Laagjes toetje met stoofperen pepernoten en pistache

Toetje met stoofperen in een glaasje

Toetje met stoofperen in een glaasje, echt een op en top winters toetje. Ik maakte dit toetje met laagjes stoofpeertjes (in kleine stukjes gesneden), een mascarpone slagroommengsel met kardemom en stukjes pistachenoot én een kruimellaagje van pepernoten. Want hé, die liggen nu in de winkel, maar je kunt ook bastognekoeken of speculaasjes gebruiken: net zo lekker!

Stoofperentoetje

Voor stoofperen gebruik je de perensoort genaamd ‘Gieser Wildeman’. Het seizoen van deze heerlijke peertjes loopt in Nederland van oktober tot februari. Zodra ik weet dat dé stoofpeer weer verkrijgbaar is begin ik al te dromen van stoofpeertjes met bessensap (alcoholvrij). Je kunt er zulke heerlijke winterse toetjes mee maken. Mijn stoofperen crumble is bijvoorbeeld ook écht een aanrader om dit seizoen eens te maken!

Winters toetje

Toetjes in glas

Volg je mij al langer? Dan weet je dat ik fan ben van toetjes in glaasjes 😉 . Ik vind toetjes in een glaasje altijd zó leuk! Ze zijn makkelijk om te maken, het ziet er direct fan-tas-tisch uit en iedereen kan lekker genieten van zijn eigen glaasje. Op mijn blog vind je onder andere een Speculoos toetje in een glaasje, een appeltaarttoetje in een glaasje en ook een waanzinnig Banoffee toetje in een glaasje. Maar nu eerst dit overheerlijke toetje met stoofperen in een glas!

Toetje met stoofperen in een glaasje
Laagjes toetje met stoofperen pepernoten en pistache

Toetje met stoofperen in een glaasje

Toetje met stoofperen in een glaasje. Winters toetje met stoofperen, mascarpone slagroom met kardemom, pistache en verkruimelde pepernoten.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen/ glaasjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram mascarpone (naturel)
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 gram kruidnoten (of bastognekoeken – verkruimeld)
  • 250 gram stoofperen (in kleine blokjes gesneden)
  • 25 gram pistachenoten (fijn gesneden)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop de slagroom luchtig met de suiker.
  • Klop de mascarpone los met de basterdsuiker, vanille extract, kardemom en verkruimelde pistache. Schep daar voorzichtig de slagroom doorheen.
  • Doe een laagje fijngesneden stoofperen in een glas. Doe daarop het mascarpone/ slagroom mengsel en een laagje verkruimelde kruidnootjes of batsognekoeken.
  • Daarop doe je weer een laag van het mascarpone-slagroom mengsel en vervolgens sluit je af met wat stukjes stoofperen en verkruimelde pistachenootjes. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 7g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 6g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Laagjes toetje met stoofperen pepernoten en pistache

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept