Vegan pizza recept. Yes, een lekker, makkelijk en volledig vegan recept voor pizza. En ja, ik heb het ook over die berg kaas die erop zit, want het kan allemaal gewoon lekker én makkelijk én ook nog eens volledig plantaardig. Hoe? Dat ga ik je vandaag vertellen, want het is de Nationale Week Zonder Vlees en ik voorzie je deze week elke dag van heerlijke vega(n) inspiratie!
Jullie weten het hè, ik ben dol op champignons! Vriendlief dus totaal niet, dus als ik voor mezelf kook dan komt er standaard iets met een berg champignons op tafel (of ik bak wat champignons en gooi het later nog ergens doorheen). Gebakken champignons, dat is me toch een partijtje lekker. Je hoeft me er overigens niet voor wakker te maken hoor, ik ben nogal gesteld op mijn slaap met twee kleine kindjes 😉 .
Pizza met champignons
Maar champignons dus, ik maak er een heerlijke risotto champignons mee, een plaattaart met champignons, champignonsoep en nog zoveel meer. Vandaag een van mijn favoriete pizza’s: pizza ai fungi oftewel pizza met champignons in het Nederlands. Klinkt toch wat lekkerder op z’n Italiaans hè 😉 .
Vegan pizza mét mozzarella
Ik weet wat je denkt, die is toch niet vegan? Daar zit een hele lading kaas op. Jazeker en zie je ook hoe heerlijk die kaas is gesmolten? Deze kaas is volledig plantaardig en geloof mij, als je een hap neemt van deze pizza heb je dat totaal niet door. Ik gebruikte Violife Mozzarella Grated. Een volledig plantaardig alternatief voor mozzarella. Eerder deelde ik al het recept voor een heerlijke vegan cheesecake met Violife Cream Cheese original. Binnen het assortiment van Violife vind je overigens allerlei vervangers voor verschillende soorten kaas. Hier vind je alle producten van Violife. Zo wordt (vaker) plantaardig eten natuurlijk wel heel makkelijk!
Helemaal zelfgemaakt of toch een beetje zelfgekocht?
Als het even kan maak ik het liefst mijn pizzadeeg helemaal zelf. Je vindt het basisrecept voor pizzadeeg ook op mijn website en pizzadeeg is verder gewoon volledig plantaardig. Althans zelfgemaakt, als je gaat voor zelfgekocht dan moet je natuurlijk even de verpakking nakijken. Maar zelfgemaakt is natuurlijk wel het allerlekkerste, in het basisrecept vertel ik je er alles over en geloof mij: het is helemaal niet moeilijk!
Evenals zelf pizzasaus maken. Ook het pizzasaus recept vind je online en een goede basis MAAKT een pizza als je het mij vraagt. Die saus is zó lekker. Daar hoort een krokante en luchtige, versgebakken pizzabodem bij. Mét de plantaardige mozzarella van Violife, gebakken champignons en als de pizza uit de oven komt nog wat verse basilicum erover. En dan zet je een feestmaaltijd op tafel!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- ½ pizzadeeg recept (of 2 middelgrote pizzabodems)
- 4 eetlepels pizzasaus
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram Violife Mozzarella Grated
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak de pizzabodem en de saus zoals aangegeven in de recepten of ga voor kant-en-klaar.
- Verwarm de oven voor op 250 graden boven- en onderwarmte. Eventueel met een pizzasteen als je deze in huis hebt.
- Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de champignons even aan tot ze beginnen te verkleuren.
- Neem een diep bord en doe daarin twee velletjes keukenpapier. Leg hier de gebakken champignons op om het te veel aan vocht op te nemen (anders wordt je pizza erg vochtig - champignons scheiden namelijk veel vocht af tijdens het bakken).
- Vorm nu de pizza, verdeel de saus erover, de kaas en tot slot de gebakken champignons.
- Schuif de pizza met een houten (snij)plank of pizzaschep de oven in en bak in ca. 10-15 minuten goudbruin en gaar.
- Snij de vegan pizza in mooie punten en garneer naar smaak met verse basilicum. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Carry Struijs says:
Heerlijke pizza, gemaakt met kant en klaar pizzadeeg van een rol. Volgende keer ook eens met andere producten. Dankjewel Eef voor dit heerlijke recept .
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Katleen says:
Heerlijke pizza, maar zooo jammer dat violife geen calcium in zijn producten doet. (Er zijn tegenwoordig gelukkig meerdere merken die dit wel doen). Fijne site ook!