Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

6 x kipspiesjes

6 x kipsiesjes. Lekker kipspiesjes maken! I love it. In de zomer lekker van de BBQ, maar je kunt ze ook alleen bereiden op de contactgrill binnen, in de grillpan of in de oven, allemaal heerlijk. Hoewel van de BBQ natuurlijk wel het ├íllerlekkerste is ­čśë Misschien heb je een vast recept voor kipspiesjes, maar hoe leuk om af en toe ook te vari├źren? Daarom heb ik 6 lekkere kipspiesjes recepten voor je op een rij gezet!

Nu het volop zomer is, staat de BBQ hier vaak genoeg aan, niet voor niets vind je veel BBQ recepten zoals nog meer BBQ spiesen op mijn blog en alles over een BBQ organiseren. En kipspiesjes van de BBQ zijn absoluut een van mijn favorieten. Het hele proces vind ik heerlijk. Lekker de kip marineren met kruiden, aan de stokjes rijgen en bakken op de BBQ tot je een heerlijk knapperig en mals kipspiesje hebt. Trouwens nog wel een tip als je houten stokjes gebruikt op de BBQ, laat de stokjes een paar uur weken in koud water, dan verbranden ze niet. Maar persoonlijk ben ik ook zeker fan van de metalen spiesjes, die je ook nog eens kunt hergebruiken, niet breken en makkelijk te draaien zijn.

Spiesjes met kip

Door te vari├źren met de kruiden die je gebruikt om de kip in te marineren, kun je verschillende smaken kipspiesjes maken. Ga bijvoorbeeld eens op de Japanse of de Griekse toer! En varieer natuurlijk ook met wat je nog meer aan de kipspiesjes rijgt. Bijvoorbeeld paprika en ui, of lekker met ananas. Je kunt ze geheel naar je eigen smaak maken! ’s Zomers maak ik mijn kipspiesjes graag op de BBQ, maar in andere seizoenen maak ik ze ook heel graag uit de oven of van de grill. Heel erg makkelijk en vooral ook heel erg lekker.

Met deze 6 recepten voor kipspiesjes ga jij een heerlijke zomer tegemoet. Want welk recept je ook kiest, je gaat ongetwijfeld fantastische kipspiesjes maken. Geniet ervan!

6 x kipspiesjes

japanse kipspiesjes

1. Japanse kipspiesjes

Een heerlijk en makkelijk recept voor Japanse kipsiesjes oftewel yakitori. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Bekijk het recept voor yakitori >>

kip hawai spiesjes

2. Kip Hawaï spiesjes

Kip Hawaï spiesjes van de BBQ, zijn toch wel een van mijn favoriete kipspiesjes. Heerlijke combi!
Bekijk het recept voor kip Hawaï spiesjes >>

souvlaki

3. Souvlaki

Een fantastisch recept voor authentieke Griekse souvlaki. Geloof mij maar, deze kipspiesjes wil je maken!
Bekijk het recept voor souvlaki >>

kipspiesjes met groente

4. Kipspiesjes met groente

Van kipspiesjes maak je met gemak een volledige maaltijd door ze bijvoorbeeld te serveren met mango en groenten uit de wok.
Bekijk het recept voor kipspiesjes met groente >>

kipgehakt spiesjes

5. Kipgehakt spiesjes

Wist je dat je ook met kipgehakt superlekkere kipspiesjes kunt maken? Heerlijk met couscous en een frisse yoghurt dip erbij.
Bekijk het recept voor kipgehakt spiesjes >>

kipspiesjes BBQ

6. Kipspiesjes BBQ

Alle genoemde kipspiesjes zijn heerlijk van de BBQ, van de grill of uit de oven. En deze Griekse kipspiesjes met gekruide kip, ui en paprika absoluut ook!
Bekijk het recept voor kipspiesjes BBQ >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *