Romige orzo met kip en spinazie

Orzo met kip en spinazie

Deze orzo met kip en spinazie is een snelle en makkelijke maaltijd. Romige orzo met stukjes goed gekruide kip, spinazie en zongedroogde tomaten. Comfortfood ten top en ideaal voor de drukke doordeweekse dagen!

Wat is orzo?

Als je orzo voor het eerst ziet, kan ik me goed voorstellen dat je denkt dat het een soort rijst is. Maar niets is minder waar, het is namelijk een pastasoort. Al zijn de vorm en grootte wel vergelijkbaar met die van een rijstkorrel. Ik gebruik orzo heel graag, ik vind het mondgevoel heel fijn en in sommige gerechten, zo ook bij deze orzo salade, vind ik het lekker dat de pasta niet zo groot is. Je bereidt het trouwens ook hetzelfde als pasta.

Makkelijke maaltijd met orzo

Orzo met kip en spinazie

Deze makkelijke maaltijd met orzo vind ik echt op en top comfort food. Heerlijk vol en romig van smaak is deze orzo met kip. Je hebt er niet veel voor nodig en het staat ook nog eens binnen een half uurtje op tafel. Dat maakt het wat mij betreft een topgerecht voor doordeweeks. Verder ga ik er niet veel meer woorden aan vuil maken, behalve dat ik je zéker aanraad deze heerlijke orzo met spinazie te gaan maken. Eet smakelijk!

Orzo met kip en spinazie

2 reacties op “Orzo met kip en spinazie

 • 4 sterren
  Was erg lekker! Had bovenstaande hoeveelheden gemaakt en was ruim genoeg voor 2 personen, maar 4 lijkt me wel erg weinig.

  • Dominique
   Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

   Fijn dat het gesmaakt heeft! En bedankt voor het delen wat betreft de hoeveelheid. Zelf vonden wij dit voldoende voor 4 personen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept