fbpx
Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca (vegan)

Spaghetti alla puttanesca, een klassieker uit de Italiaanse keuken en zoals het een écht authentiek Italiaans recept betaamd: weinig ingrediënten, heel veel smaak en waanzinnig lekker! Als je op zoek bent naar een lekkere en snelle pasta: je hebt het gevonden!

Spaghetti alla puttanesca. De vertaling laten we achterwege, maar deze pasta is heerlijk! Hij is pittig, licht gezouten en bomvol smaak. Kenmerkend door de combinatie van tomaten, (goede) olijfolie, olijven en kappertjes.

Je kunt een naturel passata gebruiken als basis, maar gebruik gerust ook eens een lekkere simpele passata met knoflook, basilicum of een combinatie daarvan. Zo krijgt de basis van dit gerecht extra veel smaak. 

Spaghetti alla puttanesca de vega(n) versie

In het authentieke Italiaanse recept wordt ook ansjovis gebruikt. Ik heb een vega(n) twist aan het recept gegeven en geloof mij: je mist ze niet! Je kunt natuurlijk nog lekker veel groenten door de saus doen of een simpele salade serveren bij de pasta, maar soms is eenvoud ook heel erg lekker. Een stukje brood zoals ciabatta erbij kan ook erg lekker zijn omdat je dan het brood in de laatste restjes saus kunt dopen.

Spaghetti puttanesca

Simpel gerecht met goede ingrediënten

Wat ik wel altijd aanraad, zeker voor dit soort simpele gerechten: kies goede ingrediënten. Zoals ik al eerder zei, kies ook eens voor een passata op basis van kruiden zoals knoflook en/of basilicum. Het merk Mutti wat gewoon in de supermarkt te vinden is, heeft ook erg lekkere passata. Goede olijven, eventueel van de markt of bij de notenboer als hij ze heeft en wat smaakvolle kappertjes, maken het verschil in dit eenvoudige recept.

Spaghetti alla puttanesca recept vegan

Spaghetti alla puttanesca

Snelle vega(n) spaghetti alla puttanesca
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram spaghetti
  • 400 gram passata
  • 50 gram zwarte olijven
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 2 theelepels oregano
  • 2 tenen knoflook
  • chilivlokken, olijfolie, basilicum (vers), peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe alle overige ingrediënten in een steelpan en voeg naar smaak peper en zout toe. De verse peterselie en olijfolie laat je achterwege.
  • Breng aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur lager, laat dit nu een kwartier rustig pruttelen op laag vuur.
  • Haal na een kwartier de pan van het vuur, voeg de verse, basilicum toe en naar smaak een scheut olijfolie.
  • Serveer de saus over de gekookte spaghetti en serveer direct.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwitten: 14g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti puttanesca pinterest collage

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

2 reacties op “Spaghetti alla puttanesca (vegan)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top