Elke week staat er weer een nieuw weekmenu voor je klaar met lekkere en makkelijke recepten. Deze week maken we onder andere een plaattaart met champignons en truffel, kruidige bifteki en het lekkerste bananenbrood! Maak alvast je boodschappenlijstje klaar, dat wordt smullen!
Wil je geen enkel weekmenu missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Verder kun je Eef Kookt Zo natuurlijk ook volgen op social media zoals Instagram, Facebook en Pinterest. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste recepten, menu’s en keuken-tips.
Elke week een lekker en makkelijk weekmenu
Elke vrijdag vind je vanaf 06:00 een nieuw weekmenu. Meestal gezond, soms wat minder maar altijd lekker én makkelijk! Snelle en voedzame maaltijden voor doordeweeks en in het weekend gaan we los met bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!
Maandag | Plaattaart champignons | 40 minuten
Maandag is het Meatless Monday en deze maandag maken we deze plaattaart met champignons en truffel. Een waanzinnig lekkere vegetarische plaattaart waarvan je blijft eten! Lekker, écht makkelijk om te maken en eigenlijk zo klaar. De oven doet al het werk voor je.
Bereidingstijd | 40 minuten
Bekijk het recept voor plaattaart champignons >> >>
Dinsdag | Spaghetti met gebaktballetjes | 45 minuten
Een klassieker, pasta met gehaktballetjes en tomatensaus. Hier maak ik mijn kinderen altijd heel blij mee. De maaltijd heeft al liefkozend de bijnaam ‘sliertjes’ gekregen van mijn dochter.
Bereidingstijd | 45 minuten
Bekijk het recept voor pasta met gehaktballetjes>>
Woensdag | Zoetzure kip | 30 minuten
Malse, krokante kip in een heerlijke, zachte zoetzure saus. Ik serveer er graag rijst bij, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor noedels of mie als je dat lekkerder lijkt. Het is een heerlijke, makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor zoetzure kip >>
Donderdag | Bobotie | 50 minuten
Bobotie, een Zuid-Afrikaanse ovenschotel. Kenmerkend vanwege de combinatie van hartig en toch ook zoet dankzij de appeltjes en rozijnen. Ontzettend lekker, makkelijk om te maken en snel klaar!
Bereidingstijd | 50 minuten
Bekijk het recept voor bobotie >>
Vrijdag | Bifteki | 1 uur 30 minuten
Op vrijdag doen we altijd lekker en makkelijk met een knipoog naar fastfood. Deze vrijdag gaan we voor bifteki! Heerlijk kruidig gehakt dat je serveert met een frisse salade, pita, feta en tzatziki. Zelf hummus maken voor erbij is ook heerlijk.
Bereidingstijd | 1 uur 30 minuten
Bekijk het recept voor bifteki >>
Zaterdag | Mosterdsoep | 30 minuten
Groninger mosterdsoep, een typische oud-Hollandse klassieker gemaakt met onder andere prei en natuurlijk échte Groninger mosterd. Die is lekker pittig en vol van smaak wat ontzettend goed past in deze romige soep.
Bereidingstijd | 3o minuten
Bekijk het recept voor mosterdsoep >>
Zondag | Bananenbrood | 1 uur en 5 minuten
Met dit healthy recept voor bananenbrood zet je in een handomdraai een heerlijk, suikervrij bananenbrood op tafel. Hij is heerlijk smeuïg, lichtzoet en vullend!
Bereidingstijd | 1 uur en 5 minuten
Bekijk het recept voor bananenbrood >>