Wentelteefjes

Wentelteefjes

Wentelteefjes. Nostalgie als je het mij vraagt. Een van de eerste dingen die ik als klein meisje zelf in de keuken stond te maken. Heerlijk vond ik ze maar de hele keuken en woonkamer stond dan geregeld blauw. Dit vond mijn moeder iets minder “leuk” maar ach al doende leert men toch? Nu staat de kamer zeker niet meer blauw als ik ze maak en nu maak ik ze niet zo vaak maar zo heel af en toe. Perfect voor de luie zondagochtend als we lekker uitgeslapen hebben en er nog wat oud brood  opgemaakt moet worden.

Wentelteefjes werden vroeger gemaakt om het oude brood op te eten. Het lekkerste vind ik ze zelf met wit brood (ja, niet zo gezond) maar je kunt ze ook bruin brood of zelfs stokbrood, suikerbrood (ja, nog ongezonder ;)) en krentenbrood gebruiken. Eigenlijk kun je simpelweg van alle soorten brood wel wentelteefjes maken en nu is dat dus ook een perfect recept om oud brood op te maken. Het allerlekkerste zijn ze overigens ook met oud brood en het liefst niet met lekker vers brood. Dit kunnen namelijk slappe wentelteefjes worden je wilt nu eenmaal wel dat ze wat “body” hebben.

Wentelteefjes of french toast zijn bekend over de hele wereld, makkelijk om te maken en zoóó lekker! Prima ontbijtje voor je cocoon zondagje 🙂


Het recept voor wentelteefjes

Voorbereidingstijd: 5  | Bereidingstijd: 15  | Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 12 wentelteefjes (genoeg voor 4 personen: 3 wentelteefjes p.p.)

Wat heb je nodig voor wentelteefjes (ingrediënten):

  • 12 sneetjes (oud) witbrood
  • 5 eieren
  • flinke scheut melk
  • 2 el kaneel
  • (room)boter om in te bakken
  • kaneel, suiker en/of stroop voor erbij

Hoe je zelf wentelteefjes maakt:

  1. Snijd de korstjes van de broodjes. In een ruime kom doe je de eieren, melk en 2 el kaneel en deze mixje met een garde tot je een glad mengsel.
  2. Verhit wat boter in de koekenpan.’Haal een broodje door het eimengsel en zorg dat het mengsel aan beide kanten zit. Leg het broodje in de pan en bak deze om en om goudbruin. Herhaal dit tot alle sneetjes brood op zijn. Als je pan groot genoeg is kun je er ook meerdere keren tegelijk bakken.
  3. Serveer de wentelteefjes met kaneel, suiker en/of stroop.

Wentelteefjes

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 gedachtes op “Wentelteefjes”

  1. Oh dit maakte ik vroeger ook altijd! Jeugdsentiment! Het is dat ik al ontbeten heb, anders had ik het nu gemaakt 🙂

  2. Kun je nagaan hoe oud dit eigenlijk al is. Als ik de ‘mensjes’ (cliënten) op ZuyderWaert eens wilde verwennen maakte ik Wentelteefjes tussen de middag. Ook de kids vinden dat lekker, dus als je je neefjes en nichtje eens wilt verwennen!? 😉

    1. Echt he! Volgens mij is dit serieus echt een heel oud recept :). Haha dat zal ik onthouden 😉 maak jij dit niet altijd met de intocht van de sint? x

  3. Pingback: Eef op reis: Sulawesi | Indonesië (Deel 1) | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top