Griekse Kipburgers

Griekse Kipburgers

Griekse kipburgers. Ik vond ze wel toepasselijk voor het fijne weer van de afgelopen dagen. Heerlijk dat zonnetje! Hopelijk blijft ‘ie nu echt even wat langer zodat we er goed van kunnen genieten. Lekker de tuin in, drankje erbij en de BBQ aan. Heerlijk!

De plantjes van de AH staan in ieder geval al volop in bloei. Zo lekker om naar buiten te gaan, je tuin in te lopen en wat verse kruiden te knippen van je eigen plantjes. Als je zelf ook verse kruiden in je tuin hebt kun je direct met je schaartje naar buiten. Knip wat peterselie af want deze heb je namelijk nodig voor dit heerlijke recept wat ik voor je heb vandaag: Griekse kipburgers. Lekker fris, kruidig en ontzettend lekker!

Lekkere Griekse kipburgers

Deze Griekse kipburgers bevatten naast de verse kruiden ook gedroogde kruiden en feta. Wellicht een ietwat opmerkelijke mix met kipgehakt, maar dat maakt juist deze burger Grieks én lekker smaakvol. De feta zorgt ervoor dat je extra sappige (vreselijk woord- maar dit omschrijft het wel het beste), smaakvolle burgers krijgt. Ze zijn lekker, deze Griekse kipburgers. Eet ze met wat gekruide aardappeltjes en een Griekse salade. Ook lekker zijn ze op een broodje als kipburger met wat extra kaas en een lekker sausje.

Sausje erbij

Over lekkere sausjes gesproken, bij deze burgers maakte ik een heerlijk frisse saus op basis van (hoe kan het ook anders) Griekse yoghurt. Hiervoor doe je zo’n 6 eetlepels Griekse yoghurt in een kom en hier voeg je 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel verse bieslook (fijngesneden), 1 eetlepel verse peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (uitgeperst of fijngesneden) aan toe en een flinke snuf zout. Even door elkaar mengen en tijdens het grillen van de kipburgers op de BBQ of op de grill lekker laten intrekken.

Als ‘de saus té veel naar knoflook smaakt kun je er altijd een beetje extra Griekse yoghurt aan toevoegen. Erg lekker als sausje voor bij deze burgers. Een aanrader om erbij te maken.

Je hoeft trouwens geen extra vet te gebruiken om de kipburger te grillen. Fijn hè? Weet je wat nog fijner is? Deze jongens zijn ook nog eens binnen 30 minuten gemaakt, gegrild en op je bord gelegd. Snel, lekker, makkelijk en gezond. Daar houd ik van!

Griekse Kipburgers
Griekse Kipburgers

Griekse Kipburgers

Griekse Kipburgers ✓ BBQ proof ✓ Binnen 30-minuten of minder klaar ✓ Slank recept ✓ Met feta ✓ Heerlijke Griekse kipburgers #aanrader
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 burgers

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram kipgehakt
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels peterselie (vers – fijngesneden)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • citroenrasp van een halve citroen

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alles in een ruime kom en mix door elkaar. Handig is om van tevoren de feta alvast te verkruimelen zodat het makkelijk door het gehakt mengt.
  • Neem wat gehakt in je handen en vorm er een bal van. Druk deze plat in de vorm van een hamburger. Hiervoor kun je eventueel ook een zogenaamde hamburger press gebruiken.
  • Bak de kipburgers op de grill of op de BBQ. Je hebt in principe geen extra vet nodig om de burgers gaar te grillen. Grill de burger tot ze volledig door en door gaar zijn en niet meer roze van de binnenkant.
  • Serveer ze naast wat aardappeltjes en een frisse salade of op een broodje. Vergeet ook zeker niet de frisse yoghurtsaus erbij te maken. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 284kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 30g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Griekse Kipburgers

6 thoughts on “Griekse Kipburgers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept