Krokante kipburger met honing mosterdsaus. Super lekkere, krokante kipburgers met een plakje kaas, sla, gefrituurde uitjes en zelfgemaakte honing mosterdsaus. De combinatie is heerlijk en deze wil je écht eens zelf maken.
Regelmatig krijg ik de vraag, “waar haal jij toch altijd je inspiratie vandaan?”. Mijn antwoord is meestal, “overal en nergens”. Dat is niet echt een eenduidig antwoord op de vraag, maar het is wel zo. Ik kan door een supermarkt lopen en een pak koekjes zien en denken, die ga ik zelf maken. Op internet zie ik een lekker gerechtje voorbijkomen en ik bedenk er direct een lekker recept bij. Als ik uit eten ga of op reis ben doe ik ook altijd heel veel nieuwe ideeën op.
Krokante kipburger met honing mosterdsaus
Soms, heel soms, komt die inspiratie uit bronnen waarvan je het niet verwacht. Vandaag was mijn inspiratiebron…McDonalds! Ze hebben namelijk een burger op het menu met de naam “Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard”. Oftewel, zoals wij in Nederland zouden zeggen, een krokante kipburger met honing mosterdsaus. Nu moet ik je eerlijk zeggen dat ik deze burger nog niet zelf heb geproefd, maar door de reclame al zo onder de indruk was dat ik hem zelf moest maken 😉 . Of hij he-le-maal hetzelfde smaakt durf ik je dus niet te zeggen, maar ik kan je wel vertellen dat deze burger fan-tas-tisch lekker is. Ik maakte de hamburgerbroodjes ook zelf. Dit kun jij ook doen of je houdt het iets makkelijker voor jezelf en koopt lekkere broodjes bij de supermarkt of de bakker.
Kleine side-note, op de originele burger van de gouden ‘M’ zit ook nog een soort koolsalade. Dat leek mij persoonlijk niet zo’n lekkere combinatie dus die heb ik achterwege gelaten, maar voeg hem uiteraard wel toe als jou dat lekker lijkt 🙂 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipfilet
- 250 ml karnemelk
- 6 hamburgerbroodjes
- 6 plakjes kaas
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1½ eetlepel honing
- 1 eetlepel venkelzaad
- 3 theelepels mosterd ((dijon))
- voor de krokante korst: bloem, 1 geklutst ei en panko
- olie, peper & zout
- sla ((hoeveelheid naar smaak))
- gebakken uitjes ((hoeveelheid naar smaak))
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de kipfilet in 6 mooie ronde stukken. Mocht je wat dikkere kipfilet hebben kun je de kipfilet ook horizontaal doorsnijden zodat je 2 dunnere kipfilets hebt.
- Sla de kipfilet een beetje platter met de achterkant van een pan.
- Meng de karnemelk met de paprikapoeder, venkelzaad, peper en zout en verdeel dit over de kipfilet. Laat de kipfilet nu ongeveer een uur marineren in de koelkast.
- Zorg ervoor dat je na het marineren 1 diep bord klaar hebt staan met een beetje bloem, 1 diep bord met een geklutst ei en 1 diepbord met panko (broodkruim).
- Haal de kipfilet uit de marinade en laat deze even uitlekken.
- Haal de kipfilet eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit met alle stukken kip. Leg de kipburger op een bord.
- Verwarm ruim olie in een koekenpan en bak de kipburgers goudbruin.
- Maak ondertussen de honing mosterdsaus door de mayonaise, honing en mosterd te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de hamburgerbroodjes open, leg hierop de kipburger, gevolgd door een plakje kaas, sla en gebakken uitjes naar smaak.
- Druppel er tot slot wat honing mosterdsaus naar smaak over en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Angelique Van der Pluijm says:
Super lekker????
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Linda says:
Deze pakken we mee 🙂
Kan ik de karnemelk vervangen door Griekse yoghurt?
Eef says:
Nee, de zure karnemelk zorgt voor de malse kip in dit geval. Probeer het eens, je proeft het niet terug (mocht je niet van karnemelk houden) 🙂
Ryanne says:
Heerlijk! Mijn dochter vind het ook super lekker!! Alleen de kipfilet rond snijden vind ik niet handig…kan ik de kipfilet vervangen voor kipgehakt?
Eef says:
Dan snij je hem niet rond, het ‘hoeft’ niet, het zorgt alleen meer voor de gelijkenis met die van de gouden M 😉 Kipgehakt geeft echt een heel ander resultaat.
Jos Melief says:
Ik woon in Thailand.
Karnemelk hebben ze hier nog nooit van gehoord.
Weet je een alternatief?
Eef says:
Lastige, je zou melk en azijn kunnen doen maar dan heb je ook kans dat het gaat schiften. Ik durf niet zo een alternatief te geven sorry.