Kersentaart

9 x recepten met kersen

9 x recepten met kersen. Ben jij ook zo gek op kersen? Ik vind het een van de lekkerste fruitsoorten! Nu ben ik misschien een beetje bevooroordeeld door familie die kersen teelt, maar zodra het kersenseizoen er is, maak ik er graag wat mee. Ik heb een aantal van mijn lievelings recepten met kersen voor je op een rijtje gezet.

Wanneer is het kersen seizoen?

Het kersen seizoen start vanaf juni/juli, maar kan nog wel iets verschil in zitten. Je hebt het dan over een vroeg, normaal of laat seizoen. Dit is afhankelijk van weersomstandigheden en is dus niet ieder jaar hetzelfde.

  • Vroeg kersen seizoen: begin juni
  • Normaal kersen seizoen: half juni
  • Laat kersenseizoen: eind juni zijn

Afhankelijk van wanneer de kersen rijp zijn, start het kersenseizoen en loopt het normaliter door tot en met augustus. Pak dus vooral je kans als deze heerlijke vruchten in het seizoen zijn! Officieel zijn kersen trouwens steenvruchten, omdat er een pit in zit.

Kersen

Kersen recepten

In mijn lijstje met kersen recepten vind je allerlei lekkere baksels en toetjes. Allemaal fantastische recepten met verse kersen, al staan er ook genoeg recepten tussen waar je geen verse kersen voor nodig hebt en ook diepvries kersen voor kunt gebruiken. Die kun je dus ook buiten het kersenseizoen maken.

Nog een tipje trouwens, je kunt voor het ontpitten van kersen het beste een kersenontpitter gebruiken. Dat werkt het fijnste vind ik zelf.

Met deze 9 recepten met kersen ga jij ongetwijfeld genieten van dit fantastische fruit!

9 x recepten met kersen

kersen crumble

1. Kersen crumble

We beginnen met een heel makkelijk en lekker recept voor kersen crumble. Echt een heerlijk kruimeltoetje met zoete kersen, staat zo op tafel!
Bekijk het recept voor kersen crumble >>

kersenijs

2. Kersenijs

Wist je dat je ook heel goed sorbetijs kunt maken van kersen? Met dit makkelijke recept maak je verfrissend kersensorbetijs. Mmm.
Bekijk het recept voor kersenijs >>

kersentaart

3. Kersentaart

Deze kersentaart wil je maken hoor. Het heeft een smeuïge binnenkant en een knapperige korst. Zo lekker!
Bekijk het recept voor kersentaart >>

smoothie rood fruit

4. Smoothie rood fruit

Ook een heel goed idee: maak een smoothie met kersen en ander rood fruit zoals framboos en aardbei. Dan heb je een lekkere smaakbom te pakken.
Bekijk het recept voor smoothie rood fruit >>

MonChoutaart

5. MonChoutaart

Het recept voor klassieke MonChoutaart mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De topping van kersen kun je zelf maken van verse kersen of kant en klaar kopen in de supermarkt.
Bekijk het recept voor MonChoutaart >>

clafoutis met kersen

6. Clafoutis met kersen

Nog een heerlijke klassieker met kersen die absoluut in dit lijstje met kersen recepten thuishoort: clafoutis met kersen. Serveer het als lauwwarm gebak of nagerecht.
Bekijk het recept voor clafoutis met kersen >>

MonChou toetje

7. MonChou toetje

Ik ben gek op toetjes in een glaasje. Zo ook deze variant van een MonChou toetje met kersen. Binnen 20 minuten heb je dit heerlijke toetje gemaakt, ideaal!
Bekijk het recept voor MonChou toetje >>

kleine kersentaartjes

8. Kleine kersentaartjes

Hoe leuk zijn deze kleine kersentaartjes? Een vulling van kersen en suiker en een taartje van appeltaartdeeg met een prachtig raster erop. Genieten.
Bekijk het recept voor kleine kersentaartjes >>

MonChou hapjes bladerdeeg

9. MonChou hapjes bladerdeeg

Als laatste in dit recepten met kersen lijstje deze lekkere bladerdeegtaartjes met MonChou en kersen. Dat combineert nou eenmaal zo waanzinnig goed.
Bekijk het recept voor MonChou hapjes bladerdeeg >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *