fbpx
Plaattaart met champignons en truffel

Plaattaart met champignons en truffel

Plaattaart met champignons en truffel, een waanzinnig lekkere vegetarische plaattaart waarvan je blijft eten! Lekker, écht makkelijk om te maken en eigenlijk zo klaar. De oven doet al het werk voor je.

Het leven van een foodblogger gaat niet altijd over rozen, maar soms is het wel verdomd leuk. Ik bedoel, soms hele dagen koken, fotograferen, ik word er oprecht blij van en als ik dan dit soort gerechten kan eten als lunch. Nou dan hoor je mij niet klagen 😉 . Het is overigens avondeten, maar ik at het dus als lunch samen met een vriendin die toevallig op visite kwam, dat kan natuurlijk ook. Als je een of meerdere stukjes over hebt kun je ze namelijk prima even opwarmen in de oven de volgende dag en jij hebt ook een lekkere lunch of nog een keer een snelle maaltijd. Het is alleen wel ALS je iets over hebt want dat ‘overhouden’ is best lastig met zo’n lekkere plaattaart…

Vegetarische plaattaart met champignons en truffel

Ik ben dol op champignons en het idee voor een plaattaart met champignons spookte al een tijdje door mijn hoofd heen. Toen ik laatst een potje echt lekkere truffel tapenade op de kop tikte wist ik dat dit een geweldig lekkere combinatie zou zijn. Mocht je geen truffel tapenade kunnen vinden: zonder is het ook lekker, maar die truffel tapenade maakt het wel echt waanzinnig lekker. Je kunt truffel tapenade vinden bij de meeste supermarkten. Ik kocht mijne bij Albert Heijn van het (voor mij onbekende merk) ‘Urbani’, maar elk ander merk volstaat. Dit merk is iets duurder, maar ik vond hem zelf erg lekker omdat hij niet die ‘chemische’ smaak van truffel heeft wat sommige tapenades helaas wel hebben.

Plaattaart met champignons

Plaattaart met champignons en truffel

Vegetarische plaattaart met champignons en truffel tapenade
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 3 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 100 gram crème fraîche
  • 25 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels truffel tapenade
  • 1 eetelepel Parmezaanse kaas
  • boter, peper, peterselie ter decoratie en een geklutst eitje om de randen mee in te smeren

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol de bladerdeeg uit en leg het op een velletje bakpapier. Vouw de randen iets terug zodat je een beetje een opstaande rand krijgt.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan, fruit de knoflook tot het lekker begint te ruiken.
  • Voeg de champignon in plakjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
  • Verdeel ondertussen de crème fraîche over het bladerdeeg en strooi de geraspte kaas erover.
  • Verdeel de gebakken champignons er nu over.
  • Verdeel kleine hoopjes van de truffel tapenade over de plaattaart, strooi de Parmezaanse kaas erover en naar smaak nog wat peper.
  • Kluts het eitje en bestrijk hiermee de randen van de plaattaart.
  • Bak de plaattaart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Strooi er vlak voor serveren nog wat fijngesneden peterselie over ter decoratie (optioneel). Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 511kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 11g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 19g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Plaattaart met champignons en truffel

Plaattaart met champignons en truffel Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top