Krokante kipburger met honing mosterdsaus

9 x hamburgerrecepten

9 x hamburgerrecepten op een rij voor je. Allemaal lekker en allemaal écht makkelijk om te maken. Burgers met kipfilet, kipgehakt, rundvlees, maar ook vegetarisch. Voorzien van heerlijk beleg en natuurlijk van waanzinnige sausjes, want zonder kan een écht lekkere hamburger natuurlijk niet!

Hamburgers, zelfgemaakte hamburgers, de ideale maaltijd voor als je zin hebt in comfortfood. Natuurlijk hoeft een hamburger helemaal niet meteen ‘slecht’ of calorierijk te zijn. Het is maar net hoe je je hamburger maakt en wat je er allemaal in, op of bij doet. Maar soms mag een hamburger ook best een beetje minder ‘gezond’ zijn. Lekker van genieten!

Al deze hamburgers, vegaburgers en kipburgers (die natuurlijk ook onder de noemer ‘hamburger’ vallen) zijn allemaal makkelijk om te maken en echt lekker. Maak trouwens, als je een beetje tijd overhebt, de broodjes voor de hamburgers ook eens zelf. Hartstikke leuk om te doen en zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. 

Genoeg gekletst! Tijd voor mijn favoriete hamburgerrecepten op een rij!

9 x hamburgerrecepten

Hamburgerbroodjes

1. Hamburgerbroodjes

Laten we beginnen bij het begin, een van de belangrijkste dingen van de hamburger: het hamburgerbroodje. Zelfgemaakt zijn ze natuurlijk het aller-allerlekkerst en in dit recept vertel ik je precies hoe je ze zelf thuis kunt maken.
Bekijk het recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes >>

Griekse kipburgers

2. Griekse kipburgers

Een vakantie naar Griekenland zit er misschien niet in dit jaar, maar dan halen we Griekenland toch naar hier! Met deze heerlijke, Griekse kipburgers waan je je echt even in Griekenland, zo lekker en heel makkelijk om te maken!
Bekijk het recept voor Griekse kipburgers >>

Hamburgers van de grill

3. Hamburgers van de grill

Deze hamburger zijn gemaakt van gehakt en zijn heerlijk van de grill. Gebruik de grillpan of een elektrische grill, net wat je in huis hebt. 
Bekijk het recept voor hamburgers van de grill >>

Krokante kipburger met honing mosterdsaus

4. Krokante kipburger met honing mosterdsaus

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes belegd met een krokante kipburger, sla, kaas en honing-mosterdsaus, zo lekker. Deze MOET je echt eens proberen, aanrader!
Bekijk het recept voor krokante kipburger met honing mosterdsaus >>

Aziatische kipburger

5. Aziatische kipburger

Ik hoef je vast niet te vertellen dat ik dol ben op de Aziatische keuken als je mij al langer volgt. Deze heerlijke kipburgers met kipgehakt zijn daar weer het sprekende voorbeeld van.
Bekijk het recept voor Aziatische kipburger >>

Vegetarische bietenburger met avocado

6. Vegetarische bietenburger met avocado

Zonder een lekkere vegaburger is dit lijstje natuurlijk niet compleet! Deze heerlijke, vegetarische bietenburger maak je met lekker veel groenten, sla en een fris sausje.
Bekijk het recept voor vegetarische bietenburger met avocado >>

Lekkerste hamburger recept BBQ

7. Lekkerste hamburger recept BBQ

Ja, dit is hem dan: het lekkerste hamburgerrecept van de BBQ. PUNT.
Bekijk het recept voor de lekkerste hamburger van de BBQ >>

Kipburger

8. Kipburger

Ik zou bijna willen zeggen ‘en dit is de lekkerste kipburger’. Dat is hij ook, bijna  dan, want die andere kipburgers uit dit lijstje zijn namelijk ook heel erg lekker! Lastige keuze 😉 .
Bekijk het recept voor deze heerlijke kipburger >>

Pita kipburger met tzatziki

9. Pita kipburger met tzatziki

Een pitabroodje in plaats van een hamburgerbroodje? Natuurlijk kan dat! Gevuld met tzatziki, komkommer en een heerlijke kipburger een feestje voor op je bord!
Bekijk het recept voor Pita kipburger met tzatziki >>

3 reacties op “9 x hamburgerrecepten

  • Hamburger Bijbel says:

    Lekkere recepten! Ik vind het echt wel iets toevoegen als je inderdaad ook zelf de broodjes maakt. Ze moeten wel natuurlijk goed lukken haha maar het recept is duidelijk genoeg dus dat moet goed komen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *