Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio. Oftewel pasta met knoflook en olie. Dit is echt het perfecte voorbeeld dat lekker eten, ook heel simpel en niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Want dit is denk ik zo’n beetje het makkelijkste pasta recept wat er bestaat. En lekker dat ie is!

Spaghetti aglio e olio heeft maar een paar ingrediënten, olijfolie, rode peper en peterselie. Je vraagt je misschien af of deze pasta dan wel genoeg smaak heeft, maar geloof mij maar, dat heeft dit gerecht absoluut! Juist de pure smaken van de knoflook, peper, peterselie en natuurlijk nog wat Parmezaanse kaas eroverheen maken dit tot echte verwennerij. En doordat je de knoflook en rode peper in de olie laat sudderen, neemt de olie de smaken hiervan echt helemaal op. So good!

Simpele Italiaanse pasta

De Italiaanse keuken staat natuurlijk ook bekend om juist die simpele gerechten die heerlijk smaken. En laat dat nou net zijn waar ik van hou. Niet voor niets vind je op mijn blog lekkere en écht makkelijke recepten. Laat ik nou ook nog eens dol zijn op knoflook, dus deze spaghetti aglio e olio mocht hier op de blog natuurlijk ook eigenlijk helemaal niet ontbreken. Wat trouwens nog wel belangrijk is om op te letten bij zulke simpele gerechten, is de kwaliteit van de producten. Zorg voor echt een goede olijfolie, verse rode pepers en kwalitatieve Parmezaanse kaas en er kan weinig meer misgaan.

Simpele spaghetti aglio e olio recept

Zo maak je spaghetti aglio e olio

Je vraagt je misschien af, en hoe simpel is simpel dan eigenlijk? Nou, dat zal ik je vertellen. Stap 1 is dat je de pasta beetgaar kookt en ondertussen laat je de knoflook in de olie aanfruiten. Daar voeg je de laatste paar minuten de peper aan toe om ook zijn smaak af te geven aan de olie. Dan meng je de beetgare pasta met de olie, wat kookvocht, peterselie, Parmezaanse kaas en uiteraard peper en zout naar smaak. Kinderlijk eenvoudig!

Ingredienten pasta Aglio e olio

Pasta e basta

Deze spaghetti aglio e olio is een heerlijk gerecht voor een doordeweekse avond omdat het zo makkelijk te bereiden is. Houdt niet iedereen thuis van rode peper? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dit apart te bakken. Ik heb overigens wel de zaadlijsten en de zaadjes eruit gehaald, dus het is een milde pittigheid en absoluut niet te. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Je kunt de pasta verder zo serveren, of er nog iets bij maken. Bijvoorbeeld een lekkere frisse salade. Of serveer de pasta als een bijgerecht bij een lekker stuk vlees, vis of gegrilde groenten. Ook dat is heerlijk!

Pasta Aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Het recept voor mijn versie van een van de lekkerste en meest simpele Italiaanse pastagerechten: spaghetti aglio e olio. Pure verwennerij!
4.66 van 29 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
  • peper, zout en Parmezaanse kaas*

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta in ca. 9 minuten beetgaar en houd een kopje kookvocht apart.
  • Snij ondertussen de knoflook in dunne plakjes, verwarm de olie in een koekenpan en laat op een zacht vuurtje de knoflook fruiten en zijn smaak afgeven aan de olie.
  • Snij de peper in plakjes en voeg ook toe aan de olie om een paar minuten rustig mee te laten bakken.
  • Voeg dan de pasta en het kopje kookvocht toe aan de olie met de knoflook en peper, meng en voeg de peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Wil je deze pasta vegan maken? Gebruik dan een plantaardige (Parmezaanse) kaas of strooi er vlak voor serveren wat edelgistvlokken over.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 298kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 10g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio Pinterest Collage

11 reacties op “Spaghetti aglio e olio

  • 4 sterren
    Hoi Eef dit is wat ze in Italië normen aglio e olie e pepperoncino. Echt een super gerecht. Ik maak het ook wel een eens eenvoudig met gedroogde pepers als ik even geen verse heb. Dit gerecht past echt bij alles en wordt in Italië ook vaak als voorgerecht gegeten.

  • 5 sterren
    wij eten dit zeker 1 x in de 2 weken. Nu er veel tomaten in de tuin zijn ontvel ik ze en doe er op het laatste de in stukjes gesneden tomaat door of soms de mini tomaatjes. 2 knoflooktenen vinden wij te weinig dus dat zijn er aanzienlijk meer. Waar je van houdt!

  • 5 sterren
    Hoi Eef,

    Bedankt voor je recept. Het is een goede basis om met enkele aanpassingen te gebruiken !
    Ik heb er ipv pepers, rode punt paprika’s doorheen gedaan. En ongeveer 1 bol knoflook voor 500 gr spaghetti 😏

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:

      Dankje Tim! Wat goed om te horen, het is altijd fijn als mensen lekker creatief zijn met de recepten! Ik hoop dat het heeft gesmaakt, kook ze!

  • Hallo, krijg er zin in!
    Kan iemand mij vertellen welke olijfolie nu het beste is?
    Zie door de bomen het bos niet meer.
    Dank bij voorbaat.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:

      Bij gerechten waarvoor je de olie niet verhit of gebruikt om in te bakken raad ik echt een Extra Vierge Olijfolie aan, bij voorkeur een Griekse of écht Italiaanse. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *