Op zoek naar de lekkerste kipburger? Kijk niet verder! Deze malse, smaakvolle kipburgers van de grill zijn echt geweldig lekker. Heerlijk als broodje hamburger met een goede saus, krokant broodje en knapperige groenten… smullen!
Smullen met de hoofdletter ‘S’. Ik maakte ze en plaatste het kook of beter gezegd, “grill-filmpje” op Instagram Stories en vroeg jullie of jullie het recept wilde hebben. Met daarbij een ietwat onflatteuze foto van de heerlijke burger. Met meer dan 95% van de stemmers die “ja” zei en dat van honderden stemmers mét onflatteuze foto vond ik dat een zeer goede score 😉 . Dus bij deze, het recept!
Malse kipburgers van kipgehakt
Houd er trouwens rekening mee dat kipgehakt altijd iets slinkt. Maak je burgers dan ook iets groter dan je ze zou willen en na het grillen heb je het perfecte formaat. Met dit recept maak je zo’n 4 tot 6 burgers. Bij 4 kun je uitgaan van 4 flinke burgers en bij 6 heb je middelgrote kipburgers. Reken ze liever iets ruimer, geloof mij. Deze zijn namelijk verslavend lekker.
Je kunt deze kipburgers zowel grillen op de elektrische grill, als in de grillpan of op de BBQ.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipgehakt (naturel)
- 15 gram peterselie
- 2 stuks bosui
- 1 rode ui
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel maizena
- 2 theelepels citroenrasp
- ½ theelepel chilivlokken
- peper en zout
- 6 hamburgerbroodjes
- sla, tomaat (in plakjes), komkommer (in plakjes)
- mayonaise, ketchup
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper het uitje, snijd de bosui in hele dunne ringen en snijd de peterselie fijn.
- Rooster de sesamzaadjes even kort in een steelpannetje.
- Meng het kipgehakt met de peterselie, sesamzaadjes, bosui in dunne ringen, rode ui, maizena, citroenrasp, chilivlokken en peper en zout naar smaak.
- Vorm er daarna 6 kipburgers van met je hand.
- Verwarm de grill/ BBQ en grill de burgers om en om gaar.
- Neem een broodje, snijd door de midden, smeer de onderkant in met een dun laagje mayonaise en leg hierop wat sla en plakjes tomaat. Doe daarop de burger, nog een klein beetje mayonaise (en eventueel ketchup) en wat extra sla en/of komkommerplakjes. Tot slot de bovenkant van het broodje erop en eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Daniel Philipsen says:
Wauw, dat ziet er lekker uit!
Eef says:
Dankjewel 🙂
Eef says:
Dankjewel 🙂
Heidi says:
Wanneer voeg ik de sesamzaadjes toe?
Eef says:
Bij stap 3 alleen stond dat er niet bij, oeps! Ik heb het direct aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂
Heidi says:
Wanneer voeg ik de sesamzaadjes toe?
Eef says:
Bij stap 3 alleen stond dat er niet bij, oeps! Ik heb het direct aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂
Willeke Hoekstra says:
Hoi!
waarom kan ik sommige (dit recept bijvoorbeeld) niet opslaan? 🙂
Eef says:
Sommige (oudere) recepten moeten nog omgezet worden. Deze heb ik omgezet voor je en kan je nu ook opslaan 🙂 Mocht je er nog meer willen opslaan, stuur me even een mailtje welke recepten dat zijn dan pak ik die als eerste op 🙂
Rita says:
Hoi, wat gebruik je voor het gehakt kipfilet of kipdij,
Eef says:
Ik koop het gehakt kant en klaar, maar als je het zelf wilt maken kun je beide gebruiken. Kipdij is wat vetter dus dat zal een malsere burger maken 🙂