Orzo met garnalen en groene asperges

Orzo met garnalen

Orzo met garnalen. Simpel, makkelijk om te maken en fan-tas-tisch lekker. Echt een smaakbommetje! Heerlijk romige orzo met een beetje een bite zoals met gebakken garnalen en groene asperges. Comfort-food op een bordje.

Snelle orzo

Dit heerlijke recept is in een handomdraai gemaakt! Hij staat namelijk binnen een half uurtje op tafel. De groene asperges zorgen samen met de citroen in het gerecht voor een beetje een frisse ondertoon wat perfect past bij het romige van de orzo en de garnalen. De kruiding hou ik verder vrij simpel. Met citroen, knoflook, zout en peper bereik je namelijk al heel veel! En de beste gerechten hebben vaak het minste nodig.. 😉. Ben je benieuwd naar meer heerlijke, snelle recepten? Check dan eens deze 10 snelle recepten!

Orzo garnalen

Orzo met garnalen en groene asperges

Wat is orzo eigenlijk? Het is een gedroogde pastasoort, de vorm en grootte doet een beetje denken aan rijst. Je kunt orzo daardoor heel goed gebruiken in een pilav of zoals in dit recept als een soort risotto. Orzo wordt gegeten in de Mediterrane landen, maar kent ook variaties in de Arabische keuken. Je kunt er dus enorm veelzijdig en creatief mee koken, zo leuk!

Dit zomerse orzo recept is geïnspireerd op de Mediterrane keuken. Het ideale aan deze orzo met gebakken garnalen is dat het een perfect eenpansrecept is. Zo heb je een snelle, heerlijke maaltijd met weinig afwas. Win-win! Denk je, dit smaakt naar meer? Probeer dan ook eens mijn orzo met kip of deze orzo salade!

Orzo met garnalen
Orzo met garnalen en groene asperges

Orzo met garnalen

Orzo met garnalen en groene asperges. Een heerlijke, makkelijke orzo met gebakken garnalen en groene asperges. Comfort food ten top!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram grote garnalen of gamba's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram groene asperges
  • 100 gram orzo
  • 350 ml groentenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • olijfolie, boter, chilivlokken, peper en zout
Om te serveren: (optioneel) schijfje citroen, peterselie en/ of extra Parmezaanse kaas

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit een beetje olijfolie en eventueel een klontje boter in een koekenpan. Bak hierin de garnalen gaar en kruid ze ondertussen met peper, zout en chilivlokken naar smaak.
    • Haal de garnalen uit de pan.
    • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Breek het kontje van de groene asperges en snij in 3 delen.
    • Doe opnieuw een beetje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan tot het glazig begint te worden.
    • Voeg dan de groene asperges toe en bak even mee. Voeg dan de orzo toe en bak ook dit even mee.
    • Giet dan de bouillon erbij samen met de kookroom en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur iets lager en laat dit nu 5 minuten met de deksel op de pan koken. Schep af en toe even om, om te voorkomen dat de orzo aan de bodem plakt.
    • Haal daarna de deksel van de pan en kook de orzo nog 5 minuten gaar tot het meeste vocht is verdampt en opgenomen door de orzo.
    • Doe de Parmezaanse kaas erbij en breng de orzo verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. Voeg tot slot de garnalen toe en bak deze even kort mee.
    • Verdeel over 2 borden en serveer met extra Parmezaanse kaas en een schijfje citroen naar smaak. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 529kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 32g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 12g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
    Orzo met garnalen en groene asperges

    2 reacties op “Orzo met garnalen

    • 4 sterren
      Wij vonden het héérlijk, maar de portie voor 2 personen aan de kleine kant. Dus volgende keer doe ik 140gram orzo (hoeveelheid vocht meer dan genoeg) en extra groente, bv doperwten/lente ui.
      Voor herhaling vatbaar!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept