Clafoutis. Het lekkerste recept voor een clafoutis met kersen. Dit gebak uit de Franse keuken wat vaak als nagerecht wordt geserveerd is echt verrukkelijk! Mocht je het nog niet kennen, dan raad ik je zeker aan het eens te proberen.
Clafoutis recept
De clafoutis, wie kent ‘m nie? Dat rijmt 😉 Gekke Fransen ook die de laatste letter(s) van woorden gewoon niet uitspreken. Ik volg een Franse cursus in de avonduren en alle ‘frustraties’ van de Middelbare school Frans komen soms weer naar boven. Ik vind het een heerlijke taal hoor, maar de uitspraak van de woorden af en toe en laten we niet beginnen over de halve rekensommen als we gaan tellen in het Frans. Laten we het gaan hebben over iets heel leuks aan Frankrijk namelijk… de Franse keuken!
Franse recepten
Want oh jongens, die is me toch een partij fijn! Niet voor niets vind je inmiddels al behoorlijk wat Franse recepten op mijn blog. Zoals heerlijke Franse uiensoep, het bekende gerecht coq au vin en de lekkerste salade niçoise. En vanaf nu dus ook deze heerlijke clafoutis met kersen.
Clafoutis met kersen
Clafoutis is een Frans gebak wat vaak met kersen wordt gemaakt, maar wat je ook met elk ander soort fruit kunt maken. Het is een gebak wat vaak als nagerecht wordt geserveerd en het beslag lijkt een beetje op pannenkoekenbeslag. Alleen bak je het dus in de oven, in een quichevorm en met fruit. Lekker joh! Het is smeuïg, en lijkt qua smaak een beetje op een dikke pannenkoek. Je serveert clafoutis het liefst lauwwarm. Tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijke clafoutis recept.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 3 eieren (middel)
- 50 gram suiker
- 50 gram bloem
- zout
- 25 gram roomboter (ongezouten – gesmolten)
- 1 theelepel vanille extract
- 175 ml volle melk
- 200 gram kersen (zonder pit)
HANDIG OM TE HEBBEN:
- Quichevorm of lage taartvorm met een diameter van 20 cm de vorm moet volledig dicht zijn*
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Klop de eieren met de suiker los.
- Doe de bloem en een snuf zout erbij en klop dit door het beslag.
- Voeg dan de gesmolten boter toe samen met het vanille extract en meng erdoor.
- Tot slot giet je de melk erbij en klop je het geheel tot een mooi glad beslag.
- Vet de quichevorm in, verdeel de kersen over de bodem en schenk het beslag erover.
- Zet de quichevorm nu voor ca. 35-45 minuten in de oven tot de clafoutis mooi gaar en licht goudbruin is.
- Strooi er naar smaak wat poedersuiker over en serveer lauwwarm. Eet smakelijk!
Marijke says:
Heerlijk en niet moeilijk te maken.
Gemma says:
Makkelijk recept en erg lekker!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Daar gaan we voor! 😀