Volg mij:
Hoofdgerechten, Ovenschotels & Stamppotjes, Pasta & Italiaanse Gerechten, Vlees

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Macaorini al forno oftewel een macaroni ovenschotel en in dit geval met gehakt en kaas. Simpel, lekker, makkelijk, goed voor te bereiden en een echte allemansvriend.

Ik ben dol op ovenschotels en ovenschotels met pasta zijn daarin geen uitzondering. Door de pasta in de oven af te bakken trekken de smaken goed in en krijg je door de geraspte kaas ook nog eens een lekker krokant laagje.

Makkelijke ovenschotel met macaroni

Door deze macaroni ovenschotel heb ik nog een beetje ricotta geschept. Dat zorgt voor een lekkere frisse en toch romige smaak. Het maakt de ovenschotel net even “spannender”. Verder is de saus redelijk klassiek en geïnspireerd op bolognesesaus. Je kunt hier uiteraard nog extra groenten aan toe voegen. Dus doe een rondje door je koelkast en maak restjes groenten die je hebt liggen direct op. Courgette, paprika, tomaat of prei kunnen hier prima bij. In blokjes snijden, meebakken met de wortel en zo maak je er een lekkere en extra voedzame ovenschotel van in een handomdraai.

Ovenschotel met macaroni gehakt en kaas


Het recept voor macaroni ovenschotel met gehakt en kaas:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor een macaroni ovenschotel (ingrediënten):

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram macaroni (of elk ander soort pasta wat je lekker vindt)
  • 150 gram geraspte wortel
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram ricotta
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels tijm (vers of gedroogd)
  • 2 theelepels oregano (vers of gedroogd)
  • olie, peper, zout, paprikapoeder

Hoe maak je een macaroni ovenschotel met gehakt en kaas:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout. Giet de pasta daarna af.
  3. Snipper ondertussen de uitjes en snij de knoflook fijn.
  4. Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  5. Voeg dan de geraspte wortel toe en bak dit even kort mee tot het zacht wordt.
  6. Voeg de tomatenpuree en naar smaak peper en zout toe.
  7. Daarna doe je het gehakt erbij en bak je dit rul.
  8. Tot slot de tomatenblokjes, tijm, oregano erbij en breng het geheel verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  9. Schep de pasta door het gehakt mengsel.
  10. Neem een ruime ovenschotel en verdeel hierin de pasta samen met de ricotta. Garneer met de geraspte kaas.
  11. Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de kaas een mooi krokant laagje heeft gevormd. Eet smakelijk!

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Macaroni ovenschotel met gehakt Pinterest Collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter