Vegan poke bowl

Vegan poké bowl

Vegan poké bowl, een poké bowl zonder vis? Is dat niet saai? Zeker niet! Ik heb een ontzettend lekker en écht makkelijk recept voor je met heel veel groenten. Ik vertel je precies hoe je zelf de lekkerste vegan poké bowl kunt maken!

Als je aan een poké bowl denkt, dan denk je waarschijnlijk aan rauwe vis en niet zo zeer aan allerlei groenten, maar het kan wel degelijk! Zeker als je een lekkere afwisseling maakt tussen knapperige, frisse groenten zoals komkommer en rode kool en romige, groenten of fruit zoals avocado en mango. Je vindt het allemaal in deze heerlijke en snelle vegan poké bowl.

Vegan poké bowl, ideaal om restjes op te maken

Je kunt je natuurlijk precies aan dit recept houden, maar je kunt ook voor de zekerheid nog even een blik werpen in de koelkast of op je fruitschaal. Grote kans dat je daar nog lekkere groenten of fruit vindt welke eigenlijk nog op moeten. Overigens kun je ook restjes gebakken tofu, tempeh of falafel verwerken in je poké bowl. Misschien niet ’traditioneel’, maar wel heel lekker!

Snelle vegan maaltijd- poke bowl

Iets minder gezond, wel lekker

Weet je wat ik dus altijd lekker vind op mijn poké bowl? Een heel klein beetje (Japanse) mayonaise. Dat geeft net even een zuurtje en maakt het iets romiger en nog meer een geheel. Er zijn voldoende lekkere plantaardige mayonaises te vinden dus probeer het eens! Benieuwd wat jij ervan vindt.

Vegan poke bowl met mango en avocado

Vegan poke bowl

Vegan poké bowl

Makkelijk recept voor een snelle vegan poké bowl
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram sushirijst
  • 75 gram edamame
  • ½ avocado (in dunne plakjes )
  • ½ komkommer (in kleine kwartjes )
  • ½ mango (in blokjes )
  • ¼ rode kool (in dunne repen )
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • sojasaus, mayonaise en sesamzaadjes naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de sushirijst eerst een kwartier wellen in koud water.
  • Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
  • Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
  • In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
  • Dit mengsel schep je vervolgens door de sushirijst wanneer deze gaar is. Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.
  • Terwijl de sushirijst aan het afkoelen is snijd je de groenten zoals omschreven bij de ingrediënten.
  • Verdeel de sushirijst over 2 kommen en verdeel hierover de groenten en het fruit.
  • Strooi naar smaak sesamzaadjes en sojasaus over de poké bowl. Als je het lekker vindt kun je nog een heel klein beetje plantaardige mayonaise verdelen over de poké bowl. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 478kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwitten: 13g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Vegan poke bowl

Vegan poke bowl Pinterest Collage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept