Bietenburger recept

Bietenburger recept

Bietenburger recept. Heerlijke zelfgemaakte burger van biet op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, komkommer, ketchup en natuurlijk een plakje kaas. Dit lekkere en écht makkelijke recept voor een bietenburger moet je echt eens proberen.

Deze bietenburgers zijn naast superlekker ook nog eens volledig vegan. Ik gebruikte uitsluitend plantaardige ingrediënten voor dit recept waaronder ook de kaas. Dat had je vast niet verwacht hè? Ik heb de Gouda Flavour Slices gebruikt van het merk Violife. Gouda slices zijn nieuw, lekkerder en voller van smaak. Daarbij hij smelt ook nog eens supergoed. Ideaal om van deze bietenburgers lekkere cheesey bietenburgers te maken.

Zelf bietenburgers maken

Zelf bietenburgers maken is trouwens ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine, maalt er een fijne pasta van en vormt er vervolgens met je handen 4 mooie burgers van. Even een half uurtje in de vriezer of een uurtje in de koelkast om op de stijven en ze zijn klaar om te bakken. Ik gebruik trouwens gekookte bietjes voor de burger. Wel zo lekker! Het zorgt voor heerlijke zachtzoete en malse burgers. Eenmaal gemaakt, wil je ze vaker!

Zelfgemaakte bietenburgers

Burger van rode bietjes

Ik vind de kleur van deze burgers ook zo mooi. De dieprode kleur en dan die knapperige groene blaadjes sla eronder. Een kleurrijke burger waar je direct je tanden in wilt zetten! Ik serveer er zelf ketchup bij en smeer dat ook een beetje op de broodjes, maar je kunt natuurlijk naar smaak elk sausje erbij doen. Erg lekker is mayonaise, (vegan) truffelmayonaise of om er helemaal een lekkere groenteburger van te maken: zelfgemaakte guacamole!

Ingredienten bietenburger recept

Vegan hamburger met kaas

Ik vertelde je net al even dat ik deze burgers heb voorzien van een plakje Gouda Flavour slices van Violife (of, voor de oplettende kijker, 2 plakjes 😉 ). Violife komt uit Griekenland en is bedacht omdat de Grieken tijdens de vastenperiode o.a. geen kaas of zuivelproducten eten. Nu is de gemiddelde Griek dol op lekker eten en zo is jaren geleden Violife ontstaan. Ze hebben een breed assortiment met diverse zuivelvervangers zoals een plantaardige roomkaas waar ik eerder deze heerlijke vegan cheesecake mee maakte, maar ook plantaardige geraspte mozzarella waar ik een heerlijke vegan pizza ai funghi mee maakte. Violife is voor iedereen geschikt omdat het vrij van conserveermiddelen en GGO’s is. Alle producten van Violife bevatten geen soja, noten, gluten en lactose. Ze gebruiken namelijk kokosolie. En ze bevatten ook nog eens extra B12, wat extra handig is voor mensen met een volledig plantaardig dieet. Aanrader!

Bietenburger recept vegan

Bietenburger

Bietenburger recept. Heerlijke zelfgemaakte burger van biet op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, komkommer, ketchup en kaas.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijven koelkast: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bietenburger:
  • 150 gram rode bieten (gekookt)
  • 200 gram kikkererwten (uit blik (omgespoeld en uitgelekt))
  • 100 gram havermout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout naar smaak
Voor het broodje/ voor erbij:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten voor de bietenburger in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.
  • Proef het bietenmengsel en meng er naar smaak peper, zout en eventueel wat extra kruiden door.
  • Kneed hiervan 4 burgers (van elk ca. 110 gram per stuk), leg op een bordje, dek af met huishoudfolie en laat de burgers ca. 1 uur opstijven in de koelkast of een half uur in de vriezer.
  • Bak de burgers in 8-10 min. in een (grill)pan met een beetje olie.
  • Als burgers bijna gaar zijn leg je het plakje kaas erop en bak je deze mee tot hij gesmolten is.
  • Serveer de bietenburger op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, komkommer en saus naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 420kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 14g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

 

Bietenburger recept

Violife plantaardige kaas

Bietenburger Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top