Lekker en makkelijk weekmenu – week 5

Lekker en makkelijk weekmenu – week 5

Lekker en makkelijk weekmenu – week 5. Er staat weer een lekker weekmenu voor je klaar met gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin met onder andere een vega plaattaart, heerlijke koekjes, snelle wokmaaltijd en een goedgevulde pasta ovenschotel. Maak je boodschappenlijstje compleet en kook ze volgende week!

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!

Maandag – Vega plaattaart

Plaattaart met champignons en truffel

Plaattaart met champignons en truffel

3 personen
40 minuten
4.28 van 11 stemmen
Plaattaart met champignons en truffel, een heerlijke vegetarische plaattaart. Lekker, snel en écht makkelijk om te maken.
Direct naar het recept >>

Dinsdag – Lekkere wraps

Wrap mango en kip

Wrap mango en kip

6 kleine wraps
20 minuten
4.44 van 30 stemmen
Een wrap mango en kip is een waanzinnig lekkere combinatie van heerlijke ingrediënten. Kruidige groene pesto, pittig kip en zoete mango.
Direct naar het recept >>

Woensdag – Niet mokken, lekker wokken

Wokgerecht met groenten, noedels en kipgehaktballetjes

Wokgerecht met groenten, noedels en kipgehaktballetjes

4 personen
25 minuten
4.41 van 20 stemmen
Wokgerecht met groenten, noedels en kipgehaktballetjes. Simpel, makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker. Echt een aanrader!
Direct naar het recept >>

Donderdag – Pasta ovenschotel

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

4 personen
40 minuten
4.38 van 179 stemmen
Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas. Een makkelijk recept voor een heerlijke ovenschotel met pasta, gehakt, ricotta en groenten.
Direct naar het recept >>

Vrijdag – Snelle Griekse maaltijd

Buddha bowl met Griekse kip, komkommer, salade, pita en tzatziki

Griekse kip bowl

2 personen
30 minuten
4.86 van 7 stemmen
Snelle maaltijd met Griekse kip, komkommer, salade, pita en tzatziki in een bowl
Direct naar het recept >>

Zaterdag – Slow, slow, slow

BBQ spareribs uit de slowcooker

BBQ spareribs uit de slowcooker

4 spareribs
8 uur 10 minuten
4.42 van 129 stemmen
Het recept voor BBQ spareribs uit de slowcooker. Heerlijke, malse spareribs met zelfgemaakte BBQ saus. Dit recept moet je echt proberen!
Direct naar het recept >>

Zondag – Koekebakker

Witte chocolade macadamia koekjes

Witte chocolade macadamia koekjes

15 stuks
20 minuten
4.48 van 70 stemmen
Makkelijk recept voor heerlijke koekjes met witte chocolade en macadamianoten.
Direct naar het recept >>

7 thoughts on “Lekker en makkelijk weekmenu – week 5

  • ik mis toch echt aardappelen in deze menu’s. Ze zijn heel gezond, Vezels, vitamine C en ze worden in Nederland verbouwd onder de strengste eisen. Het is geen samengesteld voedsel, maar gewoon zoals het is gegroeid. Een lekkere smaakvolle vastkokende aardappel is de Ballarina, Uit de oven zijn ze heel lekker en niet vet en er hoeft geen saus bij. Persoonlijk vind ik ze opgebakken het lekkerst. Als je de ene dag voor 2 dagen kookt, dan kan je ze de volgende dag opbakken. De chlicemische index is dan gedaald. Als je ze dan in een grilpan opbakt, zijn ze niet vet, maar wel erg lekker.

    • Dat hoef je mij niet te vertellen, ik ben dol op aardappelen! Laatst nog 10 favorieten recepten op een rij gezet: https://www.eefkooktzo.nl/10-x-recepten-met-aardappel/
      In het weekmenu probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen en plaats ik meestal 1 of 2 recepten met aardappel, maar ik probeer daarbij ook genoeg af te wisselen met rijst, pasta, noedels, KHA of anders zodat het weekmenu lekker gevarieerd is en voor ieder wat wils. Toevallig deze week heb ik er geen aardappels in gezet, zal je net zien 😉 Overigens kun je natuurlijk zelf ook kiezen om juist wel aardappels toe te voegen. Opgebakken krieltjes in de oven zijn bijvoorbeeld heerlijk voor bij de spareribs op zaterdag en in plaats van rijst kun je ook zoiets serveren bij de Griekse maaltijd op de vrijdag.

  • Wow wat een heerlijke week! Ik ga de wrap met kip en mango (incl de zelfgemaakt pesto), de spareribs (incl de zelfgemaakte bbq saus) en de witte chocolade koekjes met macadamia noten maken. Thanks voor de inspiratie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *