Kersen crumble

Kersen crumble

Kersen crumble. Oh wat is dit verwennerij! Als je net als ik dol bent op kersen, dan kan ik je alleen maar adviseren: ga dit maken. Supermakkelijk en zo ontzettend lekker met die heerlijke zoete kersen.

Daar is ‘ie dan! Mijn kersen crumble. Ik vertelde je al in het recept voor deze klassieke kersentaart dat hij eraan zat te komen, hét recept voor het lekkerste kruimeltoetje met kersen. En het zou zomaar kunnen dat sommige van jullie hier al met smart op zaten te wachten. Toen ik namelijk op Instagram (volg je mij daar al?) vroeg wat ik eens zou maken met een heerlijke zak zoete kersen, werd er door jullie massaal gestemd op kersen crumble. Dus deze is absoluut voor jullie, en oké  ook eigenlijk wel voor mezelf ;-). Want dit is zo goddelijk lekker…

De lekkerste kersen crumble

Er kan ook eigenlijk niet heel veel misgaan met dit toetje. Men neme heerlijke zoete kersen en een zalig kruimeldeeg, stop dit samen in de oven en je hebt een fantastisch kruimeltoetje te pakken. Al vind ik kersen zo los om te eten ook al heerlijk, dit is wel even next level. De combinatie van de zoete kersen met de kruiden die ik erin heb verwerkt namelijk kaneel en kardemom maken het hemels lekker.

Kersen crumble toetje

Kruimeltoetje met zoete kersen

Dat ik gek ben op kruimeltoetjes, dat is je vast niet ontgaan. Daar staan er namelijk meer van op mijn blog. Zoals een rood fruit crumble en wat dacht je van appel peer crumble of deze appel crumble, al jaren een favoriet bij veel lezers. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een crumble met kersen ontbrak nog, en dat is eigenlijk best gek, want het is absoluut een van mijn favoriete fruitsoorten. In de zomer als ze op hun best smaken, heerlijk zoet, maak ik er graag van alles lekkers mee. En wat zo fijn is aan deze kersen crumble, is dat het ook nog eens écht makkelijk is om te maken.

Kersen

Zo maak je kersen crumble

Hoe simpel is het dan om deze kersen crumble te maken? Nou, écht heel simpel. Voor het kruimeldeeg meng je eigenlijk gewoon alle ingrediënten door elkaar tot een, je raadt het niet, kruimelig deeg. Hier heb ik trouwens een trucje voor, wat je absoluut niet door mag vertellen aan banketbakkers hoor, maar als ik een beetje op wil schieten doe ik ook weleens alle ingrediënten in de keukenmachine (met hakmes) en dan duurt het letterlijk nog geen 10 seconden tot het deeg goed is. Ideaal!

Kersen kruimeltoetje

Kersen crumble

Kersen crumble

Makkelijk en lekker recept voor kersen crumble. Een heerlijk kruimeltoetje met zoete kersen, het staat in een handomdraai op tafel!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het kruimeldeeg:
  • 85 gram bloem
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter (ongezouten - koud - in blokjes)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Voor de vulling:
  • 400 gram kersen (met pit)
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 theelepels kardemom
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel 😉 ) kruimelig deeg.
  • Ontpit de kersen en halveer ze daarna. Meng de maizena, kardemom en eventueel nog wat (vanille)suiker erdoor.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal.
  • Hier overheen verdeel je het kruimeldeeg.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor ca. 20 minuten tot het goudbruin is.
  • Serveer eventueel met een bolletje ijs, toef slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 213kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kersen crumble

Kersen kruimeltoetje Pinterest Collage

5 thoughts on “Kersen crumble

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept