Romige pasta met garnalen een lekkere en écht makkelijke maaltijd welke je binnen 20 minuten zo op tafel zet! Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen en optimaal comfortfood door de romige saus, garnalen gebakken in knoflook en de heerlijke pasta!
Voor mijn gevoel is het alweer een behoorlijke tijd geleden dat er een lekker en makkelijk pasta gerecht online kwam. Dat klopte ook wel want de ‘laatste’ was in oktober vorig jaar en dat is best even geleden voor zo’n pasta liefhebster als dat ik dat ben 😉 . Dus ik dacht ik maak hem extra lekker, met garnalen en lekker romig: romige pasta met garnalen is het geworden en geloof mij, hier eet je nog net niet je vingers bij op….
Romige pasta met garnalen
Garnalen, ik ben er dol op! Net als pasta overigens, maar dat weet je inmiddels wel 😉 . Bijna altijd, uitzonderingen daar gelaten, bak ik de garnalen in knoflook. Soms met wat andere smaakmakers erbij, maar knoflook is altijd de basis. Garnalen en knoflook passen simpelweg zo ontzettend goed bij elkaar. Ze versterken elkaar en dat komt in de pasta met garnalen maar weer heel mooi naar voren; een heerlijke romige saus als basis met de gebakken (knoflook) garnalen erin. Pasta erdoorheen mengen en je hebt echt een feestje om op tafel te zetten, probeer hem zelf eens!

Romige pasta met garnalen
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram (reuze) garnalen (gepeld (en evt. ontdooid bij diepvries garnalen))
- 150 gram pasta (spaghetti of tagliatelle)
- 100 ml droge witte wijn
- 75 ml kookroom
- 3 tomaten (in blokjes gesneden)
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels bieslook (vers - fijngesneden)
- 1 eetlepel roomboter
- olijfolie, cayennepeper, verse basilicum (ter garnering) peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar.
- Ondertussen verhit een beetje in een koekenpan en pers hierin twee tenen knoflook uit. Fruit de knoflook kort aan.
- Voeg de garnalen toe en bak deze gaar in enkele minuten.
- Voeg dan de tomaten en de bieslook toe en bak even mee. Breng op smaak met een snufje cayennepeper.
- Doe de roomboter erbij en als het gesmolten is voeg je de witte wijn toe.
- Voeg tot slot de kookroom en de Parmezaanse kaas toe en laat het even inkoken.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de garnalen en roomsaus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Garneer naar smaak met verse basilicum. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
37 reacties op “Romige pasta met garnalen”
Hoi Eef, kan dit gerecht ook koolhydraatarm? bv met courgette pasta of zo?
Dat kan heel lekker zijn, zou dat zeker eens proberen 🙂
Heerlijk! Ook mijn gezin vond het erg lekker. Mijn zoon wil er volgende keer koriander bij. Is dat wel de juiste combinatie?
Dat kan zeker, lijkt me een lekkere aanvulling 🙂
Voor hoeveel personen is dit recept?
Staat erbij, voor 2 personen
Ik heb nog nooit zoveel lof van m’n kritische fijnproevers gehad. Was echt lekker en voor herhaling vatbaar. Ik heb ipv de grote garnalen 400 gram kleintjes gebruikt.
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Super lekker! Maar deze stond geloof ik al op jouw site? Ik heb m in ieder geval vaak gemaakt (en voeg zelf wat spinazie toe mmmm)!
Ja klopt! Was een van mijn eerste recepten, vond het tijd voor een nieuw jasje en heb een paar kleine aanpassingen gedaan op het recept (door de jaren heen wordt een recept langzaam aan steeds beter 😉 )
Hoi Eef,
Superlekker recept!
Helaas had ik voorkeur voor de eerdere variant maar deze niet opgeslagen.. is deze nog te achterhalen misschien?
Thanks,
Chantal
Stuur me even een mailtje dan zet ik het op de mail naar je 🙂
Doe ik! 😊
hai Eef ik las dat je ook nog een ander recept hebt romige pasta met garnalen.
Wil je dat recept ook naar mij kunnen sturen???
Alvast bedankt
Liesbeth
Nee dit is het recept, dat was een oude versie/ foto van dit recept 🙂
Deze week geprobeerd en echt heerlijk. Ga ik zeker nog een keer proberen.
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Hoi, kan ik iets anders gebruiken ipv de wijn?
Je kunt het vervangen voor bouillon, maar pas dan wel op met zout anders wordt het te zout.
Hi,
Het is nog waterig hoe wordt het dikker?
Rustig even laten inkoken, dan verdampt het water en wordt de saus dikker.
Heb je ook een alternatief zonder alcohol/wijn?
Niet voor exact dit recept, maar er staan heel veel andere recepten zonder alcohol en wijn op mijn blog. Zelf zou ik het dit geval vervangen voor bouillon of achterwege laten en eventueel een beetje vocht toevoegen + extra op smaak brengen met (verse) kruiden.
Hoi! Wat voor witte wijn gebruik je hierbij?
Net welke ik in huis heb en lekker vind 🙂
Heéélijk dankjewel
Dankjewel 🙂
Dit recept is – net als de andere- weer enthousiast ontvangen door mijn gezin. Ik had geen cayennepeper en heb daarom wat chilivlokken gebruikt. Heerlijk en snel klaar.
Wat leuk om te horen! En goed idee om cayennepeper te vervangen voor chilivlokken. Dank je wel voor je berichtje 😀
Dit is een heerlijk recept mijn dochter belt regelmatig op mogen we komen eten ,Maar wel garnalen
Wat leuk om te lezen 😀
Hoi Eef!
Klopt de grote hoeveelheid garnalen wel? 400 gram voor 2 personen?
Was van plan om het maken namelijk!
Yes het klopt, ik ben dol op garnalen 🙂
Heerlijk gegeten!!! Erg gemakkelijk om te maken vooral als je eters hebt zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan.
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Hoi Eef, heb je ook een tip voor een lekkere Italiaanse wijn erbij?
Nee, ik ben niet van de wijntips, zo’n wijn expert ben ik niet 😉