fbpx
Romige pasta met garnalen

Romige pasta met garnalen

Romige pasta met garnalen een lekkere en écht makkelijke maaltijd welke je binnen 20 minuten zo op tafel zet! Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen en optimaal comfortfood door de romige saus, garnalen gebakken in knoflook en de heerlijke pasta!

Voor mijn gevoel is het alweer een behoorlijke tijd geleden dat er een lekker en makkelijk pasta gerecht online kwam. Dat klopte ook wel want de ‘laatste’ was in oktober vorig jaar en dat is best even geleden voor zo’n pasta liefhebster als dat ik dat ben 😉 . Dus ik dacht ik maak hem extra lekker, met garnalen en lekker romig: romige pasta met garnalen is het geworden en geloof mij, hier eet je nog net niet je vingers bij op….

Romige pasta met garnalen

Garnalen, ik ben er dol op! Net als pasta overigens, maar dat weet je inmiddels wel 😉 . Bijna altijd, uitzonderingen daar gelaten, bak ik de garnalen in knoflook. Soms met wat andere smaakmakers erbij, maar knoflook is altijd de basis. Garnalen en knoflook passen simpelweg zo ontzettend goed bij elkaar. Ze versterken elkaar en dat komt in de pasta met garnalen maar weer heel mooi naar voren; een heerlijke romige saus als basis met de gebakken (knoflook) garnalen erin. Pasta erdoorheen mengen en je hebt echt een feestje om op tafel te zetten, probeer hem zelf eens!

Romige pasta met garnalen snelle maaltijd

Romige pasta met garnalen

Snelle pasta met garnalen in roomsaus
4.34 van 18 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram (reuze) garnalen (gepeld (en evt. ontdooid bij diepvries garnalen))
  • 150 gram pasta (spaghetti of tagliatelle)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 75 ml kookroom
  • 3 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel roomboter
  • olijfolie, cayennepeper, verse basilicum (ter garnering) peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar.
  • Ondertussen verhit een beetje in een koekenpan en pers hierin twee tenen knoflook uit. Fruit de knoflook kort aan.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze gaar in enkele minuten.
  • Voeg dan de tomaten en de bieslook toe en bak even mee. Breng op smaak met een snufje cayennepeper.
  • Doe de roomboter erbij en als het gesmolten is voeg je de witte wijn toe.
  • Voeg tot slot de kookroom en de Parmezaanse kaas toe en laat het even inkoken.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de garnalen en roomsaus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Garneer naar smaak met verse basilicum. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 649kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 51g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 9g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Romige pasta met garnalen

Romige pasta met garnalen Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

11 reacties op “Romige pasta met garnalen”

  1. Super lekker! Maar deze stond geloof ik al op jouw site? Ik heb m in ieder geval vaak gemaakt (en voeg zelf wat spinazie toe mmmm)!

    1. Eef

      Ja klopt! Was een van mijn eerste recepten, vond het tijd voor een nieuw jasje en heb een paar kleine aanpassingen gedaan op het recept (door de jaren heen wordt een recept langzaam aan steeds beter 😉 )

      1. Hoi Eef,
        Superlekker recept!
        Helaas had ik voorkeur voor de eerdere variant maar deze niet opgeslagen.. is deze nog te achterhalen misschien?
        Thanks,
        Chantal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top