fbpx
Vegan cheesecake

Vegan cheesecake

Vegan cheesecake. Deze cheesecake is volledig vegan, je hoeft hem niet te bakken in de oven, hij kan niet mislukken én is waanzinnig romig en superlekker. Yes, ik ben mega enthousiast en ik ben blij dat ik vandaag dit heerlijke recept met je mag delen.

Want zeg nou zelf, als je deze cheesecake ziet dan denk je zeer waarschijnlijk niet dat hij volledig plantaardig is. Maar dat is hij dus wel! De knapperige bodem bestaat uit biscuitjes en boter. De vulling bestaat uit slagroom, opgeklopte kokosmelk, roomkaas, suiker en verse vanille. Een op en top traktatie waar geen dierlijk product aan te pas is gekomen.

De lekkerste vegan roomkaas

De basis voor deze no bake vegan cheesecake is Violife Creamy Original. Als je (vaker) plantaardig eet dan heb je dit merk vast weleens gezien in de schappen bij o.a. Albert Heijn, Jumbo of Delhaize (BE). En misschien heb je het ook al geprobeerd. Dan weet je precies waar ik het nu over heb. Die waanzinnige romige smaak van de plantaardige roomkaas van Violife is namelijk écht goed. Geen gekke bijsmaakjes die je weleens hebt met andere plantaardige vervangers, een luchtige structuur, romig en 100% vegan.

Stukje vegan cheesecake

Makkelijke vegan cheesecake

Ik wilde een toegankelijk, makkelijk, maar waanzinnig lekker recept maken voor een vegan cheesecake, en dat is gelukt! Eerlijk is eerlijk, dat lukte me niet in één keer. De eerste keer had ik namelijk geen agar agar gebruikt en teveel slagroom waardoor de cheesecake na het opstijven iets te slap van structuur was. De smaak was wel top dus poging twee met een beetje agar agar en opgeklopt vet van kokosmelk erdoor (wat tevens zorgt voor een lekkere frisse smaak) was een succes! 

Ingredienten vegan cheesecake

Het geheim van deze romige vegan cheesecake

Het geheim van deze waanzinnig lekkere en uber-romige cheesecake is Violife Creamy Original zoals het voluit heet. Wist je dat het afkomstig is uit Griekenland waar ze tijdens de vastenperiode o.a. geen kaas of zuivelproducten eten? De Grieken zijn natuurlijk dol op lekker eten en zo ontstond jaren geleden Violife. Daarbij is Violife ook nog eens vrij van conserveermiddelen en GGO’s. Alle producten van Violife bevatten geen soja, noten, gluten en lactose. Ze gebruiken namelijk kokosolie. Hierdoor is Violife voor iedereen geschikt.

Cheesecake met roomkaas

Vegan cheesecake

Vegan cheesecake die je niet hoeft te bakken in de oven, hij kan niet mislukken én hij is waanzinnig romig en superlekker, aanrader!
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijven koelkast: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 30 minuten
Hoeveelheid: 10 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bodem:
  • 400 gram biscuits
  • 175 gram boter (plantaardig - bijvoorbeeld Flora Plant ongezouten)
Voor de vulling
  • 200 ml slagroom (plantaardig )
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blik kokosmelk (400 gram - vol vet - 1 nacht in de koelkast laten staan)
  • 3 eetlepels suiker
  • 400 gram Violife Creamy Original
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje agar agar (7 gram)
  • rood fruit en verse munt (ter garnering (optioneel))

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Vet de springvorm in en/of bedek de bodem met een vel bakpapier.
  • Verkruimel de biscuits (bijvoorbeeld met een deegroller of in een hakmolen) en smelt de boter.
  • Giet de gesmolten boter bij de verkruimelde biscuits en meng goed door elkaar.
  • Stort dit nu in de springvorm, verdeel over de bodem en de zijkanten en druk goed aan.
  • Klop de slagroom luchtig met het zakje klopfix.
  • Schep de romige, witte laag van de kokosmelk af en klop dit in een andere kom stijf met de suiker.*
  • In weer een andere kom klop je de Violife creamy original los met de poedersuiker.
  • Schraap het vanillestokje leeg en klop het merg door de roomkaas.
  • Schep alles nu voorzichtig door elkaar met een spatel zodat het mengsel zo luchtig mogelijk is.
  • Bereid de agar agar zoals aangegeven op de verpakking en meng deze als laatste door de cheesecakevulling.
  • Giet de vulling in de springvorm en laat de cheesecake nu een nacht opstijven in de koelkast.
  • Garneer eventueel met rood fruit en muntblaadjes. Snij in puntjes en eet smakelijk!

handig om te weten:

* Let op: je gebruikt echt alleen het witte vet van de kokosmelk. Daarvoor zet je de kokosmelk ook een nacht in de koelkast, zodat dit hard wordt en je het er makkelijk uit kunt halen. Dit deel van de kokosmelk kun je stijf kloppen. Met de rest van de kokosmelk (dus de melk zonder het vet) doe je in dit recept niets, maar dat kun je natuurlijk bewaren voor een ander recept. Doe het bijvoorbeeld door de curry of door je (ontbijt)smoothie.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 469kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 4g | Vetten: 40g | Verzadigd vet: 28g | Trans Fat: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Vegan cheesecake

VioLife recept

Vegan cheesecake Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top