Wentelteefjes uit de oven met kaneel is de ideale manier om oud brood op te maken. Deze heerlijke ovenschotel is perfect voor het ontbijt, makkelijk om te maken en waanzinnig lekker!
In dit recept gebruik ik stokbrood maar je kunt natuurlijk ook pistolets, kaiserbroodjes of gewone sneetjes brood gebruiken. Elk soort brood is geschikt voor dit recept, dus kies wat je lekker lijkt of wat je in huis hebt.
Wentelteefjes
Ik ben dol op wentelteefjes en zo af en toe maak ik ze dan ook op zondag klaar voor het ontbijt. Een klassiek recept dat makkelijk is om te maken, lekker en een handige manier om oud brood op te maken. Precies daardoor is het recept wentelteefjes ooit ontstaan.
Wentelteefjes 2.0
Wentelteefjes uit de oven is een soort van wentelteefjes 2.0 en tegenwoordig zie je deze variant vaker voorbijkomen. Geen idee wie met dit briljante idee gestart is, maar lekker en makkelijk is het zeker. Je maakt ze namelijk in de oven klaar waardoor je er vrijwel geen omkijken naar hebt. De avond van tevoren snijd je het brood in plakken (indien nodig), verdeel je het over een ovenschaal samen met wat geklutste eitjes en kaneel. De volgende morgen pak je een lekkere kop koffie, verwarm je de oven voor en schuif je de ovenschotel erin. Even wachten en als hij klaar is een dun laagje poedersuiker ter decoratie erover of wat vers fruit en eet smakelijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- oud brood (bijvoorbeeld 1 stokbrood, 4 pistolets)
- 5-6 eieren (afhankelijk van de hoeveelheid brood)
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels melk
- zout, boter
- poedersuiker en eventueel wat rood fruit
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd het brood in dunne plakken (indien nodig).
- Vet de ovenschaal in en verdeel het brood over de ovenschaal.
- Kluts de eieren in een kom samen met de kaneel, een snufje zout en de melk.
- Giet dit mengsel over het brood, dek de ovenschaal af (met aluminium-, of huishoudfolie) en zet de ovenschaal een nacht in de koelkast.
- De volgende dag verwarm je de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Bak de wentelteefjes in ongeveer 30-45 minuten gaar. Kijk na een minuut of 30 even of het ei goed gestold is en verleng indien nodig de bereidingstijd.
- Haal de ovenschaal daarna uit de oven en strooi er wat poedersuiker over en eventueel wat rood fruit. Eet smakelijk!
Daniëlle says:
Ik ben dol op wentelteefjes, maar ik heb ze nog nooit in de oven gemaakt. Moet ik echt een keer gaan proberen!
Eef says:
Zeker een aanrader 🙂
Yasmina says:
Lekker! Moet het echt een nachtje trekken of hoeft dat niet per se?
Eef says:
Liefst wel omdat ze het eimengsel dan goed in het brood trekt maar een uurtje of 2 zou denk ik ook wel genoeg moeten kunnen zijn denk ik. Voeg anders een klein beetje extra ei en melk toe voor de zekerheid 🙂
Ria says:
Wat een heerlijk recept ga ik zeker maken Dankje
Eef says:
Graag gedaan! Laat je me weten wat je er van vindt?
Yasmina says:
Hoi hoi!
Gisteren gemaakt en helemaal lekker.
Ik had amandelmelk gebruikt en kokosbloesemsuiker.
Ik vond de smaak niet zo sterk naar wentelteefjes smaken, dus de volgende keer meer kaneel en suiker toevoegen.
Deze ga ik onthouden, dankjewel!
Eef says:
Hi Yasmina, dank voor je leuke reactie! Goed om te lezen dat hij in de smaak valt 🙂 Kaneel en suiker is inderdaad een smaak kwestie dus voeg lekker toe hoeveel jij lekker vindt. Groetjes,