Volg mij:
Hartige Taarten & Quiches, Hoofdgerechten

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta. Een heerlijke quiche die ook nog eens makkelijk is om te maken. Hoewel filodeeg bekend staat als lastig deeg is het in deze quiche helemaal niet moeilijk om te gebruiken en je krijgt er een heerlijke knapperige korst van.

Normaliter heb ik altijd ruzie met filodeeg en daarom vind je op mijn blog ook niet veel hapjes gemaakt met filodeeg. In een quiche is filodeeg eigenlijk best wel te doen. Je hoeft namelijk niet alle velletjes los te peuteren en dan maar te hopen dat ze niet scheuren. Als het velletje scheurt is geen man overboord, in de quiche zie je er namelijk niets meer van terug. Kijk, dat is fijn zo’n vergevende quiche, toch 😉 .

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

In deze quiche vind je spinazie, ricotta en spekjes op een bedje van filodeeg. Een heerlijke, klassieke combinatie van smaken en samen met het knapperige van de filodeeg maakt dit een perfecte maaltijd. Lekker met een frisse salade erbij bijvoorbeeld of de volgende dag koud voor de lunch, ook erg lekker. Ik gebruikte zelf een langwerpige vorm voor de quiche maar je kunt ook een ronde vorm gebruiken. Binnen een uurtje staat deze heerlijke quiche al bij jou op tafel.

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta


Het recept voor quiche filodeeg met spinazie en ricotta:

Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 25 á 30  minuten | Totale bereidingstijd: ca. 45 minuten
Hoeveelheid: 1 quiche | 2 personen

Wat heb je nodig voor quiche filodeeg met spinazie en ricotta (ingrediënten):

  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram spekjes
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • witte peper

Extra: quiche vorm met de afmetingen 35 x 11 x 2,5 (langwerpige vorm)

Hoe maak je quiche filodeeg met spinazie en ricotta :

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de quichevorm in met olijfolie en vet ook de vellen filodeeg in met olijfolie. Verdeel daarna de vellen filodeeg over de bodem van de quiche.
  3. Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een velletje keukenpapier.
  4. Snipper het uitje en de teentjes knoflook en doe een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit ze vervolgens aan tot ze glazig zijn. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe tot deze volledig geslonken is en breng op smaak met witte peper. Laat de spinazie daarna uitlekken in een vergiet zodat het teveel aan vocht eruit gaat en je quiche straks niet te vochtig wordt door de spinazie.
  5. Terwijl je de spinazie aan het bakken bent mix je de eieren, ricotta en Parmezaanse kaas in een kom goed door elkaar.
  6. Verdeel de spekjes en de spinazie over de bodem van de quiche en schenk hierover het ei en ricotta mengsel. Zet de quiche nu in de oven en zet de temperatuur lager op 175 graden. Bak de quiche goudbruin af in ongeveer 25 á 30 minuten. Eet smakelijk!

Quiche filodeeg met spinazie en ricotta

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie

    Mmm, ik ben dol op vergevende quiches 🙂

    15 februari 2017 at 07:06
  • Beantwoorden Demi | StudioKOOK

    Een lekkere quiche doet het altijd goed. Zeker met deze heerlijke vulling!

    15 februari 2017 at 17:16
  • Beantwoorden Merel

    Ik zou persoonlijk de spekjes weglaten, maar het klinkt weer ontzettend lekker! Liefs, Merel

    20 februari 2017 at 14:05
    • Beantwoorden Eef

      Natuurlijk kan dat prima voor de vegetarische versie. Zonder spekjes smaakt deze quiche namelijk nog steeds erg lekker 🙂

      25 februari 2017 at 21:07
  • Beantwoorden Simon

    Ook de quiche was fantastisch! Ik heb ‘m afgetopt met wat geitenkaas, is ook erg lekker! Niet te veel, anders krijg je een overkill vanwege de Parmezaanse kaas die er al in zit. Vult goed!

    4 maart 2018 at 20:23
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen en lekker met geitenkaas. Ga ik ook eens proberen 🙂

      11 maart 2018 at 22:01
  • Beantwoorden Carla

    Heerlijk recept, mijn zoon en vriendje vonden het ook erg lekker!

    2 februari 2019 at 18:28
  • Laat een reactie achter