40 min.
4.42 van 51 stemmen

Knoflookbrood

Knoflookbrood. Och jongens, dit knoflookbrood oftewel garlic bread is toch zo fantastisch lekker geworden. Terwijl ik dit typ loopt het water mij weer spontaan in de mond als ik eraan terugdenk. Echt, het is zo’n lekker recept! e

Je kent misschien wel die kant en klare knoflookbroden uit de koeling van de supermarkt? Dit is echt de 2.0 versie. Met gepofte knoflook, veel meer smaak en lekker veel kaas. Echt een fantastisch brood voor bij de borrel of als maaltijd bij een kom soep zoals deze Italiaanse tomatensoep, zoete aardappelsoep of wat dacht je van bij de klassieke Franse uiensoep? Vingers aflikken gegarandeerd!

TikTok knoflookbrood

Hoe ik erop gekomen ben om dit stokbrood te maken? Nou, eventjes terug was dit knoflookbrood oftewel garlic bread trending op TikTok. Telkens zag ik maar van die video’s voorbij komen waarin mensen dit brood maakte, en het zag er telkens zó fantastisch lekker uit. Vooral die lekkere draderige kaas wanneer ze het brood uit elkaar trekken, onweerstaanbaar! Sindsdien zat het in mijn hoofd en wilde ik het graag zelf ook eens maken. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en kon het natuurlijk ook niet laten er nog lekker veel kaas overheen te doen. Een soort knoflookbrood met kaas kun je het dus eigenlijk ook wel noemen. Ik heb er gelijk ook zo’n leuk TikTok filmpje van gemaakt (kun je goed zien hoe makkelijk hij is om te maken – en hoe lekker ????)

@eefkooktzo

Garlic bread 🥖 knoflookbrood #recept #recipe #garlicbread #knoflookbrood #kookvideo #fypシ #borrelen #fy

♬ Stuck In The Middle – Tai Verdes

Zelfgemaakt knoflookbrood

Knoflookbrood met kaas

Uiteraard smaakt dit brood naar knoflook. Het heet niet voor niks een knoflookbrood 😉 . Maar de knoflook is niet te overheersend en dat komt doordat je de knoflook eerst poft in de oven. Daardoor wordt het namelijk een stuk milder én bijna romig van textuur. Deze stap mag wat mij betreft dus ook echt niet ontbreken bij het maken van dit recept! Deze stap kun je overigens wel prima voorbereiden voor als je een keer iets minder tijd hebt, de gepofte knoflook kun je namelijk prima laten afkoelen en een dagje bewaren in de koelkast voor je het knoflookbrood gaat maken.

Knoflookbrood met kaas

Zelf knoflookbrood maken

Dit knoflookbrood is heel eenvoudig om te maken. Echt een foolproof recept om het zo maar even te noemen. Je hebt voor zelf knoflookbrood maken maar weinig nodig en het is ook niet veel werk. Het lekkerste is om het knoflookbrood een heel klein beetje af te laten koelen, aan te snijden en op te eten. Je zou het eventueel ook al eerder kunnen maken. Dan warm je het nog even op in de oven. Maar ik vraag me af of je dat vol gaat houden als die heerlijke geuren uit de oven je tegemoet komen 😉 .

Knoflookbrood recept

Knoflookbrood

Knoflookbrood

Recept voor het trending TikTok knoflookbrood. Met gepofte knoflook, kruiden en heel veel kaas. Om je vingers bij af te likken zo lekker!
4.42 van 51 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten

Ingrediënten

1 stokbrood
  • 1 afbakstokbrood
  • 2 bollen knoflook
  • 50 gram roomboter (ongezouten - zacht)
  • 15 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijn gesneden)
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijn gesneden)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 100 gram mozarella (geraspt)
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de bovenkant van de knoflook, leg op aluminiumfolie, druppel er wat olijfolie overheen en wikkel de aluminiumfolie dicht. Zet het pakketje met de knoflook voor 30 minuten in de oven.
  • Doe de boter, geraspte parmezaanse, peterselie, bieslook, chilivlokken en peper en zout naar smaak in een kom.
  • Knijp de knoflook uit in de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Halveer het ongebakken stokbrood over de lengte en verdeel het mengsel over de twee helften. Verdeel hierover geraspte mozzarella.
  • Zet in de oven voor 10-15 minuten tot de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 1406kcal | Koolhydraten: 130g | Eiwitten: 51g | Vetten: 76g | Verzadigd vet: 43g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Knoflookbrood

Knoflookbrood Pinterest collage

63 gedachten over “Knoflookbrood”

  1. Goedenavond,
    Klopt het dat jij het met verse knoflook doet en niet die standaard gedroogde witte bollen zegmaar?
    Groeten Sanne

    Beantwoorden
  2. 5 sterren
    Wat een heerlijk en eenvoudig recept..!
    Ik had geen stokbrood, maar wel nog 2 focaccia’s mozzarella van ah. Heb het daar bovenop gedaan en afgebakken.
    Was héél lekkerrr…

    Beantwoorden
  3. Dit is hier een enorme favoriet voor bij de soep
    Ik heb het 1x gemaakt met gerookte zwarte knoflook (van de lokale markt) en dat was de lekkerste ooit!

    Beantwoorden
  4. Hai Eef, ziet er heerlijk uit ga ik zeker dit weekend nog maken
    Ik vind het leuk dat je de tijd neemt op reacties en vragen zelf te reageren/mee te denken in mogelijkheden en oplossingen
    Mijn complimenten en voor je kookkunsten
    Ik ben zelf ook nogal van het tegen verspilling en zag nog wat restjes kaas o.a geraspt e.d van verschillende gerechten die ik afgelopen week heb bereid
    Ik ga deze nu ze nog goed zijn verwerken in het knoflookbrood
    Handig recept heb eerder staan klungelen met het insnijden van het stokbrood tot de helft dan knoflookboter en stukken kaas ertussen moffelen
    Dit oogt stuk makkelijker
    Kook/bak ze en fijn weekend gewenst

    Beantwoorden
  5. Echt niet normaal zo lekker. Knap uitgevonden. Het brood wordt aangevlogen. En nee, 2 bollen knoflook is prima, zeker omdat het gepoft is. Dit combineren met paar andere tapaz dingetjes, de hemel op aarde. Ik geef 5 sterren

    Beantwoorden
    • Dat vonden wij niet nodig. Maar je kunt uiteraard de laatste paar minuten ook nog even grillen mocht dat nodig zijn. Dat verschilt ook erg per sterkte van de oven.

      Beantwoorden
  6. Wij hebben dit brood vorig jaar gemaakt, maar 2 bollen knoflook op 1 stokbrood was voor ons echt véél te veel/sterk (terwijl wij wel echte knoflookliefhebbers zijn)! Ik denk dat 1 bol beter in verhouding is qua smaken.

    Beantwoorden
4.42 van 51 stemmen (48 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie