Grill on! Deze hamburgers van de grill zijn waanzinnig lekker voor op de BBQ maar ook voor uit de grillpan of van de grillplaat als het wat minder lekker weer is. Natuurlijk zijn ze van de BBQ het lekkerst maar ja, soms zit het weer in Nederland niet altijd even goed mee hebben we deze zomer wel ontdekt… Of ben jij een echte grillmeister die in weer en wind de BBQ een slinger geeft?
Zelf ben ik toch stiekem echt een beetje een mooi weer BBQ-er. Hoewel… er zijn bepaalde gerechten zoals deze heerlijke hamburgers of dit fijne gerecht voor saté waarvoor ik de BBQ ook als het weer iets minder is aan zet. De smaak van vlees is vaak veel lekkerder als deze van de BBQ komt. Het heeft extra veel smaak en krijgt die lekkere warme, rokerige smaak ook mee, heerlijk!
Kwaliteit
Bij het maken van een lekkere hamburger, hoe simpel je ‘m ook verder zou willen klaarmaken, gaat het om goede producten oftewel goed vlees. Hamburgers van de grill is geen ingewikkeld recept en het heeft ook niet veel smaakmakers nodig maar wat het wel nodig heeft is goed vlees. Ga voor rundergehakt of half om half gehakt (half varkensvlees, half rundvlees). Half om half gehakt is wat vetter dan rundergehakt maar daardoor juist ook smaakvol. Niet per definitie smaakvoller dan mooi rundergehakt maar het is net wat je voorkeur heeft. Iets vetter, sappiger vlees of juist iets magerder. Aan jou de keuze en ook aan jou de keuze welke van alle grill opties je kiest. Zet jij de BBQ aan voor deze hamburgers van de grill of ga je voor de grillpan of de grillplaat? Waarvoor je ook kiest, maak ze eens. Ze zijn heerlijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui ((groot))
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels paprikapoeder
- mespuntje kaneel
- zwarte peper, zout, boter
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper de ui en snij de teentjes knoflook fijn.
- Doe een beetje boter in een kleine koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan tot deze glazig is. Zet het vuur uit en doe de ui in een ruime kom.
- Voeg hier het gehakt, mosterd, paprikapoeder, kaneel, peper en zout naar smaak aan toe.
- Mix alles goed door elkaar en verdeel het gehakt daarna in 6 gelijke porties. Kneed een portie losjes tot een balletje (niet té veel kneden dan wordt de burger te compact en dat is niet lekker). Druk dit plat en vorm hiervan een hamburger. Druk in het midden van de burger een kuiltje zodat de burgers straks mooi bakken.
- Zorg ervoor dat de grill, grillpan of de BBQ lekker heet is en leg de burgers erop. Grill ze in enkele minuten per kant gaar.
- Serveer ze los of op een broodjes zoals op de foto. Eet smakelijk!
Sandra says:
Hmmm een burger is altijd goed! Ziet er weer lekker uit hoor 🙂
Eef says:
Dank je wel 🙂
Silvia says:
Wat is de temperatuur voor het grillen van hamburgers op een contact grill?
Nanda says:
Vanavond op de bbq gehad, lekkerrrr!
Eef says:
Ik moet ook weer eens snel de BBQ aansteken. Goed om te lezen dat ze zo in de smaak vallen Nanda 🙂
arie says:
ik zal ze morgen eens proberen op de bbq,daar is het trouwens nooit te koud voor wij hebben afgelopen kerst voor het 25ste jaar op 2de kerstavond buiten onze kerstbbq gehouden groe arie
Eef says:
Hi Arie, daar heb je helemaal gelijk in en het wordt steeds populairder (gelukkig 😉 )
arie says:
ik zal ze morgen eens proberen op de bbq,daar is het trouwens nooit te koud voor wij hebben afgelopen kerst voor het 25ste jaar op 2de kerstavond buiten onze kerstbbq gehouden groe arie
Eef says:
Hi Arie, daar heb je helemaal gelijk in en het wordt steeds populairder (gelukkig 😉 )
Petra Rouschop-Kolen says:
Even een vraagje:
Ik heb ze vandaag gemaakt.
Mijn burgers vielen telkens met omdraaien in de pan uit elkaar?
Wat kan dat zijn?
Mijn man dacht dat er een bindmiddel (ei ofzo) in moest.
Ze waren wel super lekker, en heel gaan ze toch de mond niet in…..
Petra
Eef says:
Wat voor soort gehakt heb je gebruikt? Half om half of mager rundergehakt?