Kipsalon, de gezondere versie van de welbekende kapsalon. Een stuk gezonder en een stuk minder calorieën bevat deze versie. Voordeel: je hoeft hem niet af te halen of te laten bezorgen, je kunt hem thuis in je eigen keuken maken en helemaal aanpassen op jouw wensen.
Nu is een kipsalon niet iets nieuws en ben ik ook zeker niet de eerste die met een eigen versie van dit recept komt. Ik twijfelde dan ook even of ik het recept zou plaatsen maar aangezien ik hem inmiddels al een paar heb gemaakt, er natuurlijk mijn eigen draai aan heb gegeven en hij echt zo ontzettend lekker is wilde ik hem toch heel graag met je delen. Overigens credits gaan naar het blog Lekker en Simpel want daar zag ik dit idee voor het eerst een paar jaar geleden verschijnen.
Kipsalon, steeds iets lekkerder
Uiteraard is mijn recept net weer even anders en is het in de loop der tijd steeds iets bijgeschaafd. Zo doe ik nu de meeste groenten pas bij de kipsalon als deze de oven in is geweest. Dan blijven de groente lekker knapperig. Er zijn ook genoeg mensen die het juist heerlijk vinden als de groente wat zachter worden dus kies voor jezelf of je ze er liever na de oven bij doet of ervoor. Mocht er trouwens een groente tussen zitten die je niet lekker vindt kun je deze uiteraard ook weglaten of vervangen door een andere groente die je lekker lijkt. Verder serveer ik deze kapsalon met mijn favoriete recept voor knoflooksaus, echt een aanrader!
Shoarmakruiden
Verder gebruik ik shoarmakruiden met zout in dit recept. Je kunt ervoor kiezen om dit ook te doen of shoarmakruiden te gebruiken die je zelf maakt of die zonder zout zijn. Er zijn verschillende soorten mixen te vinden in de supermarkt. Mocht je gaan voor een kruidenmix zonder zout kun je eventueel een beetje extra zout toevoegen. Wanneer je shoarmakruiden met zout gebruikt dan laat je het zout natuurlijk achterwege.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 450 gram voorgekookte aardappels in blokjes (of krieltjes)
- 100 gram ijsbergsla (fijngesneden)
- 75 gram kaas (geraspt)
- 2 kipfilets
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- (olijf)olie, peper, zout en paprikapoeder naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm ondertussen ook de grillstand van de oven voor (180 graden).
- Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met de shoarmakruiden en een halve eetlepel olijfolie. Even apart zetten en laten intrekken.
- Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes op. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak de aardappeltjes tot ze gaar en iets krokant zijn, verdeel ze over de bodem van een ruime ovenschaal en zet even apart.
- Ondertussen was en snijd je de groenten ook alvast: snijd de tomaat in blokjes, de rode ui in halve maantjes, de knoflook fijn en de halve komkommer in blokjes.
- Zodra de aardappels klaar zijn doe je de stukjes kipfilet in de pan (voeg eventueel een klein beetje extra olie toe) samen met de fijngesneden knoflook.
- Bak de kip tot deze gaar is en verdeel dit samen met de blokjes tomaat, rode ui, komkommer en ijsbergsla over de aardappeltjes in de ovenschaal.
- Verdeel er tot slot wat geraspte kaas over en zet het geheel even in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Je kunt er ook voor kiezen de groenten pas na de oventijd toe te voegen, dan blijven ze lekker knapperig.
- Verdeel er tot slot wat zelfgemaakte knoflooksaus over of serveer deze erbij en eet smakelijk!
Sandra says:
Wat een leuk recept! Lijkt me heel lekker 🙂
Eef says:
Dank je wel! Zeker een aanrader om eens te proberen. Hij heeft hier in ieder geval al meerdere keren op tafel gestaan, zo lekker 🙂
Karin says:
Vandaag voor de 2e keer gemaakt zo lekker maar wat ik me afvraag ik doe een calorieën dieet hoeveel calorieën zit er in deze kipkapsalon ik gebruik alleen vegetarische kip ivm mijn dochter
Eef says:
Hi Karin, de kcl staan vermeld onder het recept. Dit geldt uiteraard voor het recept zoals omschreven. In dit geval zal je even het verschil tussen kip en vega kip moeten nakijken.
Coba says:
Deze ga ik zeker een keer maken,,,,
Sandra says:
Wat een leuk recept! Lijkt me heel lekker 🙂
Evert van Halm says:
Lekker recept hoor Eef,ik heb dijen gebruikt,misschien iets vetter maar meer smaak. Wel een blijvertje wat ons betreft…..
Eef says:
Wat leuk Evert! Blij dat het recept in de smaak is gevallen en dijen zijn ook heerlijk hierbij 🙂
Evert van Halm says:
Lekker recept hoor Eef,ik heb dijen gebruikt,misschien iets vetter maar meer smaak. Wel een blijvertje wat ons betreft…..
Evi says:
Mmm ik ga deze vanavond maken! Ik gebruik zelf liever kippendijen, vind ik net wat lekkerder dan filet!
Eef says:
Wat lekker, hopelijk valt hij bij jou net zo goed in de smaak als bij mij 😉 En inderdaad ook heerlijk om met kippendijen te maken, lekker!
Evi says:
Mmm ik ga deze vanavond maken! Ik gebruik zelf liever kippendijen, vind ik net wat lekkerder dan filet!
Eef says:
Wat lekker, hopelijk valt hij bij jou net zo goed in de smaak als bij mij 😉 En inderdaad ook heerlijk om met kippendijen te maken, lekker!
Eef says:
Wat leuk Evert! Blij dat het recept in de smaak is gevallen en dijen zijn ook heerlijk hierbij 🙂
Saskia says:
Wat een heerlijk recept Eef! Ik heb het ook met kipdijfilet gemaakt en alle groenten behalve de sla, na het bakken van de kip, in de hete pan door elkaar gehusseld. Sla pas na de oven erop. Zeker voor herhaling vatbaar!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Saskia, dank voor je reactie 😀
Saskia says:
Wat een heerlijk recept Eef! Ik heb het ook met kipdijfilet gemaakt en alle groenten behalve de sla, na het bakken van de kip, in de hete pan door elkaar gehusseld. Sla pas na de oven erop. Zeker voor herhaling vatbaar!
Ton Verstraaten says:
Kids hebben genoten. Bedankt voor dit recept
Eef says:
Wat leuk om te lezen, bedankt voor je reactie 🙂
Ton Verstraaten says:
Kids hebben genoten. Bedankt voor dit recept
Door says:
Errug lekker mmmmmm….zeker voor herhaling vatbaar.
Super recept☺
Eef says:
Hier word ik blij van, dank je wel 😀
Door says:
Errug lekker mmmmmm….zeker voor herhaling vatbaar.
Super recept☺
Annelies says:
Heerlijk. Voor herhaling vatbaar.
Met kippendijen gemaakt. Was een verrassing op tafel. Zag er ook super mooi uit.
Bedankt Eef.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Eef says:
Hier word ik blij van, dank je wel 😀
Hetty says:
Mijn gezin heeft net heerlijk gesmikkeld van dit recept..voor herhaling vatbaar en zeker op zo’n mooie dag als vandaag..makkelijk en erg lekker
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie Hetty.
Hetty says:
Mijn gezin heeft net heerlijk gesmikkeld van dit recept..voor herhaling vatbaar en zeker op zo’n mooie dag als vandaag..makkelijk en erg lekker
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie Hetty.
Bea says:
Ik voeg nog een ui en rode/groene paprika toe. Lekker mee bakken met de kip.
Eef says:
Goede tip! Dankjewel 😀
Bea says:
Ik voeg nog een ui en rode/groene paprika toe. Lekker mee bakken met de kip.
Eef says:
Goede tip! Dankjewel 😀
Ilona says:
Ik heb er een Easy Peasy Sunday van gemaakt 🙂 Het was erg lekker en super makkelijk. De groente niet mee in de oven is inderdaad het lekkerst!
Eef says:
Haha dat kan natuurlijk ook 😉 Blij dat hij in de smaak valt!
Ilona says:
Ik heb er een Easy Peasy Sunday van gemaakt 🙂 Het was erg lekker en super makkelijk. De groente niet mee in de oven is inderdaad het lekkerst!
Lynne says:
Wij zijn verslingerd aan onze variant met de vega kipreepjes van de Aldi. Met de gyroskruuden van de Appie is het een blijvertje! Vriendinnetjes die mee-eten merken niet eens dat er ‘nep’vlees in zit.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Goede vega variatie heb je erop gemaakt
Lynne says:
Wij zijn verslingerd aan onze variant met de vega kipreepjes van de Aldi. Met de gyroskruuden van de Appie is het een blijvertje! Vriendinnetjes die mee-eten merken niet eens dat er ‘nep’vlees in zit.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Goede vega variatie heb je erop gemaakt
Monique de Vries says:
Ik heb het recept gisteren gemaakt. Heerlijk!! En Mn mannen vinden het ook erg lekker! Het restje ging vanochtend mee als lunch. Vooral de zelfgemaakte knoflooksaus was er heerlijk bij
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Monique de Vries says:
Ik heb het recept gisteren gemaakt. Heerlijk!! En Mn mannen vinden het ook erg lekker! Het restje ging vanochtend mee als lunch. Vooral de zelfgemaakte knoflooksaus was er heerlijk bij
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Martina de Groot says:
je kan er maar een groot waarschuwing teken bij plaatsen !
eenmaal gemaakt ben je het verplicht om het volgende weekend weer te maken mjammie !!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je compliment 🙂
Ilene says:
Wat een heerlijk recept zeg! Onze moeilijk etende zoon schepte zelfs voor een 2e keer op, voor mij een teken dat het erg geslaagd was! Met veel verse groentes erin ook fris en knapperig door de sla. Een hele fijne combinatie! Ook de knoflooksaus was zálig!! Heel erg bedankt!! Ook je andere recepten zien er heel goed uit!!
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Karlijn says:
Ik kan nergens de baktijd in de oven vinden. Hoe lang is dat?
Eef says:
Zie stap 7, tot de kaas gesmolten is 🙂
Monique says:
Net gemaakt en allebei van gesmuld.
Wat was het lekker. Dank je wel.
Wilma says:
echt verrukkelijk
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn, dankjewel Wilma!