Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Kipsalon (de gezondere versie van de kapsalon)

Kipsalon (de gezondere versie van de kapsalon)

Kipsalon, de gezondere versie van de welbekende kapsalon. Een stuk gezonder en een stuk minder calorieën bevat deze versie. Voordeel: je hoeft hem niet af te halen of te laten bezorgen, je kunt hem thuis in je eigen keuken maken en helemaal aanpassen op jouw wensen.

Nu is een kipsalon niet iets nieuws en ben ik ook zeker niet de eerste die met een eigen versie van dit recept komt. Ik twijfelde dan ook even of ik het recept zou plaatsen maar aangezien ik hem inmiddels al een paar heb gemaakt, er natuurlijk mijn eigen draai aan heb gegeven en hij echt zo ontzettend lekker is wilde ik hem toch heel graag met je delen. Overigens credits gaan naar het blog Lekker en Simpel want daar zag ik dit idee voor het eerst een paar jaar geleden verschijnen.

Kipsalon, steeds iets lekkerder

Uiteraard is mijn recept net weer even anders en is het in de loop der tijd steeds iets bijgeschaafd. Zo doe ik nu de meeste groenten pas bij de kipsalon als deze de oven in is geweest. Dan blijven de groente lekker knapperig. Er zijn ook genoeg mensen die het juist heerlijk vinden als de groente wat zachter worden dus kies voor jezelf of je ze er liever na de oven bij doet of ervoor. Mocht er trouwens een groente tussen zitten die je niet lekker vindt kun je deze uiteraard ook weglaten of vervangen door een andere groente die je lekker lijkt. Verder serveer ik deze kapsalon met mijn favoriete recept voor knoflooksaus, echt een aanrader!

Shoarmakruiden

Verder gebruik ik shoarmakruiden met zout in dit recept. Je kunt ervoor kiezen om dit ook te doen of shoarmakruiden te gebruiken die je zelf maakt of die zonder zout zijn. Er zijn verschillende soorten mixen te vinden in de supermarkt. Mocht je gaan voor een kruidenmix zonder zout kun je eventueel een beetje extra zout toevoegen. Wanneer je shoarmakruiden met zout gebruikt dan laat je het zout natuurlijk achterwege.

Kipsalon (de gezondere versie van de kapsalon)


Het recept voor kipsalon:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 3-4 personen

Wat heb je nodig voor kipsalon (ingrediënten):

  • 450 gram voorgekookte aardappels in blokjes (of krieltjes)
  • 100 gram (fijn)gesneden ijsbergsla
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 kipfilet
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • peper, zout en paprikapoeder naar smaak
  • (olijf)olie om in te bakken
  • 1 x recept zelfgemaakte knoflooksaus

Hoe maak je kipsalon :

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met de shoarmakruiden en een halve eetlepel olijfolie. Even apart zetten en laten intrekken. Verwarm ondertussen ook de grillstand van de oven voor (180 graden).
  2. Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes op. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak de aardappeltjes tot ze gaar en iets krokant zijn, verdeel ze over de bodem van een ruime ovenschaal en zet even apart.
  3. Ondertussen was en snijd je de groenten ook alvast: snijd de tomaat in blokjes, de rode ui in halve maantjes, de knoflook fijn en de halve komkommer in blokjes.
  4. Zodra de aardappels klaar zijn doe je de stukjes kipfilet in de pan (voeg eventueel een klein beetje extra olie toe) samen met de fijngesneden knoflook. Bak de kip tot deze gaar is en verdeel dit samen met de blokjes tomaat, rode ui, komkommer en ijsbergsla over de aardappeltjes in de ovenschaal.
  5. Verdeel er tot slot wat geraspte kaas over en zet het geheel even in de oven tot de kaas gesmolten is. Je kunt er ook voor kiezen de groenten pas na de oven toe te voegen, dan blijven ze lekker knapperig.
  6. Verdeel er tot slot wat zelfgemaakte knoflooksaus over of serveer deze erbij en eet smakelijk!

Kipsalon (de gezondere versie van de kapsalon)

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

14 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Wat een leuk recept! Lijkt me heel lekker 🙂

    10 juli 2017 at 07:47
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel! Zeker een aanrader om eens te proberen. Hij heeft hier in ieder geval al meerdere keren op tafel gestaan, zo lekker 🙂

      10 juli 2017 at 14:21
  • Beantwoorden Evert van Halm

    Lekker recept hoor Eef,ik heb dijen gebruikt,misschien iets vetter maar meer smaak. Wel een blijvertje wat ons betreft…..

    10 juli 2017 at 18:04
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk Evert! Blij dat het recept in de smaak is gevallen en dijen zijn ook heerlijk hierbij 🙂

      17 juli 2017 at 21:54
  • Beantwoorden Evi

    Mmm ik ga deze vanavond maken! Ik gebruik zelf liever kippendijen, vind ik net wat lekkerder dan filet!

    17 juli 2017 at 16:13
    • Beantwoorden Eef

      Wat lekker, hopelijk valt hij bij jou net zo goed in de smaak als bij mij 😉 En inderdaad ook heerlijk om met kippendijen te maken, lekker!

      17 juli 2017 at 21:55
  • Beantwoorden Saskia

    Wat een heerlijk recept Eef! Ik heb het ook met kipdijfilet gemaakt en alle groenten behalve de sla, na het bakken van de kip, in de hete pan door elkaar gehusseld. Sla pas na de oven erop. Zeker voor herhaling vatbaar!

    23 juli 2017 at 14:54
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen Saskia, dank voor je reactie 😀

      31 juli 2017 at 22:01
  • Beantwoorden Ton Verstraaten

    Kids hebben genoten. Bedankt voor dit recept

    15 augustus 2017 at 00:24
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen, bedankt voor je reactie 🙂

      27 augustus 2017 at 13:09
  • Beantwoorden Door

    Errug lekker mmmmmm….zeker voor herhaling vatbaar.
    Super recept☺

    2 april 2018 at 17:07
    • Beantwoorden Eef

      Hier word ik blij van, dank je wel 😀

      3 april 2018 at 11:33
  • Beantwoorden Hetty

    Mijn gezin heeft net heerlijk gesmikkeld van dit recept..voor herhaling vatbaar en zeker op zo’n mooie dag als vandaag..makkelijk en erg lekker

    17 april 2018 at 19:19
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie Hetty.

      23 april 2018 at 12:04

    Laat een reactie achter