Kersentaartje op een bordje

Kersentaartjes

Kersen. Seizoensfruit van dit moment en echt, geniet ervan zolang het kan! Althans dat doe ik wel 😉 . Dit keer maakte ik er namelijk heerlijke zacht zoete kersentaartjes mee, echt een feestje! Zo kun je op en top genieten van kersen en er natuurlijk lekker van snoepen als je deze taartjes aan het bakken bent.

Al van kinds af aan ben ik dol op kersen. Familie van mij heeft namelijk een kersenboomgaard in Lienden, de Betuwe. Hoewel ik er inmiddels al jaren niet meer ben geweest, weet ik nog goed dat we zo af en toe in de zomer langs gingen en door de prachtige boomgaard liepen. Mooie herinneringen en ik vond het als kind natuurlijk 1 grote speeltuin net als mijn vader toen hij nog klein was. Kikkers in de slootjes vangen, kersen plukken en eten tot je misselijk bent en de vogels wegjagen die de oogst probeerden te stelen.

Zakje met kersen

Kersen van Thijs Overloop

Een paar dagen geleden kreeg ik een prachtige seizoensbox van Verse Oogst met heerlijke producten erin. Je kunt je voorstellen, ik stond te springen om met deze producten aan de slag te gaan. Denk aan frambozen, bramen, andijvie, tomaten én kersen. De kersen zijn van teler Thijs Overloop en die is niet woonachtig in de Betuwe maar in Yerseke, Zeeland. Prachtige, dieppaarse kersen zaten er in een schaaltje. Gelukkig zaten er meer dan genoeg kersen in het schaaltje om er lekker van te snoepen én er deze kersentaartjes mee te maken. Een waar feestje!

Lekker sappig en zoet

Deze kersen zijn namelijk niet zuur, maar lekker sappig, zoet en vol van smaak. Neem zeker eens een kijkje op de website van Verse Oogst, hier kom je alles te weten over de seizoensbox en over de telers, boeren en kwekers achter de producten uit de seizoensbox. Heel open, eerlijk en transparant. Ik hou ervan! Weet je waar ik ook van hou? Deze kersentaartjes! Het liefst warm en als je er helemaal een groot feest van wil maken serveer er dan een bolletje vanille ijs bij als ze nog warm zijn…

Kleine kersentaartjes met ruitjespatroon

Kersentaartje op een bordje

Kersentaartjes

Kersentaartjes, een vulling van kersen en suiker en een taartje van appeltaart deeg met een prachtig raster erop. Eet smakelijk!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 6 taartjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ei
  • 175 gram bloem
  • 100 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram kersen
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 theelepels citroensap
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kluts het ei en doe de helft van het ei in een ruime kom (houd de andere helft apart). Voeg dan de bloem, roomboter, basterdsuiker en een snuf zout toe. Kneed hier een mooi deeg van.
  • Laat het deeg even rusten in de koelkast terwijl je verder gaat.
  • Ontpit de kersen en doe in een steelpan met 2 eetlepels water, suiker en 2 theelepels citroensap. Kook dit op laag vuur tot de kersen zacht worden en uit elkaar vallen.
  • Meng dan de maizena door een of twee eetlepels water en voeg dit toe aan de kersen. Kook tot het geheel iets ingedikt is en laat dit afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en strooi er een beetje bloem in.
  • Pak het deeg uit de koelkast en houd ongeveer 1/3 apart voor de bovenkant van de taartjes. Met de rest van het deeg vul je de muffin/ cupcake vormpjes, druk goed aan en bak dit nu 10 minuten voor in de oven.
  • Vul daarna de taartjes met de kersenvulling. Gebruik de rest van het deeg om een mooi rasterwerkje te maken voor de bovenkant.
  • Bestrijk de bovenkant van de taartjes met de rest van het ei en zet de taartjes voor ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 332kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 5g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 9g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kersentaartje op een bordje

8 reacties op “Kersentaartjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept