Citroen pasta

Citroen pasta

Citroen pasta. Een heerlijke frisse en tegelijkertijd romige pasta met citroen, doperwtjes en rucola. Makkelijk om te maken en zó lekker! Zelfs als je niet echt fan van bent van citroen, zou ik deze pasta zeker eens proberen!

Natuurlijk proef je de citroen in deze pasta wel, maar de truc bij het gebruik van citroen in gerechten is dat je de juiste balans hierin vindt. De juiste balans ten opzichte van de andere ingrediënten in het gerecht, en natuurlijk ook wat je zelf lekker vindt. Tijdens het ontwikkelen van recepten gaat dat niet anders. Elke keer wat toevoegen, op smaak brengen tot ik het ‘perfecte’ recept heb en helemaal blij ben met de smaak. Soms lukt dat in één keer en soms heeft het meerdere pogingen nodig. Natuurlijk kun jij thuis in jouw keuken hetzelfde doen. Wil je meer citroen in je pasta? Dan voeg je simpelweg wat extra sap toe. Experimenteer er een beetje mee en blijf ondertussen goed proeven. Zo wordt koken alleen maar leuker en het resultaat lekkerder.

Zomerse pasta met citroen

Citroenen en de zomer zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wellicht door de gele kleur, want die past natuurlijk bij de kleur van de zon die in de zomer (als het goed is) volop schijnt. Hoewel dat dit jaar wat minder het geval is 😉 Maar ik denk ook vanwege de frisheid van de citroen die zo aangenaam is tijdens warmere zomerdagen en je letterlijk verfrist. Natuurlijk hoeft het geen 20+ graden te zijn. Ook als het minder mooi weer is, word je blij van dit heerlijke bordje comfort food. Voor de hele, hele warme dagen heb ik trouwens nog wat lekkere tips voor je verzameld: 9 x eten met warm weer.

Citroen pasta met doperwten en rucola

Fris en romig

Dat is deze pasta absoluut. En ja, dat kan heel goed allebei. De citroen is uiteraard voornamelijk het ingrediënt die dit gerecht zijn frisheid geeft. Maar ook de doperwten maken deze pasta extra fris. De romigheid komt van de room en Parmezaanse kaas. In combinatie met een beetje pit van de peper en de rucola, heb je een toppasta te pakken met allerlei heerlijke smaken bij elkaar. En het mooie is, je zet deze pasta in een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer?!

Romige citroen pasta

Citroen pasta

Citroen pasta

Een heerlijke frisse en tegelijkertijd romige citroen pasta met doperwten en rucola. De zomer op je bord, zo lekker!
4.41 van 15 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram spaghetti of linguini
  • 1 citroen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel peperkorrels (grof gehakt)
  • 75 ml kookroom
  • 75 gram doperwten
  • 1 eetlepel maïzena
  • 75 gram rucola
  • Parmezaanse kaas

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta beetgaar en een pan met water en een flinke snuf zout. Hou een kopje (ca. 100 ml) kookvocht achter en giet de rest af.
  • Rasp ondertussen de citroen en pers hem vervolgens uit.
  • Na het afgieten gebruik je dezelfde pan en verhit je de olijfolie hierin. Fruit de knoflook even aan tot deze lekker begint te ruiken. Voeg dan de peperkorrels, citroenrasp en sap toe en breng dit aan de kook.
  • Voeg dan het kookvocht en de kookroom toe samen met de doperwten, breng opnieuw aan de kook en schep de pasta erdoor.
  • Meng de maizena met een beetje water en voeg toe zodat de saus iets kan indikken.
  • Breng verder op smaak met peper en eventueel wat Parmezaanse kaas.
  • Serveer met een lekkere pluk rucola en een schijfje citroen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 323kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 7g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Citroen pasta

Citroen pasta Pinterest Collage

9 thoughts on “Citroen pasta

      • 4 sterren
        Vandaag gemaakt en net mijn bordje leeg, deze ga ik zeker nog eens maken. Wat was dat lekker, heb er wat ijsbergsla (heel knapperig) bijgedaan bij gebrek aan rucola, volgende keer neem ik rucola erbij, Sap van ongeveer ½ citroen 🍋 erbij.
        Volgende keer wat maar knoflook erbij, denk teentje of 5 á 6 😉 verse parmezaanse kaas erover geraspt. Was smullen een heerlijk fris gerecht voor de maandag.

  • 3 sterren
    Maizena was niet nodig, werd een plakkerige bedoeling. Het sap van een hele citroen maakt het wel ietsje te heftig en wees niet te zuinig met het kookvocht. Ik heb er nog wat peterselie bijgevoegd.
    Verder wel lekker, zeker met een gekruid/gebakken kipfiletje.

  • 4 sterren
    Heerlijk recept! Wij hebben limoenrasp gebruikt, maar wel citroensap. Volgende keer doen we het helemaal met limoen, geeft een heerlijke, subtiele citrus smaak. Verder hebben wij geitenkaas gebruikt voor er overheen. Volgende keer willen we schapenkaas proberen: net wat zouter en net wat meer hartige bite. Dank voor dit recept!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept