Champignonsoep met kastanjechampignons

Een heerlijke romige champignonsoep bomvol met champignons. Vandaag geef ik je het recept voor deze heerlijke, maar zeker ook makkelijke champignonsoep. Van zichzelf natuurlijk vegetarisch, maar ook heel makkelijk volledig plantaardig en dus vegan te maken en minstens net zo lekker! Ik vertel je hoe…

Soep maken is over het algemeen helemaal niet moeilijk. Een goede basis, lekkere groenten, smaakmakers, wat geduld, liefde en natuurlijk een soeppan of hoge pan: hiermee kom je al heel eind.

De basis van een lekkere soep

Voor de bouillon van deze soep gebruik ik champignonbouillon. Gewoon 2 blokjes wat voldoende is voor een liter bouillon. Supermakkelijk en je hebt direct een smaakvolle basis voor je soep. Je kunt ook kiezen voor bouillonpoeder welke laag is in zout bijvoorbeeld. Als je iets meer tijd en zin hebt, kun je natuurlijk ook een zelf getrokken bouillon als basis gebruiken voor dit recept. Aan jou de keuze.

Zelf champignonsoep maken, wat heb je nodig?

Eigenlijk heb je voor zelfgemaakte champignonsoep maar een handjevol ingrediënten nodig. Ik gebruik zelf het liefst kastanjechampignons, maar je kunt ook gewone champignons gebruiken. Verder heb je ui, knoflook, kruiden, kookroom en een beetje bloem nodig om er een gebonden soepje van te maken. De room maakt het lekker romig en voor mij is een champignonsoep dan ook niet compleet zonder een scheutje room erdoor.

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere, makkelijke en snelle soepen? Bekijk hier mijn favoriete snelle soepen die je allemaal binnen een half uur kunt maken: 9 x snelle soepen.

Champignonsoep

Makkelijk recept voor champignonsoep met kastanjechampignons.
4.18 van 246 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter champignonbouillon
  • 150 ml kookroom (of vegan room)
  • boter of olie, verse tijm, verse peterselie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje boter of olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Bak de champignons mee samen met een beetje verse tijm.
  • Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de bloem toe. Bak even kort mee en schenk de bouillon erbij.
  • Breng aan de kook en roer de kookroom erdoor.
  • Laat de soep even een klein half uurtje pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat fijngesneden verse peterselie en serveer direct.

handig om te weten:

Wil je dit recept volledig vegan maken, gebruik dan plantaardige kookroom en (room)boter.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 139kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 5g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

81 reacties op “Champignonsoep met kastanjechampignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *