Arab Foodybox

Eef Bezoekt: Lancering Arab Foodybox met Nadia Zerouali

Vorige week donderdag had ik wel een heel leuk uitje. Ik mocht namelijk aanwezig zijn bij de lancering van de Arab Foodybox en dat werd gedaan door niemand minder dan Nadia Zerouali. Onder het genot van een kopje echte Marokkaanse muntthee en een heerlijk tomatensoepje met couscous maakte ik kennis met de Arabische keuken en de Arab Foodybox. Vandaag ga ik je daar alles over vertellen…

Arab Foodybox

Nadia Zerouali

Nadia Zerouali was de gastvrouw van de avond. Zij nam ons mee de keuken in en vertelde over de Marokkaanse en Arabische keuken terwijl ze in pannetjes roerde en knoflook aan het pellen was. Direct een goede sfeer en wat kan deze dame toch enthousiast vertellen. Ik kan daar oprecht blij van worden als mensen gepassioneerd kunnen vertellen. Nadia is bekend van tv (24Kitchen), heeft een eigen productenlijn én ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan.

Nadia Zerouali

Arab Food Lovers…

De Arab Foodybox waar het event omdraaide is vanaf juli verkrijgbaar op de website van Arab Food Lovers. Op deze website kun je terecht voor allerlei producten uit  Arabische landen. Je vind er prachtige kruidenmengsels, pasta’s, couscous, dranken en nog zó veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie tajine of serveerschaal? Ook daarvoor kun je bij deze webwinkel terecht.
Vanaf juli kun je er ook terecht voor de Arab Foodlovers Box. Hierrmee ben je in één klap in het bezit van allerlei lekkers uit de Arabische keuken bent. Handig voor als je niet dichtbij een Marokkaanse of Turkse winkel woont maar wel graag uit deze keuken kookt of als je simpelweg iets nieuws wilt proberen.
Het leuke aan zo’n box vind ik dat je ook weer veel nieuwe inspiratie krijgt. Je wordt uitgedaagd om met andere producten aan de slag te gaan dan je misschien normaal zou doen.

ArabFoodLoverBox

What’s in it?

De inhoud van de Arab Foodlovers Box. Bomvol heerlijke producten waar ik direct mee aan de slag wilde gaan. Als een kind zo blij pakte ik de doos. Van links naar rechts (en van boven naar onder) vind je het volgende in de box: vermicelli, dadels, dadelstroop, Marokkaanse tomatenpasta, Sumak (vermalen besjes die citroen-achtig smaken), Vogeltongetjes (pasta), hete paprikapuree, kruidenmix voor couscous met kip, grote rozijnen, Ras el Hanout (typisch Arabisch kruidenmengsel met de beste kruiden van de kruidenier), tomaten couscous, granaatappelmelasse, rozenwater, Harissa in een tube, Harissa in een potje (Harissa is een Tunesische hete saus) en honing.

Arab Foodybox

Duik in de keuken!

Zoals je kunt zien en lezen een bomvolle doos dus. De samenstelling vind ik verrassend en ook uitdagend, ik krijg direct zin om ermee de keuken in te duiken. Met de vogeltongetjes, dat is pasta, kun je bijvoorbeeld een lekkere pilaf maken. Rozenwater is heerlijk om meringues mee te maken en Ras el Hanout is een waanzinnig lekker kruidenmengsel voor bijvoorbeeld gehaktspiesjes of balletjes. Natuurlijk kun je nog veel meer kanten op met al deze ingrediënten maar om je een beetje een idee te geven vind je in de box ook recepten en meer informatie over de producten.

Arab Foodybox

Ik ga in ieder geval de komende tijd lekker aan de slag met de producten uit deze box! Houd de website goed in de gaten of volg mij op Instagram voor alvast een kijkje achter de schermen. Wie weet zie je hier binnenkort een aantal lekkere Arabische gerechten verschijnen… Keep you posted!

4 reacties op “Eef Bezoekt: Lancering Arab Foodybox met Nadia Zerouali

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *