Orzo met kip en spinazie

Orzo met kip en spinazie

Deze orzo met kip en spinazie is een snelle en makkelijke maaltijd. Romige orzo met stukjes goed gekruide kip, spinazie en zongedroogde tomaten. Comfortfood ten top en ideaal voor de drukke doordeweekse dagen!

Wat is orzo?

Als je orzo voor het eerst ziet, kan ik me goed voorstellen dat je denkt dat het een soort rijst is. Maar niets is minder waar, het is namelijk een pastasoort. Al zijn de vorm en grootte wel vergelijkbaar met die van een rijstkorrel. Ik gebruik orzo heel graag, ik vind het mondgevoel heel fijn en in sommige gerechten, zo ook bij deze orzo salade, vind ik het lekker dat de pasta niet zo groot is. Je bereidt het trouwens ook hetzelfde als pasta.

Makkelijke maaltijd met orzo

Orzo met kip en spinazie

Deze makkelijke maaltijd met orzo vind ik echt op en top comfort food. Heerlijk vol en romig van smaak is deze orzo met kip. Je hebt er niet veel voor nodig en het staat ook nog eens binnen een half uurtje op tafel. Dat maakt het wat mij betreft een topgerecht voor doordeweeks. Verder ga ik er niet veel meer woorden aan vuil maken, behalve dat ik je zéker aanraad deze heerlijke orzo met spinazie te gaan maken. Eet smakelijk!

Romige orzo met kip en spinazie
Orzo met kip en spinazie

Orzo met kip en spinazie

Orzo met kip en spinazie. Een snelle en makkelijke maaltijd voor de drukke doordeweekse dagen. Romige orzo, binnen 30 minuten aan tafel.
4.54 van 86 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 150 gram orzo
  • 500 ml water
  • ½ eetlepel citroensap
  • 200 ml kookroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 150 gram spinazie
  • 50 gram zongedroogde tomaten (in dunne reepjes)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in de pan en bak de kip gaar. Kruid ondertussen met de oregano, peper en zout naar smaak.
  • Als de kip gaar is, haal je deze uit de pan.
  • Verhit opnieuw een beetje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de orzo toe en bak even mee.
  • Giet het water en het citroensap erbij en breng aan dit kook. Voeg dan de kookroom, Parmezaanse kaas, spinazie en zongedroogde tomaten toe. Roer tot de spinazie is geslonken.
  • Doe dan de kip er weer bij en verwarm tot de orzo gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Geïnspireerd op een recept van Half Baked Harvest.
Voldoende voor 2 volwassenen en 2 kids. Bij grote(re) eters kun je iets meer maken, het aantal personen kun je in het recept eenvoudig aanpassen.
 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 569kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 26g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Orzo met kip en spinazie

50 thoughts on “Orzo met kip en spinazie

  • 4 sterren
    Was erg lekker! Had bovenstaande hoeveelheden gemaakt en was ruim genoeg voor 2 personen, maar 4 lijkt me wel erg weinig.

  • Meriam Hermus says:

    5 sterren
    Koninklijk noemde mijn man dit gerecht. Geen verdere uitleg nodig lijkt mij. Op mijn favoriete receptenlijst gezet, zeker voor herhaling vatbaar dus.

  • Welke hoeveelheden zou je aanhouden voor 2 volwassenen en 2 pubers? Ik lees overal advies van zo’n 85 gram per persoon dus ik vind de genoemde 150 gram denk ik veel te weinig voor ons gezin, maar wat doe je dan met de hoeveelheid vocht en de andere ingrediënten? Hoop dat je me kunt helpen want het klinkt wel heel lekker!

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Dat vind ik lastig te beantwoorden (mijn puber eet bijvoorbeeld 3x meer dan ik 🙂 ) en ik zou als je dit een eerste keer maakt gewoon extra veel maken. Wat overblijft zijn fijne leftovers voor de volgende dag (hoewel, met pubers blijft er vaak niet veel over haha 😉 )

  • Wilma Post says:

    5 sterren
    Zo lekker hoorde ik steeds aan tafel.?Ik had er wel meer spinazie door gedaan..er bleef anders zo’n raar restje over uit de zak ? Deze blijft vast en zeker terugkomen op tafel .

  • Hoi!
    Dit recept klinkt echt goed!
    Kan ik ipv kookroom 200ml kokosmelk gebruiken?

    Ik kan namelijk niet tegen lactose en ik hou niet van die soya kookroom 😅

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Dit hebben wij zelf niet geprobeerd, dus daar kunnen wij geen antwoord op geven. Nou ben ik zelf gek op kokosmelk en lijkt het mij heel lekker en een grote kans van slagen: laat ons vooral weten hoe het gesmaakt heeft 😉

  • 4 sterren
    Wat een geweldig recept is dit. Vandaag voor het eerst gemaakt en zal zeker vaker gemaakt worden. Deze komt bij ons thuis in het recepten boekje!

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Lastig te zeggen.. maar ik zou de volgende keer dan meer orzo toevoegen, tot het helemaal naar smaak & hoeveelheid naar wens is 🙂 Gelukkig heeft het wel gesmaakt!

  • Debbie Beau says:

    Hoi dit recept nu aan t maken. Maar is die 500 ml niet veel te veel? Zo wordt t toch nooit droog? Is toch geen risotto?
    Heb extra orzo gedaan en champignons toegevoegd, maar zelfs dan is t net soep. Er staat dat je daarna meteen de room moet toevoegen, maar t is al zo dun?! Klopt dit wel? Ziet ernaar uit dat m’n eten verpest is door t vele water nl.

    • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

      Hoi Debbie! Het kan per merk verschillen, ik had dit zelf niet dus lastig om zo vanaf hier te zeggen, maar je kunt inderdaad iets meer orzo of minder water toevoegen.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Aylah, je zou ze kunnen vervangen door cherrytomaatjes of semi-gedroogde tomaatjes, die laatste zijn wat zachter van smaak en structuur. Kook ze!

    • Jan Burggraaf says:

      Hoi,
      Het leek me een heerlijk recept en heb vaker recepten van je gemaakt.
      Ik wilde wat meer maken en heb iets meer dan 200 gram orzo gebruikt, ca. 650 ml water en 250 ml kookroom maar het bleef veel te nat. Had meer weg van een te natte risotto en de orzo was helemaal zacht geworden
      Wat deed ik fout.
      Grt
      Jan

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Hi Jan, ik vermoed dat je dan te veel vocht hebt toegevoegd zoals je zelf al aangeeft. Voor de volgende keer zou ik wat minder water toevoegen en als je meer nodig hebt om de orzo gaar te krijgen kun je altijd wat extra toevoegen. Kook ze!

  • Dide Gottemaker says:

    1 ster
    Helaas bleef het echt veel te nat door de halve liter water. Heb het tot op de letter nauwkeurig gevolgd. Weet je zeker dat die 500 ml water klopt?

  • Naan Serton says:

    Ik maak heel vaak jouw recepten, bijna wekelijks, maar dit was onvoorstelbaar lekker, gekookt voor het gezin van mijn zoon, ze hebben gesmuld!

  • Esther Hoorn says:

    Hoeveel water moet er bij 75 gram orzo, ik maak het voor 2 personen? Alvast bedankt, en hoelang moet de orzo bakken voor het koken ?

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Esther, voor 75 gram orzo zou ik de helft van het water gebruiken ongeveer. Dus c.a. 250 ml, de rest van de ingrediënten kan je via de ingrediëntenlijst aanpassen door het aantal personen te wijzigen. Het bakken van de orzo is maar kort, max. 1 minuutje. Kook ze!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Bianca, dat kan denk ik wel! Ik denk dat je dan een beetje op gevoel de hoeveelheid moet inschatten, kook ze!

    • Heb je het ook even ingekookt zodat het vocht verdampt/ opgenomen wordt door de orzo, het zou geen natte bedoeling moeten zijn als je deze stap goed hebt gedaan namelijk?

  • 4 sterren
    Supermakkelijk en mijn jongens vonden het erg lekker. Ik heb eerst de orzo gekookt, het water dus achterwege gelaten verder, en extra spinazie gebruikt. Resultaat was helemaal goed! Dank!

  • 4 sterren
    Inderdaad prima comfort food. Genoeg voor 2 volwassenen. Heb er nog wat gebakken champignons aan toegevoegd en wat meer spinazie. Smaakte heel goed, dus voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept