Citroen pasta

9 x spaghetti recepten

9 x spaghetti recepten. Spaghetti met gehaktballetjes, spaghetti met vis, vegetarische spaghetti, je kunt eigenlijk alle kanten op met spaghetti. En daarom vind ik het ook zo heerlijk om met spaghetti te koken. Inmiddels heb ik dan ook flink wat recepten met spaghetti verzameld op mijn blog, dus vandaag zet ik eens 9 van die heerlijke gerechten voor je op een rij.

Misschien wel de meeste bekende pastasoort uit Italië, spaghetti. De dunne ronde pastasliert wordt in Italië en ver daarbuiten veel gebruikt voor allerlei lekkere recepten met spaghetti. De bekendste is misschien wel spaghetti bolognese, die uiteraard niet in dit lijstje ontbreekt. Wat ik zo heerlijk vind aan pasta’s met spaghetti, is dat de saus zo goed om de sliert heen gaat zitten, dat maakt dat de pasta en de saus goed samenkomt.

Recepten met spaghetti

In dit lijstje heb ik een aantal van mijn favoriete spaghetti recepten op een rij gezet. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze zijn lekker en écht makkelijk om te maken. Bijna alle recepten zet je ook nog eens binnen een half uurtje op tafel. Ideaal voor de snelle avondmaaltijd dus! Wil je koken met spaghetti nog makkelijker maken, kun je trouwens een speciale spaghettitang gebruiken, daarmee kun je de spaghetti makkelijk opscheppen. Voor het doseren van de spaghetti heb je een zogeheten spaghettilepel, dat is een lepel met een gat in het midden. Ook handig, maar je kunt ook prima ongeveer 50-75 gram per persoon rekenen.

Met deze 9 x spaghetti recepten kun jij lekker aan de slag en zet jij zonder twijfel en heerlijk recept met spaghetti op tafel. Buon appetito!

9 x spaghetti recepten

spaghetti met gehaktballetjes

1. Spaghetti met gehaktballetjes

We trappen af met een klassieker onder de spaghetti recepten, namelijk deze overheerlijke spaghetti met gehaktballetjes. Favoriet bij jong en oud.
Bekijk het recept voor spaghetti met gehaktballetjes >>

spaghetti champignons roomsaus

2. Pasta champignon roomsaus

Deze pasta met champignon roomsaus is comfort food ten top! Lekker, makkelijk en snel klaar. Wat wil je nog meer?
Bekijk het recept voor pasta champignon roomsaus >>

citroen pasta

3. Citroen pasta

Deze vegetarische pasta is zowel heerlijk fris als romig tegelijkertijd. Citroen pasta met doperwten en rucola. Heerlijk!
Bekijk het recept voor citroen pasta >>

pasta puttanesca

4. Pasta puttanesca

Je kent de klassieker spaghetti alla puttanesca misschien wel, in dit recept heb ik er een twist aan gegeven en is het een vega(n) pasta puttanesca geworden.
Bekijk het recept voor pasta puttanesca >>

spaghetti carbonara

5. Spaghetti carbonara

Dit is het recept voor de állerlekkerste spaghetti carbonara en is ook nog eens binnen 20 minuten klaar. Deze wil je maken hoor…
Bekijk het recept voor spaghetti carbonara >>

bolognese

6. Bolognese

Met deze fantastische bolognesesaus maak je de lekkerste spaghetti bolognese. Maak vooral extra en vries wat porties van de saus in. Daar ga je blij van worden!
Bekijk het recept voor bolognese >>

spaghetti aglio e olio

7. Spaghetti aglio e olio

Makkelijker dan deze pasta wordt het bijna niet: een heerlijke spaghetti met knoflook, rode peper en verder niet veel meer. Simpel, maar zo lekker.
Bekijk het recept voor spaghetti aglio e olio >>

pasta vongole

8. Pasta vongole

Om verliefd op te worden, zo lekker is deze pasta vongole. Toch wel een van mijn persoonlijke favorieten te noemen!
Bekijk het recept voor pasta vongole >>

vegan pasta bolognese

9. Vegan pasta bolognese

Ook zonder vlees kun je een heerlijke pasta bolognese maken. Deze vegan pasta bolognese is namelijk echt verukkelijk, absoluut een aanrader.
Bekijk het recept voor vegan pasta bolognese >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *