fbpx
Gevulde croissants met ham en kaas

Gevulde croissants met ham en kaas

Gevulde croissants met ham en kaas van de firma kaas. Een makkelijk, snel, maar ontzettend lekker ontbijt! Natuurlijk super leuk om te (laten 😉 ) maken voor Moederdag volgende week, maar ook om jezelf eens lekker mee te verwennen in het weekend. Want dat is natuurlijk ook nooit een verkeerd idee.

Ik maakte al eens eerder broodjes gevuld met ei uit de oven, dit is de ontzettende lekkere, 2.0 versie van dat recept. De broodjes met ei zijn namelijk een doorslaand succes bij ons thuis dus daar werd volop mee geëxperimenteerd. Zo ontstond het idee voor deze net even luxere versie met ham, kaas en ei. Evengoed makkelijk om te maken en het is me toch een partij lekker!

Gevulde croissants met ham en kaas

Met een handjevol kwalitatieve en lekkere ingrediënten maak in een handomdraai een heerlijk ontbijt. Een luxe croissant, lekkere ham en boerenkaas in plaats van ‘gewone kaas’ uit de supermarkt. Gewone kaas wordt gemaakt in de fabriek waarbij de melk van diverse boeren door elkaar gemengd wordt. Dit gebeurt machinaal en van melk dat soms al een paar dagen  oud is. Échte boerenkaas wordt, de naam zegt het al, door de boer zelf op de boerderij gemaakt en wel binnen 24 uur van verse melk zodat je echt lekkere, verse kaas hebt. Wist je dat boerenkaas altijd anders smaakt, doordat iedere boer zijn eigen formule voor de lekkerste kaas heeft. En met deze lekkere boerenkaas maak je dit ontbijt nóg lekkerder!

Gevulde croissants met kaas

De Firma Kaas

De kaas van de firma kaas

In deze tijd kun je misschien niet gezellig een ontbijtje op bed brengen bij je moeder of oma, maar je kunt haar natuurlijk wel verrassen met een leuk cadeau voor Moederdag en ik heb toch een leuk idee voor je!

De firma kaas maakt namelijk boerenkaas bereikbaar. Ze halen de boerenkaas zelf voor je op bij de boer en brengen het direct naar jou, via een handig brievenbus pakketje een keer per week of 1 keer per 2 weken (net zo vaak als jij zelf wilt). Zo hoef je zelf niet de deur uit en je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. De firma kaas biedt verschillende (altijd opzegbare) abonnementen, hoe leuk is het om dat cadeau te geven? Je kunt zelf je voorkeur aangeven qua kaas (jong belegen, belegen of oud – geloof mij, ze zijn alle drie heerlijk!) en de kazen zijn afkomstig van 4 verschillende boeren.

Gevulde croissants met kaas en ham

Gevulde croissants met ham en kaas van de firma kaas

Heerlijk ontbijt met croissant met een vulling van ham, kaas en ei.
4.25 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 croissants

Wat heb je nodig (ingrediënten):

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij een stukje van de bovenkant van de croissants af en hol ze uit.
  • Leg de croissants in een ovenschaal of bakplaat welke je met bakpapier bekleed hebt.
  • Verdeel de plakken ham over de croissants.
  • Rasp de kaas van firma kaas met een grove rasp en strooi de geraspte kaas over de croissants.
  • Tik de eieren in een kommetje en giet deze voorzichtig in de croissants.
  • Strooi naar smaak nog een beetje extra geraspte kaas over de croissants samen met wat peper en zout.
  • Bak de croissants met de eieren in ongeveer 15-20 minuten gaar. Als de croissants te snel verkleuren, maar je eitjes nog niet gaar zijn, dan kun je de ovenschaal afdekken met een velletje aluminiumfolie. Serveer direct. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 20g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 7g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gevulde croissants met ham en kaas

Gevulde croissants_Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de firma kaas. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top