10 x kerstontbijt

10 x kerstontbijt

10 x kerstontbijt ideeën op een rij. Op zoek naar inspiratie voor het kerstontbijt? Ik heb 10 lekkere en écht makkelijke ontbijtrecepten voor de kerstdagen op een rij voor je gezet. Want bij kerst hoort natuurlijk een lekker kerstontbijt!

Nog een paar dagen en dan is het alweer zover, kerst! Kerst 2020 zal misschien niet de boeken ingaan als de meest gezellige en sociale kerst. Hoewel ik denk dat je het met een klein clubje mensen ook heel gezellig kunt hebben, samen of met je eigen gezin. Want daar gaat het toch om? Gezellig samen zijn. 

Inspiratie en ideeën voor het kerstontbijt

Ik vind het kerstontbijt altijd zo gezellig. Lekker een kerststol eten, vers afgebakken broodjes, koffie, jus d’orange en misschien pak ik uit met pancakes of een ander lekker ontbijtje. Tijdens de kerstdagen neem ik er de tijd voor, heerlijk! Voor welke ontbijtrecepten ga jij dit jaar? Of ga je misschien lekker brunchen of uitgebreid lunchen? Mijn 10 favorieten op een rij:

10 x kerstontbijt

gingerbread pancakes

1. Gingerbread pancakes

Gingerbread pancakes oftewel gingerbread pannenkoeken. Deze heerlijke fluffy pancakes smaken naar gingerbread men cookies, heerlijk!
Bekijk het recept voor gingerbread pancakes >>

Broodje gevuld met ei uit de oven

2. Broodje gevuld met ei uit de oven

De foto is misschien wat ‘Paas-ig’, maar deze waanzinnig lekkere broodjes met ei uit de oven kunnen natuurlijk het hele jaar rond. Ze mogen niet ontbreken dit jaar tijdens het kerstontbijt wat mij betreft!
Bekijk het recept voor broodje gevuld met ei uit de oven >>

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

3. Cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Makkelijk en snel recept voor heerlijke cinnamon rolls (kaneelbroodjes). Niet uit de oven, maar uit de hete lucht friteuse. Binnen 8 minuten klaar!
Bekijk het recept voor cinnamon rolls (kaneelbroodjes) >>

brioche brood

4. Brioche brood

Het recept voor een zachte, luchtige en luxe brioche. Maak de feestdagen extra speciaal door dit brood eens helemaal zelf voor het ontbijt te maken.
Bekijk het recept voor brioche brood >>

Wentelteefjes

5. Wentelteefjes

Brood over? Wentelteefjes! Zelfs van suikerbrood, brioche of stokbrood maak je heerlijke wentelteefjes uit de pan of uit de oven met dit recept voor wentelteefjes uit de oven.
Bekijk het recept voor wentelteefjes >>

Ei uit de oven met spinazie en tomaat

6. Ei uit de oven met spinazie en tomaat

Oeufs en cocotte oftewel ei uit de oven is een heerlijke en makkelijke manier om een eitje te bereiden. Weer eens wat anders dan gekookt of gebakken en het is zo lekker om zo’n bakje uit te lepelen met wat reepjes geroosterd brood.
Bekijk het recept voor ei uit de oven met spinazie en tomaat >>

Moskovische tulband

7. Moskovische tulband

Een Moskovische tulband is heerlijk tijdens de feestdagen voor het kerstontbijt, de brunch maar ook voor bij de koffie. Een iets uitdagender recept, maar met een beetje geduld, rust en liefde zet je een zelfgebakken Moskovische tulband op tafel.
Bekijk het recept voor Moskovische tulband >>

Kerststol (kerstbrood)

8. Kerststol (kerstbrood)

Het recept voor een heerlijke, zelfgemaakte kerststol met amandelspijs, noten en rozijnen. Ontzettend makkelijk om zelf te maken en dit brood mag natuurlijk echt niet ontbreken op tafel tijdens het kerstontbijt.
Bekijk het recept voor kerststol>>

Gevulde croissants met ham en kaas

9. Gevulde croissants met ham en kaas

Gevulde croissants met ham en kaas. Een heerlijk ontbijtje, wat eigenlijk makkelijk is om te maken, maar er wel heel spectaculair uitziet.
Bekijk het recept voor gevulde croissants met ham en kaas >>

Dutch baby pancake

10. Dutch baby pancake

We sluiten deze lijst af met een heerlijke pancake namelijk een Dutch baby pancake. Weet niet je niet wat het is? Bekijk dan het recept, ik vertel je er alles over en ook waarom je deze moet maken (hint: lekker! 😉 ).
Bekijk het recept voor Dutch baby pancake >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *