Volg mij:
Review & Pers

Eef Test: BBQ Weber Q1200

BBQ Weber Q1200

BBQ is hot! Kijk, ik ga eerlijk tegen je zijn. Ik ben geen echte “grillmeister” of misschien beter gezegd was geen grillmeister. De laatste tijd vind ik barbecueën namelijk echt ontzettend leuk én ook nog eens heel erg makkelijk. Sinds ik de Weber Q1200 in huis heb is barbecueën een heel stuk leuker geworden. Vandaag ga ik je alles vertellen over deze BBQ en waarom hij zo fijn is.

Toen het in maart nog sneeuwde werd ik door fonQ en Weber uitgenodigd voor een BBQ event. Tijdens dit event heb ik alles geleerd over barbecueën maar ook over het feit dat het dus helemaal niets uitmaakt qua smaak of je gaat barbecueën op gas, kolen of elektriciteit. Samen met andere foodbloggers deden we een blinde smaaktest en serieus niemand kon raden welk stukje vlees van een gas-, kolen- of elektrische BBQ gemaakt was. Zoals de mannen van Weber ons toen hebben uitgelegd: het maakt niet uit op welk soort BBQ je het vlees bereidt, het maakt uit hoe je het bereidt.

Ik mocht de Weber Q1200 gasbarbecue zelf uitproberen en vandaag ga ik je er alles over vertellen.

BBQ Weber Q1200

Het merk Weber

Wist je dat Weber of beter gezegd meneer Weber in 1952 de BBQ heeft ontworpen zoals wij ‘m nu nog kennen? George Stephen heeft de BBQ uitgevonden door simpelweg een scheepsboei te gebruiken als BBQ met deksel. Hierdoor bleef de warme goed in de BBQ circuleren en op deze manier is de kogelbarbecue uitgevonden. Dit was het begin van de Amerikaanse, wereldwijde barbecuecultuur. Weber staat voor een mooi ontwerp maar ook voor kwaliteit.

Op deze Weber Q1200 krijg je bijvoorbeeld maar liefst 5 jaar (!) garantie, dat zegt wel wat toch?! Bij fonQ vind je een uitgebreid assortiment van Weber voor zowel de beginnende tot de gevorderde “grillmeister“. Naast barbecues vind je er ook kookboeken, accessoires, reinigingsproducten en nog veel meer…
Tijdens het event van fonQ en Weber heb ik kennis gemaakt met de mensen van Weber. Echt enthousiaste mensen met een passie voor de BBQ. Zo ontzettend leuk om de uiteenlopende enthousiaste verhalen te horen over de BBQ maar ook te leren van de kenners hoe je nu écht goed kunt barbecueën.

fonqweberbbq

De Weber Q1200 gasbarbecue

De Weber Q1200 gasbarbecue is licht qua gewicht hierdoor neem je de BBQ makkelijk mee naar de camping, vrienden of waar dan ook. Persoonlijk vind ik de grote van de BBQ echt perfect. Wij zijn met z’n tweeën en daarvoor is ‘ie qua grote meer dan prima maar ook als we vrienden uitnodigen is er meer dan genoeg ruimte. Op de gietijzeren platen van deze barbecue kun je namelijk makkelijk 8 hamburger naast elkaar kwijt.

Door de thermometer op de deksel kun je makkelijk zien of de BBQ op temperatuur is. Erg handig. Aanzetten is echt een eitje. Normaal zag ik altijd een beetje op tegen het aansteken van de BBQ. Kolen erin, aanmaken (en in mijn geval flink wat rookontwikkeling 😉 ). Gelukkig is dat met deze barbecue verleden tijd.  Je hoeft alleen de gaskraan open te draaien en je hebt aan de rechterzijde een grote knop waarmee je de temperatuur kunt regelen. Hieraan geef je een draai en met de elektrische ontsteker (op batterijen) zet je het vuur zo aan. Binnen een paar minuten is hij al op temperatuur en je kunt aan de slag. Met de grote knop kun je de temperatuur eenvoudig regelen en eventueel bijstellen naar wens.

Schoonmaken is eenvoudig te noemen. Als je, nadat je de BBQ hebt gebruikt, ‘m even goed schoonmaakt met een staalborstel en de lekbak onderin schoonmaakt (of het uitneembare bakje simpelweg vervangt) ben je klaar. In de gebruiksaanwijzing vind je hiervoor veel tips en ook hoe je de BBQ voorziet van een goede jaarlijks schoonmaak zodat je er extra lang plezier van hebt.

BBQ Weber Q1200

Voor erbij…

Om te beginnen met barbecueën op deze BBQ heb je niet veel nodig. Een klein gasflesje welke je voor zo’n 9 euro kunt kopen. Met één busje kun je ongeveer 2½ tot 3 uur barbecueën. Je kunt het flesje d.m.v. de gaskraan dichtdraaien en meerdere keren gebruiken als je niet in één keer het flesje opgebruikt hebt. Bij fonQ kunt je deze gasbusjes voor de gasbarbecue er direct erbij bestellen.

Verder is het handig om een fijne tang te hebben zodat je het vlees kunt omdraaien en een schoonmaakborstel zodat je de BBQ makkelijk kunt schoonmaken. Zelf heb ik er ook een hoes van Weber bijgekocht zodat ik de BBQ even buiten kan laten staan. Natuurlijk kun je nog veel meer handige dingen aanschaffen wat dat betreft hebben fonQ en Weber een zeer uitgebreid assortiment. Je kunt er zo goed als helemaal los gaan. Handschoenen kunnen bijvoorbeeld ook erg handig en veilig zijn of wat dacht je van een echte pizzasteen? Hierop kun je de lekkerste pizza’s maken. Voor deze Q1200 BBQ kun je overigens ook een onderstel kopen zodat je ‘m echt overal neer kunt zetten.

BBQ Weber Q1200Aanrader of niet?

Zeker! Sinds ik de BBQ in huis heb, heb ik ‘m echt al heel vaak gebruikt. Het is zo’n makkelijk en eenvoudig apparaat. Je zet hem met een paar tellen aan en je kunt gaan grillen. Geen onnodige rookwalmen maar juist die heerlijke barbecue geur. Het vlees is super mals en heeft een waanzinnig lekkere BBQ smaak.

Na gebruik even laten afkoelen, de plaat en het bakje even schoonmaken. Vervolgens klap je ‘m eenvoudig in (de zijkanten waarop je iets kun plaatsen tijdens het barbecueën) en hij is klaar voor de volgende keer.

De Weber Q1200 is wat mij betreft een echte aanrader. Ik ben geen “mooi weer barbecue-er” meer want ook bij minder weer steek ik ‘m graag aan. Saté, gehakt spiesjes, gegrilde groenten en nog zoveel meer is, laten we eerlijk wezen, een stuk lekkerder van de BBQ.  Zoals je inmiddels wel weet geef ik altijd mijn eerlijke en persoonlijke mening over alles wat ik op mijn blog schrijf maar deze BBQ vind ik echt een onwijze aanrader. Handzaam, makkelijk in het gebruik & onderhoud en de smaak van het vlees wat eraf komt….yum!

Psstt… houd de website deze zomer goed in de gaten voor extra veel lekkere recepten voor op en bij de barbecue!

Dit artikel bevat een product welke ik toegestuurd heb gekregen. Desalniettemin is mijn mening -zoals altijd- volledig mijn persoonlijke & eerlijke mening. Voor meer informatie zie ook mijn disclaimer

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

11 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie

    Dat kleurtje ook, supercute! Ik mag op mijn balkon niet barbecuen (woon op een flat) maar wellicht dat het met deze Weber wel kan.

    29 juni 2016 at 07:12
    • Beantwoorden Eef

      Echt he, zo’n fijne kleur paars 🙂 Hopelijk mag het met deze BBQ wel. Als je bezig bent ruikt het ook nog eens heel erg lekker dus wie weet vinden de buurtjes het niet erg 😉

      29 juni 2016 at 21:29
    • Beantwoorden Agnes

      Wat leuk, ik heb er een gekocht via marktplaats. Die man had m via een loterij gewonnen maar had er zelf al zo een.
      Ook de q1200 wel met wen zwarte deksel, maar wel nu voor 60 euro goedkoper.
      Ik denk dat ik er wel een onderstel bij ga kopen en een hoes en een halve dichte plaat. Wat denk jij van zo n dichte plaat?

      7 november 2016 at 15:37
      • Beantwoorden Eef

        Goede deal Agnes! Geen ervaring mee moet ik je eerlijk zeggen. De pizzasteen staat wel op mijn lijstje maar een halve dichte plaat (nog) niet :). Laat je me weten wat je ervan vindt?

        7 november 2016 at 22:01
  • Beantwoorden Marijke

    Wat een super leuke BBQ kleur! Mijn ouders hebben deze ook, in het rood. Zij zijn ook super tevreden!

    29 juni 2016 at 19:39
    • Beantwoorden Eef

      Rood is ook leuk! Ze hebben zoveel toffe kleurtjes, echt voor ieder wat wils volgens mij. Snap helemaal dat je ouders er super tevreden over zijn 🙂

      29 juni 2016 at 21:30
  • Beantwoorden Sandra

    Wat een schatje! Lijkt me een heel fijn apparaat, zeker voor een bbq noob als ik 🙂

    29 juni 2016 at 22:36
    • Beantwoorden Eef

      Hij is super fijn en makkelijk in gebruik dus zeker ook perfect voor een bbq noob 😉

      4 juli 2016 at 12:24
  • Beantwoorden sunny mama

    Zelf ben ik ook ontzettend dol op barbecueën, maar dan wel op de ouderwetse manier met houtskool. Dát is nu juist wat voor die typische barbecue-smaak zorgt.

    30 juni 2016 at 07:05
    • Beantwoorden Eef

      Het zal je verbazen hoe goed het vlees van deze bbq smaakt mét de typische bbq smaak 😉 Zoals geschreven deden we met een groep van circa 30 foodbloggers een smaaktest met verschillende bbq en niemand kon zeggen welk vlees op welke bbq gemaakt was. Het schijnt dus niet aan het soort bbq te liggen maar juist aan de bereidingswijze, grappig he 🙂

      4 juli 2016 at 10:20
  • Beantwoorden Agnes

    O ja die man is arts en zei dat het veel gezonder is dan een houtskool bbq dat vind ik dan wel fijn om te horen.

    7 november 2016 at 15:39
  • Laat een reactie achter