Poke bowl met krokante kip

Poké bowl met krokante kip

Poké bowl met krokante kip. Al tijden heb ik dit receptje in mijn hoofd. Een lekkere bowl met sushirijst, krokante kip en groenten. Met een écht lekker sausje erbij. Ik dook de keuken in met allerlei lekkere ingrediënten en het resultaat zie je hier.

Geloof mij, deze wil je maken. Zo ontzettend lekker en zo ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig en je kunt gewoon alles bij de supermarkt om de hoek halen. Mocht je toch even langs de toko gaan, neem dan Kewpie mee. Hoewel dat bij de meeste grote supermarkten ook wel te verkrijgen is, geeft deze Japanse mayonaise nog net even wat extra ‘oempf’ aan het sausje.

Poké bowl met krokante kip

Ik hou van eten uit een kommetje. Ik zou bijna mijn pasta met bolognesesaus nog in een kommetje doen bij wijze van 😉 . Op mijn blog vind je dan ook verschillende ‘bowls’ recepten zoals de klassieker poké bowl met zalm, maar ook een versie van de poké bowl met gebakken zalm of wat dacht je van een Griekse bowl met kip of een compleet vegan poké bowl? Ik weet niet wat het nou precies is, maar eten uit een kommetje is gewoon heel fijn, ja toch?!

Poké bowl recept met kip

Katsu maar dan heel anders

Inspiratie voor dit recept kreeg ik door de Japanse Katsu curry. Dat is een fantastisch lekkere curry met rijst, krokante kip en een Japanse stijl curry. Dat recept komt vast nog wel eens aan bod, maar vandaag diende het als inspiratie voor deze bowl waarin de krokante kip in een jasje van panko, Japans broodkruim, de ster van de show kom is.

Het sausje maakte ik met mayonaise, chilisaus en gember waardoor het zoetig en vettig is met een klein beetje pit. Dat past perfect bij de krokante kip en frisse groenten zoals komkommer, pittige radijs, edamame en romige avocado. Nog wat blokjes rijpe, zoete mango erbij en je hebt een kommetje comfort food ten top. Geniet ervan!

Poké bowl kip en mango

Poké bowl met krokante kip

Poké bowl met krokante kip. Een heerlijke snelle poké bowl met krokante kip, sushirijst, groenten en een waanzinnig lekker sausje.
5 van 6 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de rijst:
  • 150 gram sushirijst
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
Voor de krokante kip:
  • 2 kipfilets
  • 30 gram bloem
  • 1 ei (middel)
  • 50 gram panko
  • peper en zout
Saus:
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
Verder:
  • 4 mini komkommers
  • ½ mango
  • 5 radijsjes
  • 1 avocado
  • 50 gram edamame
  • sesamzaadjes

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de sushirijst eerst een kwartier wellen in koud water.
  • Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
  • Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
  • In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
  • Dit mengsel schep je vervolgens door de sushirijst wanneer deze gaar is. Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.
  • Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Zet dan 3 kommen of diepe borden klaar met in een kom de bloem, in de ander het geklutste ei en in de laatste de panko.
  • Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko waardoor de kip een krokante paneerlaag krijgt.
  • Verhit een laag olie van ongeveer 1-2 centimeter in een koekenpan.
  • Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen.
  • Snij de komkommer in stukjes, mango in blokjes, radijs in dunne plakjes en de avocado in plakjes.
  • Verdeel de afgekoelde sushirijst over 2 kommen, snij de krokante kipfilet in repen en verdeel over de kommen samen met de groenten. Verdeel naar smaak de saus over de kip en garneer met wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: voor een extra malse kip die ook nog een beetje gelijkmatig is qua dikte zodat hij mooi gaard: sla hem dan plat. Dat kun je o.a. doen door de kipfilet op een snij plank te leggen, af te dekken met wat huishoudfolie en er met een pannetje een paar keer flink op te slaan. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 799kcal | Koolhydraten: 104g | Eiwitten: 50g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Poke bowl met krokante kip

Poké bowl met kip Pinterest Collage

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 reacties op “Poké bowl met krokante kip”

  1. Hij staat voor vanavond op het menu! Zoveel zin in! Ik ben gek op sojasaus, kan ik dat er ook gewoon overheen gieten of is dat geen goed idee?😄

  2. 5 sterren
    Hé Eef
    Wij gaan dit recept voor de 2e keer maken! Voor het eerst geen gezeur aan tafel gehad! 1ding. Geen van allen kon het op! Het vult behoorlijk maar heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top