Weekmenu 47

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 47

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 47 met deze week zoete aardappel, kip en groente uit de oven, een heerlijke pasta alfredo en een krokante quiche. Uiteraard sluiten we deze week ook af met een lekkernij voor de sint! Met welke recepten ga jij aan de slag komende week?

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker, makkelijk en meestal gezond weekmenu. Meestal gezond omdat je op zondag vaak een lekker baksel of uitgebreid ontbijt kunt vinden. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept.

Maandag | Zoete aardappel, kip en groente uit de oven

Zoete aardappel, kip en groente uit de oven

Soms wil je een lekker simpel gerecht waar je weinig omkijken naar hebt. Dit is zo’n gerecht, het enige dat je hoeft te doen is de groenten snijden, de broccoli even kort koken en de kip marineren. Daarna gaat alles op zijn eigen tempo de oven in met als resultaat zo’n prachtige, kleurrijke ovenschotel. Bekijk het recept voor zoete aardappel, kip en groente uit de oven >>

Dinsdag | Pasta alfredo

Pasta Alfredo

Pasta alfredo is een heerlijke, romige pasta met een saus op basis van room, boter en Parmezaanse kaas. Lekker met de gerookte kalkoenspekreepjes van Dindesse. Serveer er eventueel een frisse salade bij voor wat groenten. Bekijk het recept voor pasta alfredo >>

Woensdag | Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Filodeeg, ik heb er echt een haat liefdeverhouding mee. Meestal omdat de vellen niet makkelijk los van elkaar komen of dat ze scheuren. Het voordeel van een quiche met filodeeg is dat het een stuk makkelijker is. Het is namelijk helemaal niet erg als er een scheurtje in het filodeeg komt, dat zie je simpelweg niet en doet natuurlijk niets af van de smaak. De filodeeg geeft wel een heerlijke krokante korst en dat maakte deze quiche nou net zo lekker! Bekijk het recept voor quiche filodeeg met spinazie en ricotta >>

Donderdag | Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Yes, weer wraps op het menu en deze zijn zooooo lekker 🙂 . Goed gekruide kip, sla, ui en natuurlijk zelfgemaakte tzatziki, een feestje! Bekijk het recept voor Griekse wraps met kip en tzatziki >>

Vrijdag | Kipsalon

Kipsalon

Van deze kipsalon word ik eigenlijk veel blijer dan van een “echte” kapsalon, persoonlijk is mij dat iets te vettig. Daarom zet ik deze vrijdag, deze heerlijke kipsalon op tafel met lekkere knapperige sla, tomaat, komkommer, kip en opgebakken aardappels. Bekijk het recept voor deze kipsalon >>

Zaterdag | Stoofpeertjes bessensap

Stoofpeertjes

Heel lang wist ik niet beter dan dat je stoofpeertjes met bessensap maakte. Zo maakte mijn moeder en mijn oma het altijd immers en zo vond ik ze heerlijk. Maar “officieel” maak je ze met rode wijn maar ik maak ze nog steeds lekker met bessensap – heerlijk! Bekijk het recept om zelf stoofpeertjes te maken zonder wijn >>

Zondag | Pepernoten truffels

Pepernoten truffels width=

Ook deze week sluiten we weer af met een lekker sinterklaas recept. Hij is weer in het land en daarvan moet je natuurlijk op en top gebruik maken 😉 . Bekijk het recept voor deze heerlijke pepernoten truffels snel (ze zijn zo lekker!) >>


Bekijk ook mijn andere lekkere recepten of weekmenu’s voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je een van deze recepten gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *