Lekker en makkelijk weekmenu – week 33 2022

Lekker en makkelijk weekmenu – week 33 2022

Lekker en makkelijk weekmenu – week 33. Er staat weer een lekker weekmenu voor je klaar met lekkere en makkelijke recepten voor het hele gezin. Deze week heeft het menu een Spaans tintje, met onder andere paella, albondigas en een heerlijk romige pasta met garnalen. Maak je boodschappenlijstje compleet en kook ze volgende week!

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Weekmenu – elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!

Maandag | Tortilla

Spaanse tortilla met aardappel

Maandag is het Meatless Monday en deze maandag zetten we deze heerlijke Spaanse tortilla op tafel. Een simpele, vegetarische maaltijd waar het hele gezin van geniet! De groenten ‘verstop’ je namelijk eenvoudig in de goed gevulde tortilla en geloof mij, hier smult zelfs je meest kieskeurige (kleine) tafelgenoot van ? .
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor Tortilla >>

Dinsdag | Pasta met garnalen

Romige pasta met garnalen

De Spaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten met vis en schaaldieren. Daarom serveren we op dinsdag deze waanzinnige romige pasta met garnalen, gebakken in knoflook.
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor pasta met garnalen >>

Woensdag | Quesadilla met kip

Quesadilla met BBQ chicken

Oké, oké: quesadilla’s zijn uiteraard een Tex Mex gerecht, maar het heeft natuurlijk wel Spaanse invloeden 😉 . Ik maakte quesadilla met kip, maar dan met BBQ pulled chicken en dat ze is me toch een partij lekker. Deze moet je echt eens proberen!
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor quesadilla met kip >>

Donderdag | Paella

Spaanse paella met vis en kip

Wat is een Spaans weekmenu, zonder paella?! Ik heb een lekker makkelijk paella recept voor je. Een héérlijke Spaanse paella met gamba’s, mosselen, chorizo én kip. Waanzinnig van smaak!
Bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor paella >>

Vrijdag | Albondigas

Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Op vrijdag doen we altijd lekker en makkelijk met een knipoog naar fastfood. Deze vrijdag gaan we voor albondigas, lekker! Deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn lekker gekruid en kun je zowel warm als op kamertemperatuur serveren. Bestellen jullie dit ook altijd in een Spaans tapasrestaurant?
Bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor albondigas >>

Zaterdag | Empanadas

Empanadas maken

Empanadas! Ook zoiets wat ik áltijd bestel in een Spaans tapasrestaurant, zo lekker! Deze heerlijke gevulde deeghapjes met gehakt en groenten zijn muy bien 🙂 .
Bereidingstijd | 1 uur 45 minuten
Bekijk het recept voor empanadas >>

Zondag | Creme brulee

crè­me brûlée

We sluiten ook dit weekmenu weer af met een héérlijk dessert: crème brûlée! De Spaanse versie is natuurlijk crème Catalana 😉 . Zelf crè­me brûlée maken is helemaal niet moeilijk, je kunt het prima voorbereiden en je zet direct een verrassend (en heel lekker) dessert op tafel.
Bereidingstijd | 1 uur
Bekijk het recept voor creme brulee >>

2 thoughts on “Lekker en makkelijk weekmenu – week 33 2022

  • Hoi Eef,
    Ik wil je even laten weten dat ik zo veel leuke recepten heb gevonden op jou side.
    We koken voor voor ouderen, ik heb op deze manier al veel recepten gevonden om een keer iets leuks te maken. We willen je op deze manier bedanken voor je inspiratie.
    Groetjes Elly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *