fbpx
Cinnamon rolls - kaneelbroodjes

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Yes! Ik heb toch zo’n lekker en makkelijk recept voor een heerlijk kerst ontbijt voor je: cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes. Geen moeilijk gedoe met zelf deeg maken en toch zelfgemaakte broodjes die je in een paar minuten goudbruin bakt in de hetelucht friteuse.

Doordeweeks ben ik niet zo van het ontbijten, weinig tijd en meestal ook weinig trek. In het weekend vind ik het juist wel gezellig. Lekker rustig wakker worden met z’n drietjes en even de tijd nemen voor het ontbijt. Je kunt je voorstellen dat ik nu al uitkijk naar het kerstontbijt. Een soort van weekend, maar dan net even uitgebreider met allemaal lekkere dingetjes. Dit recept voor cinnamon rolls komt dan zeker op tafel en daarom deel ik het nu ook alvast met jou zodat je ze ook kunt maken deze kerst.

Cinnamon rolls recept

Cinnamon rolls zijn opgerolde kaneelbroodjes. Je kunt zelf het deeg maken, maar je kunt ook prima croissantdeeg uit de koeling gebruiken. Lekker makkelijk en toch het gevoel en de smaak van verse broodjes. Met kerst moet je het voor jezelf niet altijd moeilijker maken dan het is! Ik maak trouwens de ‘kleine’ cinnamons rolls door het deeg horizontaal op te rollen. Wil ze groter dan rol je ze verticaal op waardoor je een dikkere rol krijgt, simpel toch 😉 .

Ingredienten Cinnamon Rolls

Wat heb je nodig voor Cinnamon rolls?

Eigenlijk heb je slechts een handjevol ingrediënten nodig:

  • Een rol croissantdeeg uit de koeling
  • Roomboter
  • Licht bruine basterdsuiker
  • Kaneel
  • Maizena

Ik heb er nog wat gehakte pecannoten doorheen gedaan voor een extra ‘bite’. Ook heb ik er wat glazuur van poedersuiker en een klein beetje melk overheen gedruppeld. Ontzettend simpel, maar dan zien ze er net even feestelijker uit.

Cinnamon Rolls uit de hetelucht friteuse

Hetelucht friteuse van Inventum

Wat dit recept zo makkelijk en snel maakt is dat we de cinnamons rolls niet bakken in de oven, maar in de hetelucht friteuse. Daar kun je dus veel meer in dan alleen patatjes bakken zonder extra vet 😉 De hetelucht friteuse die ik in huis heb is van Inventum, echt een aanrader! Hij is binnen een mum van tijd voorverwarmd. Met de grote draaiknoppen kun je eenvoudig de temperatuur en de timer instellen. Hij heeft een lekker grote bak (4 liter) waar je dus veel in kwijt kunt.

Deze hetelucht friteuse is zelfs zo ruim dat mijn springvorm van 20 centimeter er met gemak in past. Als je thuis ook zo’n springvorm hebt kun je daar de cinnamon rolls in bakken, maar je kunt natuurlijk ook een andere, passende bakvorm gebruiken. De bediening is verder lekker eenvoudig door de grote draaiknoppen aan de voorzijde en hij is makkelijk schoon te maken. Tja, dat laatste is natuurlijk ook wel heel erg fijn, zeg nou zelf 😉 . De meeste onderdelen kunnen gewoon hup de vaatwasser in. Hij wordt standaard geleverd met een grillrek en 4 bijpassende spiezen. Ik kan niet wachten om die ook eens te proberen. Leuk om (groenten)spiesjes mee te grillen voor het kerstdiner bijvoorbeeld. Helemaal fijn: hij is ook nog eens vriendelijk geprijsd. Echt een aanrader dus wat mij betreft! Leuk cadeautje voor de kerstdagen (of voor jezelf).

Bekijk de hetelucht friteuse van Inventum >>

Cinnamon rolls - kaneelbroodjes zelf maken

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Makkelijk en snel recept voor heerlijke cinnamon rolls oftewel kaneelbroodjes.
4.5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Hoeveelheid: 14 kleine cinnamon rolls

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cinnamon rolls:

  • 1 blik croissantdeeg (uit de koeling)
  • 100 gram roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  • handje pecannoten ((optioneel))

Voor de frosting

  • 50 gram poedersuiker
  • ½-1 eetlepels melk

HANDIG OM TE HEBBEN:

  • Hetelucht friteuse van Inventum

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rol het croissantdeeg uit en druk de randjes goed aan zodat er een mooie lap deeg ontstaat.
  • Meng de zachte roomboter met de maizena, kaneel en de lichtbruine basterdsuiker.
  • Smeer het croissantdeeg in met het botermengsel.
  • Hak de pecannoten grof en verdeel deze ook over het croissantdeeg.
  • Rol het croissantdeeg weer op en probeer de naad met je vingers een beetje dicht te knijpen.
  • Snij de rol deeg met een scherp mes in kleine plakjes. Uit een rol croissantdeeg kun je circa 14 kleine cinnamon rolls halen (of 7 grote als je hem verticaal oprolt).
  • Neem een metalen bakvorm of springvorm welke in de hetelucht friteuse past en vet deze in of bedek hem met bakpapier.
  • Verwarm ondertussen de hetelucht friteuse voor op 180 graden.
  • Leg hierop de cinnamon rolls en hou een paar centimeter vrij ertussen. Bak de cinnamon rolls in ca. 7 tot 8 minuten goudbruin af.
  • Laat de broodjes iets afkoelen en maak ondertussen de frosting door de poedersuiker te mengen met een halve of 1 eetlepel melk tot het vloeibaar is als yoghurt. Druppel dit over de cinnamon rolls. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 2g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Cinnamon rolls - kaneelbroodjes

Cinnamon rolls Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Inventum. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top