Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Kipburger (de lekkerste!)

Lekkerste kipburger

Op zoek naar de lekkerste kipburger? Kijk niet verder! Deze malse, smaakvolle kipburgers van de grill zijn echt geweldig lekker. Heerlijk als broodje hamburger met een goede saus, krokant broodje en knapperige groenten… smullen!

Smullen met de hoofdletter ‘S’. Ik maakte ze en plaatste het kook of beter gezegd, “grill-filmpje” op Instagram Strories en vroeg jullie of jullie het recept wilde hebben. Met daarbij een ietwat onflatteuze foto van de heerlijke burger.  Met meer dan 95% van de stemmers die “ja” zei en dat van honderden stemmers mét onflatteuze foto vond ik dat een zeer goede score 😉 . Dus bij deze, het recept!

Malse kipburgers van kipgehakt

Houd er trouwens rekening mee dat kipgehakt altijd iets slinkt. Maak je burgers dan ook iets groter dan je ze zou willen en na het grillen heb je het perfecte formaat. Met dit recept maak je zo’n 4 tot 6 burgers. Bij 4 kun je uitgaan van 4 flinke burgers en bij 6 heb je middelgrote kipburgers. Reken ze liever iets ruimer, geloof mij. Deze zijn namelijk verslavend lekker.

Je kunt deze kipburgers zowel grillen op de elektrische grill, als in de grillpan of op de BBQ.

Zelfgemaakte kipburger


Het recept voor kipburger van de grill:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 flinke of 6 middelgrote kipburgers

Wat heb je nodig voor de lekkerste kipburger (ingrediënten):

Voor de kipburger zelf:

  • 500 gram kipgehakt
  • 15 gram peterselie
  • 2 bosui
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels citroen (of limoen ook lekker) rasp
  • ½ theelepel chilivlokken
  • peper en zout

Om te serveren:

  • 4 of 6 (knapperige) broodjes
  • sla, tomaat (in plakjes), komkommer (in plakjes)
  • mayonaise en/of ketchup

Zo maak je deze lekkerste kipburgers :

  1. Snipper het uitje, snijd de bosui in hele dunne ringen en snijd de peterselie fijn.
  2. Rooster de sesamzaad even kort in een steelpannetje.
  3. Meng het kipgehakt met de peterselie, bosui in dunne ringen, rode ui, maizena, citroenrasp, chilivlokken en peper en zout naar smaak.
  4. Vorm er daarna 4 – 6 kipburgers van met je hand.
  5. Verwarm de grill/ BBQ en grill de burgers om en om gaar.
  6. Neem een broodje, snijd door de midden, smeer de onderkant in met een dun laagje mayonaise en leg hierop wat sla en plakjes tomaat. Doe daarop de burger, nog een klein beetje mayonaise (en eventueel ketchup) en wat extra sla en/of komkommerplakjes. Tot slot de bovenkant van het broodje erop en eet smakelijk!

Lekkerste kipburger

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Daniel Philipsen

    Wauw, dat ziet er lekker uit!

    27 mei 2018 at 18:28
  • Laat een reactie achter