Citroen pasta. Een heerlijke frisse en tegelijkertijd romige pasta met citroen, doperwtjes en rucola. Makkelijk om te maken en zó lekker! Zelfs als je niet echt fan van bent van citroen, zou ik deze pasta zeker eens proberen!
Natuurlijk proef je de citroen in deze pasta wel, maar de truc bij het gebruik van citroen in gerechten is dat je de juiste balans hierin vindt. De juiste balans ten opzichte van de andere ingrediënten in het gerecht, en natuurlijk ook wat je zelf lekker vindt. Tijdens het ontwikkelen van recepten gaat dat niet anders. Elke keer wat toevoegen, op smaak brengen tot ik het ‘perfecte’ recept heb en helemaal blij ben met de smaak. Soms lukt dat in één keer en soms heeft het meerdere pogingen nodig. Natuurlijk kun jij thuis in jouw keuken hetzelfde doen. Wil je meer citroen in je pasta? Dan voeg je simpelweg wat extra sap toe. Experimenteer er een beetje mee en blijf ondertussen goed proeven. Zo wordt koken alleen maar leuker en het resultaat lekkerder.
Zomerse pasta met citroen
Citroenen en de zomer zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wellicht door de gele kleur, want die past natuurlijk bij de kleur van de zon die in de zomer (als het goed is) volop schijnt. Hoewel dat dit jaar wat minder het geval is 😉 Maar ik denk ook vanwege de frisheid van de citroen die zo aangenaam is tijdens warmere zomerdagen en je letterlijk verfrist. Natuurlijk hoeft het geen 20+ graden te zijn. Ook als het minder mooi weer is, word je blij van dit heerlijke bordje comfort food. Voor de hele, hele warme dagen heb ik trouwens nog wat lekkere tips voor je verzameld: 9 x eten met warm weer.
Fris en romig
Dat is deze pasta absoluut. En ja, dat kan heel goed allebei. De citroen is uiteraard voornamelijk het ingrediënt die dit gerecht zijn frisheid geeft. Maar ook de doperwten maken deze pasta extra fris. De romigheid komt van de room en Parmezaanse kaas. In combinatie met een beetje pit van de peper en de rucola, heb je een toppasta te pakken met allerlei heerlijke smaken bij elkaar. En het mooie is, je zet deze pasta in een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer?!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram spaghetti of linguini
- 1 citroen
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel peperkorrels (grof gehakt)
- 75 ml kookroom
- 75 gram doperwten
- 1 eetlepel maïzena
- 75 gram rucola
- Parmezaanse kaas
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta beetgaar en een pan met water en een flinke snuf zout. Hou een kopje (ca. 100 ml) kookvocht achter en giet de rest af.
- Rasp ondertussen de citroen en pers hem vervolgens uit.
- Na het afgieten gebruik je dezelfde pan en verhit je de olijfolie hierin. Fruit de knoflook even aan tot deze lekker begint te ruiken. Voeg dan de peperkorrels, citroenrasp en sap toe en breng dit aan de kook.
- Voeg dan het kookvocht en de kookroom toe samen met de doperwten, breng opnieuw aan de kook en schep de pasta erdoor.
- Meng de maizena met een beetje water en voeg toe zodat de saus iets kan indikken.
- Breng verder op smaak met peper en eventueel wat Parmezaanse kaas.
- Serveer met een lekkere pluk rucola en een schijfje citroen.
Koos de Jager says:
Hoi, je hebt niet er bij vermeld wanneer de maïzena erin moet
Eef says:
Oeps! Ik zie het inderdaad, direct aangepast, dankjewel 🙂