fbpx
Aziatische kipburger

Aziatische kipburger

Aziatische kipburger. Jullie kennen me inmiddels wel, ik ben dol op de Aziatische keuken en gebruik graag kipgehakt in mijn recepten. Nu dacht ik, waarom niet het een met hen ander combineren? En zo is het recept voor deze fan-tas-tisch lekkere Aziatische kipburgers ontstaan!

Zelf burgers maken is eigenlijk appeltje eitje. Het grote voordeel is dat je zelf de burgers helemaal naar smaak kunt kruiden en ze dus ook helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Ik gebruik weinig smaakmakers en kruiden in dit recept, maar geloof mij, het is ruim voldoende om deze Aziatische kipburgers te voorzien van lekker veel smaak.

Een Aziatische kipburger maken

Dit recept is voldoende voor 4 Aziatische kipburgers. Je kunt het recept eenvoudig verdubbelen of halveren naar de hoeveelheden die jij nodig hebt. Je kunt de Aziatische kipburgers los serveren of op een hamburgerbroodje zoals ik deed. Lekker met (ingelegde) komkommer, wat fijngesneden rode peper, bosui en een lekker sausje. Ik mengde een beetje mayonaise en sriracha door elkaar naar smaak en smeerde daarmee de broodjes in. Dit geeft net een beetje extra pit, lekker!

Aziatische kipburger met zoete mayonaise

Aziatische kipburger

Makkelijk recept voor heerlijke Aziatische kipburgers
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 kipburgers

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel sriracha
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Vorm met de hand 4 stevige burgers van het gekruide gehakt. Als het gehakt nog te vochtig is voeg je eventueel wat extra panko toe.
  • Laat de kipburgers vervolgens ongeveer een half uur in de koelkast opstijven.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan of grillpan en bak de burger aan beide kanten gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 151kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 14g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Aziatische kipburger

Aziatische kipburger Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top