Volg mij:
Review & Pers

BBQ-Event van fonQ & Weber

Vorig weekend was ik in Nieuwegein omdat ik was aanwezig mocht zijn bij het fonQ BBQ-Blogevent in samenwerking met Weber. Nu zul je denken, in maart een BBQ event? Jawel, ‘s morgens sta je de auto nog te krabben, rijd je door een witte wereld vanwege de vorst en een paar uurtjes later sta je achter de “grill”. Hoe dat was, dát vertel ik je vandaag.

Goed, laten we bij het begin beginnen, ik ben een groentje als het op barbecueën aankomt. Natuurlijk steek ik ‘s zomers wel eens de barbecue aan en gelukkig smaakt het meestal ook nog eens lekker maar écht veel verstand heb ik nou ook weer niet van. Tot afgelopen weekend dan want jongens wat heb ik veel geleerd! Wist je bijvoorbeeld dat er geen verschil in smaak (zou moeten zitten) of je vlees nu op een kolen, gas, of een elektrische barbecue klaar maakt? Dat je ‘s winter ook heel prima kunt barbecueën en dat je zelfs wafels op een barbecue kunt maken? Ook wokken of het bakken van een brood behoord tot de mogelijkheden van de barbecue. Er ging een wereld voor me open…fonqweberbbq2

Na ontvangst met koffie, thee en wat lekkers kregen we een korte presentatie van fonQ. Ik vind fonQ altijd zo’n leuk warenhuis hè. Het is ietwat gevaarlijk om er heen te surfen omdat ik bijna nooit de site weg kan klikken zonder er wat te kopen maar dat terzijde. Na de presentatie van fonQ volgde een uitgebreide presentatie van Weber. Weber kennen we denk ik allemaal wel, hét merk als het aankomt op barbecueën.
Tijdens de presentatie kregen we een smaaktest met drie verschillende plankjes vlees waarvan het vlees bereidt was op een gas, kolen en een elektrische barbecue. Je kon aangeven welk vlees, volgens jou, op welke barbecue was gemaakt. Hoewel iedereen een bepaalde voorkeur had, had niemand het bij het juiste eind.  Niemand proefde het verschil en dat schijnt ook zo te horen; het soort barbecue bepaald namelijk niet de smaak van het vlees. Qua smaak maakt het dus ook niet uit of je voor een kolen, gas of elektrische barbecue kiest.

fonqweberbbq4
Een stukje theorie kwam ook aan bod. Blijkt nu dat je de kooltjes -of moet ik zeggen briketten-, in allerlei vormen in de barbecue kunt leggen. Rondom en het midden vrij zodat je er -jawel- een pizza of brood in kunt bakken. Aan één kant zodat je eerst het vlees kunt dichtschroeien en vervolgens lekker langzaam laat garen en ga zo maar door. Ik dacht altijd, ik verdeel ze een beetje leuk over de barbecue en we zien het wel. Nou, dat doen we in het vervolg niet meer. Kijk,dat zeg ik, er ging een wereld voor me open 😉 .

fonqweberbbq3

We mochten ook zelf aan de slag met de barbecue voor een 4 gangen lunch/ diner uit de barbecue. Het voorgerecht bestond uit garnalen, een curry met groenten uit de wok. Daarna volgde saté van diamanthaas & heerlijke aardappeltjes met schil. Een quiche moest het derde gerecht worden maar dit leek iets meer op een omelet, wel een heerlijke omelet, dat dan weer wel en als toetje een wafel met warme kersen. Dit alles, met uitzondering van de warme kersen, kwam van de barbecue. Echt zó ontzettend leuk en inspirerend om te zien hoeveel kanten je eigenlijk uit kunt met een barbecue. Dit jaar kun je dan ook zeker wat meer barbecue recepten terug vinden op mijn blog. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met alle leuke én lekkere ideeën die ik heb opgedaan….

fonqweberbbq5

Weber & fonQ bedankt voor de zeer geslaagde dag!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

5 Reacties

 • Beantwoorden Es

  Jaaaa! Wat was het leuk he? Ik hoop dat we vaker samen naar een event kunnen!

  14 maart 2016 at 15:38
  • Beantwoorden Eef

   Wat super leuk én gezellig, hoop zeker dat we vaker samen kunnen. Kan ik de volgende keer hopelijk een leuke foto van jou maken 😉 haha

   14 maart 2016 at 21:59
 • Beantwoorden Linda

  Doe mij maar zo’n wafel zus!

  14 maart 2016 at 20:00
 • Beantwoorden Marijke

  Ooo dit klinkt leuk! Kan mij voorstellen dat je veel geleerd hebt. Ik doe ook altijd maar wat met bbq’en haha.

  16 maart 2016 at 20:03
 • Laat een reactie achter