Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki

Griekse wraps met kip en tzatziki. Dit is zo’n verrukkelijke maaltijd! Eigenlijk heb ik net pas de laatste hap genomen van deze heerlijke wrap en zit nu al achter mijn laptop om dit recept uit te werken. Dit moet je gewoon echt eens maken, zo lekker!

Griekse wraps met kip en tzatziki, een hemelse combinatie. Goed gekruide kipfilet die gemarineerd is in Griekse yoghurt, knoflook en lekkere kruiden en daarna licht gegrild is in de grillpan waardoor de kip heerlijk mals is. Een zachte wrap belegd met een frisse tzatziki, lekkere knapperige sla en groenten met daarop die heerlijke kip. Krijg je al trek?

Zelfgemaakt of zelf gekocht?

Je kunt het jezelf zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zelfgemaakte dingen zijn nou eenmaal vaak een stuk lekkerder dan kant en klaar gekocht dingen én je weet precies wat erin zit. Voor dit recept kun je bijvoorbeeld mijn recept gebruiken voor zelfgemaakte tzatziki (trouwens ook echt een aanrader om eens te maken) en het recept voor zachte, luchtige wraps. Aan jou de keuze of je voor volledig zelfgemaakt of deels zelfgemaakt gaat.

Marineren

De kip moet voor dit recept ongeveer 2 uur marineren. Langer mag maar houd maximaal een dag aan en verminder in het laatste geval de hoeveelheid knoflook omdat deze anders erg sterk kan worden. Als je ooit een knoflooksaus of kruidenboter hebt gemaakt en deze iets te lang hebt laten staan weet je precies wat ik nu bedoel… Goed, we gaan lekker aan de slag met dit heerlijke recept. Al schrijvende krijg ik er namelijk weer trek in!

Griekse wraps met kip en tzatziki


Het recept voor Griekse wraps met kip en tzatziki:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten (+ 2 uur intrekken in de koelkast)
Hoeveelheid: 2 personen (4 wraps)

Wat heb je nodig voor Griekse wraps met kip en tzatziki (ingrediënten):

  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • 150 gram tzatziki
  • 50 gram veldsla
  • 4 wraps 
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • zout en peper
  • olijfolie

Hoe je Griekse wraps met kip en tzatziki maakt:

  1. Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier de volgende ingrediënten aan toe: 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel honing, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel azijn, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel komijn en zout en peper naar smaak. Meng dit goed door elkaar, dek de kom af en zet hem voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  2. Snijd de tomaten en komkommer in dunne plakjes en de rode ui in halve maantjes. Houd dit even apart.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grillpan of verdeel een beetje olijfolie over een grillplaat en grill hier om en om de blokjes gemarineerde kip op gaar.
  4. Bereid de wraps zoals op de verpakking of maak zelf wraps.
  5. Verdeel een beetje tzatziki over de wrap, hierover doe je een beetje veldsla, een paar plakjes komkommer, ui en tomaat. Tot slot verdeel je de gare blokjes kipfilet over de wrap en vouw je deze dicht. Herhaal dit met alle wraps.  Eet smakelijk!

Griekse wraps met kip en tzatziki

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

21 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmmmm dit is altijd goed, heerlijk! Mooie citruspers op de achtergrond 😉

    21 oktober 2016 at 07:57
    • Beantwoorden Eef

      Hahahaha van wie zou ik die nou hebben gekregen 😉

      24 oktober 2016 at 21:54
  • Beantwoorden Lino Kabuska

    Heey is het okee als ik de kip 3.5 uur laat marineren? Moet ik dan nog de hoeveelheid van de knoflook veranderen?
    Groeten van Lino

    12 januari 2017 at 13:06
    • Beantwoorden Eef

      Ja natuurlijk, dan wordt de kip extra lekker. Knoflook minder hoeft niet voor 3,5 uur tenzij je ‘m de hele nacht gaat marineren 🙂

      12 januari 2017 at 21:45
  • Beantwoorden Monique de vries

    Mjam was weer een toppertje van eefkooktzo

    22 april 2017 at 20:25
  • Beantwoorden Linda

    Ben het nu aan het maken, ben benieuwd

    1 juni 2017 at 15:16
    • Beantwoorden Eef

      Helemaal leuk! Laat je me weten hoe het smaakte Linda?

      5 juni 2017 at 00:01
  • Beantwoorden Nancy

    Hey, heb je net’ondekt’ gister toevallig nog bij de Griek gegeten,vandaar de inspiratie.. Je site ziet er super goed uit.De kip staat in de koelkast te wachten,net als de tzatziki..Super makkelijk en straks zo klaar…gr Nancy.

    18 juli 2017 at 15:37
    • Beantwoorden Eef

      Wat super! Hoop dat het goed gesmaakt heeft 🙂

      31 juli 2017 at 21:59
  • Beantwoorden Casper

    Bedankt voor dit geweldige gerecht ik heb het gemaakt voor een schoolprojectben we hebben een 8,5.

    24 november 2017 at 15:11
    • Beantwoorden Eef

      Kijk! Wat tof! Een heel mooi cijfer Casper 🙂

      26 november 2017 at 14:02
  • Beantwoorden Lia

    Kan ik de kip ook in de pan bakken inblaast van grillen?

    21 maart 2018 at 15:41
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat kan natuurlijk ook. Grillen is net even lekkerder vind ik in dit recept.

      25 maart 2018 at 09:31
      • Beantwoorden Lia

        Heb het geprobeerd met in de pan bakken je moet wel wat vocht eraf laten lopen en er bij blijven en flink om blijven roeren maar het is goed gelukt en inderdaad een succes op tafel bedankt daarvoor

        25 maart 2018 at 09:34
  • Beantwoorden Nicoline

    Hoi Eef, kan ik voor dit recept de ingrediënten gewoon dubbel doen? Ik heb het namelijk nodig voor 4 personen.
    Groetjes

    23 maart 2018 at 08:27
  • Beantwoorden Maartje

    Super lekker! Fris en past in mijn slanke dieet! Thanks!

    12 november 2018 at 17:06
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen, dankjewel Maartje 🙂

      17 november 2018 at 11:11
  • Beantwoorden Sebastiaan

    Oh heerlijk ga dit zeker eens proberen! Heb ik bij al je recepten trouwens!

    13 februari 2019 at 23:39
    • Beantwoorden Eef

      Wat een mooi compliment, dankjewel 😀

      16 februari 2019 at 20:07

    Laat een reactie achter