Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Tomatenrisotto. Wat een heerlijk gerecht dit! Zo smeuïg, zo smaakvol en toch heel eenvoudig om te maken. Geloof mij maar, van deze vegetarische risotto met tomaat en burrata ga je echt genieten!

Risotto tomaat basilicum

Heb je weleens een risotto met tomaat gemaakt? Zo niet, dan is dit het moment om daar verandering in te brengen. Ik vind deze tomatenrisotto namelijk écht een aanrader. Sowieso ben ik gek op risotto, risotto champignons is bijvoorbeeld absoluut een van mijn favorieten, maar van deze tomatenrisotto word ik ook heel gelukkig.

Tomaten risotto met burrata

Smeuïge tomatenrisotto

Je maakt deze risotto met tomaat net als een ‘gewone’ risotto, alleen voeg je aan het begin wel gelijk zongedroogde tomaatjes toe die lekker smeuïg worden en direct ook smaak aan de risotto geven. Je kunt ze uit een potje gebruiken, maar zelf zongedroogde tomaten maken is ook heel lekker!

Vervolgens voeg je aan het einde van de bereiding nog extra tomaat, verse basilicum en burrata toe en klaar is je simpele maar oh zo smaakvolle maaltijd.

Ingredienten tomatenrisotto

Tomatenrisotto met burrata

De burrata maakt deze risotto wat mij betreft echt af. Het maakt het tot een échte smeuïge risotto waar je bij iedere hap van geniet. Ik serveer bij deze risotto een halve bol per persoon, maar je kunt natuurlijk ook meer naar smaak toevoegen. Of ook heel leuk: mini burrata.

Sowieso fan van burrata hier! Zo vind ik deze burrata salade ook behoorlijk geweldig. Maar eerlijk, is niet bijna alles met burrata fantastisch?

Tomatenrisotto recept

Risotto met tomaat maken

Deze tomatenrisotto is heerlijk in al zijn eenvoud. Het is een vegetarisch recept, maar ik vind dit typisch zo’n gerecht waarbij je echt totaal geen vis of vlees mist. Wil je graag nog wat extra groenten toevoegen, dan zou wat paprika of courgette er ook erg lekker bij smaken of een frisse salade voor erbij zoals deze tomatensalade. Hoe dan ook, ga deze risotto maken, je gaat er blij van worden!

Risotto met tomaten
Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Heerlijke, smeuïge tomatenrisotto met basilicum en burrata. Simpel en mega smaakvol, makkelijk om te maken. Hier ga je van genieten!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 140 gram zongedroogde tomaten (uitgelekt, in reepjes)
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 20 gram verse basilicum (grof gehakt + extra)
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 bollen burrata (ca. 300 gram)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes aan in de pan.
  • Voeg dan de risotto toe en bak dit glazig.
  • Voeg de warme groentebouillon beetje bij beetje toe aan de risotto. Je voegt het volgende beetje pas toe als de vorige hoeveelheid volledig is opgenomen.
  • Voeg de tomatenblokjes en basilicum toe en laat nog ca. 5 minuten mee pruttelen. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en roer om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto met een halve bol burrata per persoon en garneer met verse basilicum. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 619kcal | Koolhydraten: 97g | Eiwitten: 25g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Tomatenrisotto

4 thoughts on “Tomatenrisotto

  • Hoi Eef,

    Vandaag dit heerlijke recept gemaakt! Die is meteen bij onze favorieten beland! Onze kleine man van 2 heeft er ook van GESMULD. Hij vond vooral de slagroom erboven op lekker!
    Ik weet niet waarom maar als ik de boodschappen aan mijn ah lijstje toe wil voegen herkent die de burrata niet, hij probeert mij dan volkoren bollen aan te smeren! Misschien komt het doordat het verkeerd gespeld is 😉 geen idee hoe gevoelig die daarvoor is!

    Liefs, Luciënne

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Wat superleuk om te horen! En scherp gezien van de spelfout, ik heb het gelijk even aangepast en zie dat het nu wel goed gaat, dankjewel voor het doorgeven!

  • Ik ga dit recept vrijdag maken voor een meidendiner! Klein vraagje. De tomatenblokjes.. zijn dat blokjes uit een blik of tomaten die je zelf in blokjes snijdt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept