Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki. Dit is zo’n verrukkelijke maaltijd! Eigenlijk heb ik net pas de laatste hap genomen van deze heerlijke wrap en zit nu al achter mijn laptop om dit recept uit te werken. Dit moet je gewoon echt eens maken, zo lekker!

Griekse wraps met kip en tzatziki, een hemelse combinatie. Goed gekruide kipfilet die gemarineerd is in Griekse yoghurt, knoflook en lekkere kruiden en daarna licht gegrild is in de grillpan waardoor de kip heerlijk mals is. Een zachte wrap belegd met een frisse tzatziki, lekkere knapperige sla en groenten met daarop die heerlijke kip. Krijg je al trek?

Zelfgemaakt of zelf gekocht?

Je kunt het jezelf zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zelfgemaakte dingen zijn nou eenmaal vaak een stuk lekkerder dan kant en klaar gekocht dingen én je weet precies wat erin zit. Voor dit recept kun je bijvoorbeeld mijn recept gebruiken voor zelfgemaakte tzatziki (trouwens ook echt een aanrader om eens te maken) en het recept voor zachte, luchtige wraps. Aan jou de keuze of je voor volledig zelfgemaakt of deels zelfgemaakt gaat.

Marineren

De kip moet voor dit recept ongeveer 2 uur marineren. Langer mag maar houd maximaal een dag aan en verminder in het laatste geval de hoeveelheid knoflook omdat deze anders erg sterk kan worden. Als je ooit een knoflooksaus of kruidenboter hebt gemaakt en deze iets te lang hebt laten staan weet je precies wat ik nu bedoel… Goed, we gaan lekker aan de slag met dit heerlijke recept. Al schrijvende krijg ik er namelijk weer trek in!

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Gevulde Griekse wraps met heerlijk gekruide kipfilet in de Griekse yoghurt met een sausje van tzatziki en knapperige groenten.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 wraps

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de wraps:

  • 350 gram kipfilet (in blokjes)
  • 150 gram tzatziki
  • 50 gram veldsla
  • 4 wraps
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer

Voor de kip marinade:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier de ingredienten voor de marinade aan toe.
  •  Snijd de tomaten en komkommer in dunne plakjes en de rode ui in halve maantjes. Houd dit even apart.
  •  Verhit een beetje olijfolie in een grillpan of verdeel een beetje olijfolie over een grillplaat en grill hier om en om de blokjes gemarineerde kip op gaar.
  • Bereid de wraps zoals op de verpakking of maak zelf wraps.
  • Verdeel een beetje tzatziki over de wrap, hierover doe je een beetje veldsla, een paar plakjes komkommer, ui en tomaat. Tot slot verdeel je de gare blokjes kipfilet over de wrap en vouw je deze dicht. Herhaal dit met alle wraps.  Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 415kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 23g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 5g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Griekse wraps met kip en tzatziki

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

34 reacties op “Griekse wraps met kip en tzatziki”

  1. Heey is het okee als ik de kip 3.5 uur laat marineren? Moet ik dan nog de hoeveelheid van de knoflook veranderen?
    Groeten van Lino

    1. Ja natuurlijk, dan wordt de kip extra lekker. Knoflook minder hoeft niet voor 3,5 uur tenzij je ‘m de hele nacht gaat marineren 🙂

  2. Hey, heb je net’ondekt’ gister toevallig nog bij de Griek gegeten,vandaar de inspiratie.. Je site ziet er super goed uit.De kip staat in de koelkast te wachten,net als de tzatziki..Super makkelijk en straks zo klaar…gr Nancy.

  3. Hey, heb je net’ondekt’ gister toevallig nog bij de Griek gegeten,vandaar de inspiratie.. Je site ziet er super goed uit.De kip staat in de koelkast te wachten,net als de tzatziki..Super makkelijk en straks zo klaar…gr Nancy.

      1. Heb het geprobeerd met in de pan bakken je moet wel wat vocht eraf laten lopen en er bij blijven en flink om blijven roeren maar het is goed gelukt en inderdaad een succes op tafel bedankt daarvoor

  4. Hoi Eef, kan ik voor dit recept de ingrediënten gewoon dubbel doen? Ik heb het namelijk nodig voor 4 personen.
    Groetjes

  5. Hoi Eef, kan ik voor dit recept de ingrediënten gewoon dubbel doen? Ik heb het namelijk nodig voor 4 personen.
    Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top