Griekse wraps met kip en tzatziki. Dit is zo’n verrukkelijke maaltijd! Eigenlijk heb ik net pas de laatste hap genomen van deze heerlijke wrap en zit nu al achter mijn laptop om dit recept uit te werken. Dit moet je gewoon echt eens maken, zo lekker!
Griekse wraps met kip en tzatziki, een hemelse combinatie. Goed gekruide kipfilet die gemarineerd is in Griekse yoghurt, knoflook en lekkere kruiden en daarna licht gegrild is in de grillpan waardoor de kip heerlijk mals is. Een zachte wrap belegd met een frisse tzatziki, lekkere knapperige sla en groenten met daarop die heerlijke kip. Krijg je al trek?
Zelfgemaakt of zelf gekocht?
Je kunt het jezelf zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zelfgemaakte dingen zijn nou eenmaal vaak een stuk lekkerder dan kant en klaar gekocht dingen én je weet precies wat erin zit. Voor dit recept kun je bijvoorbeeld mijn recept gebruiken voor zelfgemaakte tzatziki (trouwens ook echt een aanrader om eens te maken) en het recept voor zachte, luchtige wraps. Aan jou de keuze of je voor volledig zelfgemaakt of deels zelfgemaakt gaat.
Marineren
De kip moet voor dit recept ongeveer 2 uur marineren. Langer mag maar houd maximaal een dag aan en verminder in het laatste geval de hoeveelheid knoflook omdat deze anders erg sterk kan worden. Als je ooit een knoflooksaus of kruidenboter hebt gemaakt en deze iets te lang hebt laten staan weet je precies wat ik nu bedoel… Goed, we gaan lekker aan de slag met dit heerlijke recept. Al schrijvende krijg ik er namelijk weer trek in!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijn
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier de ingredienten voor de marinade aan toe.
- Snijd de tomaten en komkommer in dunne plakjes en de rode ui in halve maantjes. Houd dit even apart.
- Verhit een beetje olijfolie in een grillpan of verdeel een beetje olijfolie over een grillplaat en grill hier om en om de blokjes gemarineerde kip op gaar.
- Bereid de wraps zoals op de verpakking of maak zelf wraps.
- Verdeel een beetje tzatziki over de wrap, hierover doe je een beetje veldsla, een paar plakjes komkommer, ui en tomaat. Tot slot verdeel je de gare blokjes kipfilet over de wrap en vouw je deze dicht. Herhaal dit met alle wraps. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Hmmmm dit is altijd goed, heerlijk! Mooie citruspers op de achtergrond 😉
Eef says:
Hahahaha van wie zou ik die nou hebben gekregen 😉
Lino Kabuska says:
Heey is het okee als ik de kip 3.5 uur laat marineren? Moet ik dan nog de hoeveelheid van de knoflook veranderen?
Groeten van Lino
Eef says:
Ja natuurlijk, dan wordt de kip extra lekker. Knoflook minder hoeft niet voor 3,5 uur tenzij je ‘m de hele nacht gaat marineren 🙂
Monique de vries says:
Mjam was weer een toppertje van eefkooktzo
Eef says:
Dank je wel 😀
Marleen says:
Net de laatste hap, wat
smaakte dit lekker zeg. Voor herhaling vatbaar. Ik heb ook je recept voor zelfgemaakte wraps gebruikt. Simpel maar veel smaakvoller dan die kant en klare wraps. Voor mij niets anders meer.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Linda says:
Ben het nu aan het maken, ben benieuwd
Eef says:
Helemaal leuk! Laat je me weten hoe het smaakte Linda?
Nancy says:
Hey, heb je net’ondekt’ gister toevallig nog bij de Griek gegeten,vandaar de inspiratie.. Je site ziet er super goed uit.De kip staat in de koelkast te wachten,net als de tzatziki..Super makkelijk en straks zo klaar…gr Nancy.
Eef says:
Wat super! Hoop dat het goed gesmaakt heeft 🙂
Nancy says:
Hey, heb je net’ondekt’ gister toevallig nog bij de Griek gegeten,vandaar de inspiratie.. Je site ziet er super goed uit.De kip staat in de koelkast te wachten,net als de tzatziki..Super makkelijk en straks zo klaar…gr Nancy.
Casper says:
Bedankt voor dit geweldige gerecht ik heb het gemaakt voor een schoolprojectben we hebben een 8,5.
Eef says:
Kijk! Wat tof! Een heel mooi cijfer Casper 🙂
Casper says:
Bedankt voor dit geweldige gerecht ik heb het gemaakt voor een schoolprojectben we hebben een 8,5.
Lia says:
Kan ik de kip ook in de pan bakken inblaast van grillen?
Eef says:
Ja dat kan natuurlijk ook. Grillen is net even lekkerder vind ik in dit recept.
Lia says:
Heb het geprobeerd met in de pan bakken je moet wel wat vocht eraf laten lopen en er bij blijven en flink om blijven roeren maar het is goed gelukt en inderdaad een succes op tafel bedankt daarvoor
Lia says:
Kan ik de kip ook in de pan bakken inblaast van grillen?
Nicoline says:
Hoi Eef, kan ik voor dit recept de ingrediënten gewoon dubbel doen? Ik heb het namelijk nodig voor 4 personen.
Groetjes
Eef says:
Ja dat kan prima 🙂
Nicoline says:
Hoi Eef, kan ik voor dit recept de ingrediënten gewoon dubbel doen? Ik heb het namelijk nodig voor 4 personen.
Groetjes
Eef says:
Ja dat kan prima 🙂
Marieke says:
Je schrijft azijn op voor in de marinade. Wat voor azijn gebruik je hiervoor?
Eef says:
Het zuur van de azijn zorgt ervoor dat het vlees/ kip extra mals wordt.
Lia says:
Heb het geprobeerd met in de pan bakken je moet wel wat vocht eraf laten lopen en er bij blijven en flink om blijven roeren maar het is goed gelukt en inderdaad een succes op tafel bedankt daarvoor
Maartje says:
Super lekker! Fris en past in mijn slanke dieet! Thanks!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel Maartje 🙂
Maartje says:
Super lekker! Fris en past in mijn slanke dieet! Thanks!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel Maartje 🙂
Sebastiaan says:
Oh heerlijk ga dit zeker eens proberen! Heb ik bij al je recepten trouwens!
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 😀
Sebastiaan says:
Oh heerlijk ga dit zeker eens proberen! Heb ik bij al je recepten trouwens!
Diana van Sprang says:
Hallo Eef,
Ik heb een vraag over de Griekse yoghurt, ik heb al diverse merken geprobeerd maar er is er niet 1 zo dik als bij de Griek. Welk merk gebruik jij? Bij jou ziet het er wel dik uit. Of laat jij hem indikken?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Diana, zelf kies ik altijd voor een volvette Griekse yoghurt en het liefste een emmertje. Ik heb het idee dat die altijd een stuk dikker zijn dan de losse bakjes. Je zou altid de yoghurt even kunnen laten uitlekken in een kaasdoek of fijne zeef!