Volg mij:
Ontbijt

Dutch baby pancake

Dutch baby pancake

Dutch baby pancake, een Nederlandse baby? Het is een ietwat gekke naam als je hem voor het eerst hoort. Deze Dutch baby pancake komt vanuit Amerika en heeft niets met Nederlandse baby’s te maken, maar alles met een pannenkoek die je in de oven bakt. Een fan-tas-tisch lekkere pannenkoek, dat dan weer wel. Leuk om te maken als ontbijt op bed voor moederdag!

Het grappige is overigens ook nog dat het hele ‘Dutch’ niets met Nederland te maken heeft. Deze pannenkoek wordt namelijk ook wel German pancake genoemd en Dutch lijkt op het Engelse woord voor… juist Deutsch. Lang verhaal en eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit. Deze verrukkelijke pannenkoeken maken we ook gewoon in Nederland.

Geen mislukte pannenkoeken meer…

Het is namelijk niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens een pannenkoek die ontzettend simpel is om zelf te maken. Geen mislukte eerste pannenkoek of moeite met het omdraaien van de pannenkoek. Nee, het beslag van deze pannenkoek giet je in een hete pan in de oven en de oven zelf doet de rest van het werk. Neem ook af en toe een kijkje bij je ‘Dutch baby’ als hij in de oven staat. Je zult zien dat hij ontzettend hoog gaat rijzen en dat komt allemaal goed als hij afgekoeld is, maar is het is wel heel leuk om te zien!

Dutch baby


Het recept voor Dutch baby pancake:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 1 Dutch baby pancake (ca. 4 personen)

Wat heb je nodig voor Dutch baby pancake (ingrediënten):

  • 175 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren (middel)
  • 1-2 eetlepels roomboter
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Overig:

  • Gietijzeren pan met een diameter van ongeveer 20 centimeter
  • Vers fruit en poedersuiker naar smaak (ter decoratie)

Hoe maak je Dutch baby pancake:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
    Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
  2. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is maak je het beslag door alle ingrediënten in een blender te mixen (let op: alles behalve de boter).
  3. Zodra de oven is klaar is met voorverwarmen doe je de roomboter in de gietijzeren pan.
    Zorg ervoor dat de boter de pan goed bedekt, gebruik eventueel een kwastje voor de zijkanten.
  4. Giet het beslag in de pan en zet de Dutch baby nu in de oven voor ongeveer 18-20 minuten.
    Hij wordt heel luchtig, maar wees gerust, hij zal na het bakken weer iets inzakken.
  5. Snij ruime punten van de Dutch baby pancake en serveer met poedersuiker en vers fruit naar smaak.

Dutch baby pancake

Dutch baby pancake Pinterest collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Jacolien

    Heerlijk!
    Ook erg makkelijk te maken.
    Dankjewel

    20 mei 2019 at 17:54
    • Beantwoorden Eef

      Dank voor je reactie, leuk om te lezen 🙂

      23 mei 2019 at 11:55

    Laat een reactie achter