Volg mij:
Vlees

Hamburgers van de grill

Hamburger van de grill

Grill on! Deze hamburgers van de grill zijn waanzinnig lekker voor op de BBQ maar ook voor uit de grillpan of van de grillplaat als het wat minder lekker weer is. Natuurlijk zijn ze van de BBQ het lekkerst maar ja, soms zit het weer in Nederland niet altijd even goed mee hebben we deze zomer wel ontdekt… Of ben jij een echte grillmeister die in weer en wind de BBQ een slinger geeft?

Zelf ben ik toch stiekem echt een beetje een mooi weer BBQ-er. Hoewel… er zijn bepaalde gerechten zoals deze heerlijke hamburgers of dit fijne gerecht voor saté waarvoor ik de BBQ ook als het weer iets minder is aan zet. De smaak van vlees is vaak veel lekkerder als deze van de BBQ komt. Het heeft extra veel smaak en krijgt die lekkere warme, rokerige smaak ook mee, heerlijk!

Kwaliteit

Bij het maken van een lekkere hamburger, hoe simpel je ‘m ook verder zou willen klaarmaken, gaat het om goede producten oftewel goed vlees. Hamburgers van de grill is geen ingewikkeld recept en het heeft ook niet veel smaakmakers nodig maar wat het wel nodig heeft is goed vlees. Ga voor rundergehakt of half om half gehakt (half varkensvlees, half rundvlees). Half om half gehakt is wat vetter dan rundergehakt maar daardoor juist ook smaakvol. Niet per definitie smaakvoller dan mooi rundergehakt maar het is net wat je voorkeur heeft. Iets vetter, sappiger vlees of juist iets magerder. Aan jou de keuze en ook aan jou de keuze welke van alle grill opties je kiest. Zet jij de BBQ aan voor deze hamburgers van de grill of ga je voor de grillpan of de grillplaat? Waarvoor je ook kiest, maak ze eens. Ze zijn heerlijk!

Hamburgers van de grill


Het recept voor hamburgers van de grill

Voorbereidingstijd: 10 | Bereidingstijd: 10 | Total bereidingstijd: 20
Hoeveelheid: 5 tot 6 hamburgers

Wat heb je nodig voor hamburgers van de grill (ingrediënten):

  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • mespuntje kaneel
  • zwarte peper en zout
  • boter

Hoe je hamburgers van de grill maakt:

  1. Snipper een grote ui en snijd twee teentjes knoflook fijn. Doe een beetje boter in een kleine koekenpan en fruit het uitje even aan tot deze glazig is. Doe het uitje dan in een grote kom.
  2. Doe de fijngesneden stukjes knoflook bij de ui in de kom. Voeg hier het gehakt, mosterd, paprikapoeder, kaneel (geloof mij, dat is heerlijk!) en peper & zout naar smaak aan toe. Mix alles goed door elkaar en verdeel het gehakt daarna in 5 of 6 gelijke porties. Kneed een portie losjes tot een balletje (niet té veel kneden dan wordt de burger te compact en dat is niet lekker). Druk dit plat en vorm hiervan een hamburger. Je kunt hiervoor ook een hamburgerpers gebruiken mocht je deze in huis hebben.
  3. Zorg ervoor dat de grill, grillpan of de BBQ lekker heet is en leg de burgers erop. Grill ze in enkele minuten per kant gaar. Serveer ze los of op een broodjes zoals op de foto. Hiervoor heb ik een wit kadetje gebruikt, een plakje kaas, fijngesneden ui (even kort aangefruit), wat rucola, mayonaise en ketchup. Eet smakelijk!

Hamburgers van de grill

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm een burger is altijd goed! Ziet er weer lekker uit hoor 🙂

    17 augustus 2016 at 07:35
  • Beantwoorden Nanda

    Vanavond op de bbq gehad, lekkerrrr!

    25 mei 2017 at 20:46
    • Beantwoorden Eef

      Ik moet ook weer eens snel de BBQ aansteken. Goed om te lezen dat ze zo in de smaak vallen Nanda 🙂

      27 mei 2017 at 14:03

    Laat een reactie achter