Ga terug
+ servings
Dutch baby pancake

Dutch baby pancake

Het recept voor een heerlijke luchtige Dutch baby pancake uit de oven
4.71 van 17 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren ((middel))
  • 1 eetlepel roomboter ((flinke eetlepel))
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
Gietijzeren pan met een diameter van ongeveer 20 centimeter

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 230 graden boven- en onderwarmte. Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
    • Terwijl de oven aan het voorverwarmen is maak je het beslag door alle ingrediënten in een blender te mixen (let op: alles behalve de boter).
    • Zodra de oven is klaar is met voorverwarmen doe je de roomboter in de gietijzeren pan.
      Zorg ervoor dat de boter de pan goed bedekt, gebruik eventueel een kwastje voor de zijkanten.
    • Giet het beslag in de pan en zet de Dutch baby nu in de oven voor ongeveer 18-20 minuten.
      Hij wordt heel luchtig, maar wees gerust, hij zal na het bakken weer iets inzakken.
    • Snij ruime punten van de Dutch baby pancake en serveer met poedersuiker en vers fruit naar smaak.

    handig om te weten:

    Ter decoratie: vers fruit en poedersuiker naar smaak.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 7g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.