Dutch baby pancake

Dutch baby pancake

Dutch baby pancake, een Nederlandse baby? Het is een ietwat gekke naam als je hem voor het eerst hoort. Deze Dutch baby pancake komt vanuit Amerika en heeft niets met Nederlandse baby’s te maken, maar alles met een pannenkoek die je in de oven bakt. Een fan-tas-tisch lekkere pannenkoek, dat dan weer wel. Leuk om te maken als ontbijt op bed voor moederdag!

Het grappige is overigens ook nog dat het hele ‘Dutch’ niets met Nederland te maken heeft. Deze pannenkoek wordt namelijk ook wel German pancake genoemd en Dutch lijkt op het Engelse woord voor… juist Deutsch. Lang verhaal en eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit. Deze verrukkelijke pannenkoeken maken we ook gewoon in Nederland.

Geen mislukte pannenkoeken meer…

Het is namelijk niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens een pannenkoek die ontzettend simpel is om zelf te maken. Geen mislukte eerste pannenkoek of moeite met het omdraaien van de pannenkoek. Nee, het beslag van deze pannenkoek giet je in een hete pan in de oven en de oven zelf doet de rest van het werk. Neem ook af en toe een kijkje bij je ‘Dutch baby’ als hij in de oven staat. Je zult zien dat hij ontzettend hoog gaat rijzen en dat komt allemaal goed als hij afgekoeld is, maar is het is wel heel leuk om te zien!

Dutch baby

Dutch baby pancake

Het recept voor een heerlijke luchtige Dutch baby pancake uit de oven
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren (middel)
  • 1 eetlepel roomboter (flinke eetlepel)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Gietijzeren pan met een diameter van ongeveer 20 centimeter

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
    • Terwijl de oven aan het voorverwarmen is maak je het beslag door alle ingrediënten in een blender te mixen (let op: alles behalve de boter).
    • Zodra de oven is klaar is met voorverwarmen doe je de roomboter in de gietijzeren pan.
      Zorg ervoor dat de boter de pan goed bedekt, gebruik eventueel een kwastje voor de zijkanten.
    • Giet het beslag in de pan en zet de Dutch baby nu in de oven voor ongeveer 18-20 minuten.
      Hij wordt heel luchtig, maar wees gerust, hij zal na het bakken weer iets inzakken.
    • Snij ruime punten van de Dutch baby pancake en serveer met poedersuiker en vers fruit naar smaak.

    handig om te weten:

    Ter decoratie: vers fruit en poedersuiker naar smaak.

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 7g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Dutch baby pancake

    Dutch baby pancake Pinterest collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    4 gedachtes op “Dutch baby pancake”

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top