Kipgehakt spiesjes

Kipgehakt spiesjes met couscous & yoghurt dip

Kipgehakt spiesjes met couscous en een romige, frisse yoghurt dip. Een gerecht wat je binnen 30-minuten op tafel hebt staan. Heerlijk én lekker makkelijk, zo heb ik het graag. Het is een licht gerecht door de couscous, verse groenten, zoete rozijnen en gegrilde kipgehakt spiesjes. Vergeet ook zeker niet de frisse yoghurt dip erbij te maken, die maakt dit waanzinnig lekkere gerechtje meer dan compleet!

Arab Food Lovers…

Laatst vertelde ik jullie al dat ik naar de lancering was geweest van de Arab Food Lovers box. Een super leuke box bomvol Arabische producten. Een van de dingen die in de box zat was ras el hanout. Een Marrokaanse kruidenmengsel met verschillende specerijen. Ras el hanout betekent simpelweg “het beste van de winkel” en hierdoor zul je vrijwel nooit twee gelijke soorten ras el hanout vinden. Ieder kruidenmengsel heeft zijn eigen ingrediënten en hoeveelheden. Dit maakt het gelijk een leuk kruidenmengsel om te gebruiken in de keuken.

Ras el Hanout

Ik heb een periode gehad waarin het vaak gebruikte als smaakmaker door verschillende gerechten. Ooit is het in de vergetelheid geraakt en gebruikte ik het eigenlijk niet meer. Het potje wat nog stond had ik inmiddels weggedaan omdat na een paar jaartjes de lekkere smaak er toch echt wel af is. Toen ik de Arab Food Lovers Box uitpakte en het potje ras el hanout zag dook ik er direct in met mijn neus. Hmm, een heerlijke geur. Hiermee moest ik direct aan de slag gaan! Kipgehakt spiesjes met couscous en een lekkere frisse yoghurt dip werd het!

Handige tip

Nog even een handige tip vooraf. Om te voorkomen dat de houten satéstokjes, die je gebruikt om de kipgehakt spiesjes te grillen, verbranden op de grill kun je ze het beste een uurtje weken in water voor je ze gaat gebruiken. Handig is het ook om direct wat meer satéstokjes te weken en degene die je niet gaat gebruiken in te vriezen. De volgende keer hoef je de stokjes dan niet te weken en pak je er direct een paar uit de vriezer.

Kipgehakt spiesjes

Kipgehakt spiesjes

Kipgehakt spiesjes met couscous & yoghurt dip

Kipgehakt spiesjes met couscous & yoghurt dip. ✓ Snel klaar ✓ Lekker ✓ Licht en gezond gerecht ✓ Makkelijk om te maken ✓ Binnen 30 minuten op tafel
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipgehakt
  • 140 gram couscous
  • 60 gram rozijnen
  • 20 gram verse peterselie
  • 20 gram zwarte olijven
  • 10 cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ blokje kippenbouillon
  • olijfolie, peper en zout
yoghurtsausje
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Week de rozijnen in heet water.
  • Snipper het uitje, snijd de knoflook, zwarte olijven en peterselie fijn. Verwijder de zaadjes uit van een halve komkommer en snijd hier vervolgens halve rondjes van. De cherrytomaten snijd je in partjes.
  • Doe het gesnipperde uitje, de fijngesneden knoflook, zwarte olijven en peterselie in een kom. Hierbij doe je het kipgehakt en de ras el hanout. Meng/ kneed het gehakt goed door elkaar en vouw het gehakt om de bovenkant van de spiesjes. Herhaal dit tot je 6 kip gehaktspiesjes hebt.
  • Nu gaan we de couscous eerst stomen zodat dit tegelijkertijd met de spiesjes klaar is. Doe de couscous in een kom, verkruimel er een half blokje kippenbouillon over. Giet hierover 140 ml kokend water samen met een theelepel citroensap en een theelepel olijfolie. Schep om met een vork en dek vervolgens af zodat het kan stomen.
  • Doe de spiesjes nu op de grill (hiervoor kun je een BBQ, grill of grillpan gebruiken) en grill ze om en om in een minuutje of 10 gaar.
  • Terwijl je de spiesjes aan het grillen bent maak je ook het yoghurtsausje. Doe hiervoor 5 eetlepels Griekse yoghurt in een kom, 1 theelepel suiker en 1 theelepel olijfolie. Meng dit goed door elkaar.
  • Als de kipgehakt spiesjes gaar zijn verdeel je deze over 4 borden (2 per bord). Doe hierbij ook een beetje Griekse yoghurt en maak de couscous nu klaar.
  • De couscous doorroeren met een vork zodat de korreltjes mooi los zijn. Voeg de gewelde rozijnen (wel even het water afgieten uiteraard 🙂 ) toe, samen met de komkommer en de cherrytomaten. Breng op smaak met peper, zout en naar smaak nog wat olijfolie. Verdeel vervolgens ook de couscous over de borden. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 648kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwitten: 40g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kipgehakt spiesjes

16 thoughts on “Kipgehakt spiesjes met couscous & yoghurt dip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept