Lekkerste kipburger

Kipburger (de lekkerste!)

Op zoek naar de lekkerste kipburger? Kijk niet verder! Deze malse, smaakvolle kipburgers van de grill zijn echt geweldig lekker. Heerlijk als broodje hamburger met een goede saus, krokant broodje en knapperige groenten… smullen!

Smullen met de hoofdletter ‘S’. Ik maakte ze en plaatste het kook of beter gezegd, “grill-filmpje” op Instagram Stories en vroeg jullie of jullie het recept wilde hebben. Met daarbij een ietwat onflatteuze foto van de heerlijke burger.Β  Met meer dan 95% van de stemmers die “ja” zei en dat van honderden stemmers mΓ©t onflatteuze foto vond ik dat een zeer goede score πŸ˜‰ . Dus bij deze, het recept!

Malse kipburgers van kipgehakt

Houd er trouwens rekening mee dat kipgehakt altijd iets slinkt. Maak je burgers dan ook iets groter dan je ze zou willen en na het grillen heb je het perfecte formaat. Met dit recept maak je zo’n 4 tot 6 burgers. Bij 4 kun je uitgaan van 4 flinke burgers en bij 6 heb je middelgrote kipburgers. Reken ze liever iets ruimer, geloof mij. Deze zijn namelijk verslavend lekker.

Je kunt deze kipburgers zowel grillen op de elektrische grill, als in de grillpan of op de BBQ.

Zelfgemaakte kipburger

Lekkerste kipburger

Kipburger

Het lekkerste recept voor kipburgers met kipgehakt van de grill.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 kipburgers

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

Voor de kipburger:
  • 500 gram kipgehakt (naturel)
  • 15 gram peterselie
  • 2 stuks bosui
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels citroenrasp
  • Β½ theelepel chilivlokken
  • peper en zout
Voor het broodje:
  • 6 hamburgerbroodjes
  • sla, tomaat (in plakjes), komkommer (in plakjes)
  • mayonaise, ketchup

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje, snijd de bosui in hele dunne ringen en snijd de peterselie fijn.
  • Rooster de sesamzaadjes even kort in een steelpannetje.
  • Meng het kipgehakt met de peterselie, sesamzaadjes, bosui in dunne ringen, rode ui, maizena, citroenrasp, chilivlokken en peper en zout naar smaak.
  • Vorm er daarna 6 kipburgers van met je hand.
  • Verwarm de grill/ BBQ en grill de burgers om en om gaar.
  • Neem een broodje, snijd door de midden, smeer de onderkant in met een dun laagje mayonaise en leg hierop wat sla en plakjes tomaat. Doe daarop de burger, nog een klein beetje mayonaise (en eventueel ketchup) en wat extra sla en/of komkommerplakjes. Tot slot de bovenkant van het broodje erop en eet smakelijk!

handig om te weten:

De voedingswaarden zijn berekent voor de kipburger zelf. Het brood, de saus, sla en groenten voeg je naar smaak toe.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 189kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 16g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Lekkerste kipburger

Zelfgemaakte kipburgers met kipgehakt Pinterest Collage

13 thoughts on “Kipburger (de lekkerste!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept