9 x bijgerechten BBQ

Ben je ook zo gek op BBQ-en in de zomer? Ik hou ervan! En niet alleen van al het lekkers van de BBQ, ook alle bijgerechten zijn echt onderdeel van de BBQ als je het mij vraagt. En daarom zet ik mijn favorieten voor je op een rij!

BBQ bijgerechten

Ik denk dat veel mensen wel wat favoriete BBQ bijgerechten hebben. Van sausjes tot broodjes en salades, je kunt het natuurlijk ook helemaal naar eigen wens invullen. Er zijn bij mij thuis standaard bijgerechten die altijd wel gemaakt worden, maar ik vind het ook zeker leuk om te variëren.

De lekkerste bijgerechten BBQ

Van de barbecue zelf kun je kiezen voor vlees, vis of groenten en wat je erbij serveert is dan wat het echt compleet maakt. Bijvoorbeeld de geschikte sausjes erbij of een bijpassende salade.

Maar er zijn ook zeker salades die overal wel bij passen en altijd goed zijn, zo ook broodjes en sausjes. En uiteraard staan die ook in dit lijstje! Alle bijgerechten zijn, zoals altijd, natuurlijk ook lekker en écht makkelijk om te maken. Veel BBQ plezier!

Met deze 9 barbecue bijgerechten ga je zeker weten een heerlijke barbecue organiseren.

9 x bijgerechten BBQ

1. Maiskolven van de BBQ

Een van de meest bekende, Amerikaanse bijgerechten als we het over BBQ-en hebben: maiskolven van de BBQ. Makkelijk om te maken en lekker! 
Bekijk het recept voor maiskolven van de BBQ >>

2. Aardappelsalade

Zo’n heerlijke goedgevulde, romige aardappelsalade met ei, bacon en lekkere kruiden. Ideaal als bijgerecht tijdens de BBQ en niet te vergelijken met de kant-en-klare variant uit de supermarkt.
Bekijk het recept voor aardappelsalade >>

3. BBQ saus maken

Ik maak deze BBQ saus maar wat graag voor bij een BBQ in de zomer. Hij is zo fantastisch lekker en zó eenvoudig. Lekker als saus voor erbij of om als marinade te gebruiken!
Bekijk het recept voor BBQ saus maken >>

4. Knoflookbrood

Een gewoon stokbroodje met kruidenboter is natuurlijk al lekker voor bij de barbecue, maar wil je écht uitpakken, dan maak je dit knoflookbrood. Heel makkelijk, maar scoor je zeker punten mee!
Bekijk het recept voor knoflookbrood >>

5. Tomatensalade

Zo simpel en zo lekker deze tomatensalade. Lekker fris met een zacht zuurtje. Perfect voor een BBQ op warme zomerse dagen als je het mij vraagt.
Bekijk het recept voor tomatensalade >>

6. Gepofte aardappel

Gepofte aardappel is zo ontzettend lekker en tegelijkertijd ook super makkelijk om te maken. Ik vind ze heerlijk van de BBQ en zijn daarmee gelijk ook een top bijgerecht.
Bekijk het recept voor gepofte aardappel >>

7. Knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus mag natuurlijk niet ontbreken als onderdeel van de barbecue bijgerechten. Dit is ook weer zo’n saus die zo makkelijk is om zelf te maken én veel lekkerder dan kant-en-klaar.
Bekijk het recept voor knoflooksaus >>

8. Burrata salade

Je hoeft echt niet hele ingewikkelde salades te serveren bij de BBQ. Waanzinnige tomaten, een goede burrata, je lievelings-olijfolie en je bent zo goed als klaar met dit heerlijke bijgerecht.
Bekijk het recept voor burrata salade >>

9. Kruidenboter

We sluiten dit lijstje met bijgerechten af met een recept dat natuurlijk niet mag ontbreken: zelfgemaakte kruidenboter. Hét bijgerecht voor iedere BBQ, en dit is (al zeg ik het zelf) echt de allerlekkerste.
Bekijk het recept voor kruidenboter >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *