Toetje met stoofperen in een glaasje, echt een op en top winters toetje. Ik maakte dit toetje met laagjes stoofpeertjes (in kleine stukjes gesneden), een mascarpone slagroommengsel met kardemom en stukjes pistachenoot én een kruimellaagje van pepernoten. Want hé, die liggen nu in de winkel, maar je kunt ook bastognekoeken of speculaasjes gebruiken: net zo lekker!
Stoofperentoetje
Voor stoofperen gebruik je de perensoort genaamd ‘Gieser Wildeman’. Het seizoen van deze heerlijke peertjes loopt in Nederland van oktober tot februari. Zodra ik weet dat dé stoofpeer weer verkrijgbaar is begin ik al te dromen van stoofpeertjes met bessensap (alcoholvrij). Je kunt er zulke heerlijke winterse toetjes mee maken. Mijn stoofperen crumble is bijvoorbeeld ook écht een aanrader om dit seizoen eens te maken!

Toetjes in glas
Volg je mij al langer? Dan weet je dat ik fan ben van toetjes in glaasjes 😉 . Ik vind toetjes in een glaasje altijd zó leuk! Ze zijn makkelijk om te maken, het ziet er direct fan-tas-tisch uit en iedereen kan lekker genieten van zijn eigen glaasje. Op mijn blog vind je onder andere een Speculoos toetje in een glaasje, een appeltaarttoetje in een glaasje en ook een waanzinnig Banoffee toetje in een glaasje. Maar nu eerst dit overheerlijke toetje met stoofperen in een glas!


Ingrediënten
- 200 gram mascarpone (naturel)
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel kardemom
- 300 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram kruidnoten (of bastognekoeken – verkruimeld)
- 250 gram stoofperen (in kleine blokjes gesneden)
- 25 gram pistachenoten (fijn gesneden)
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Klop de slagroom luchtig met de suiker.
- Klop de mascarpone los met de basterdsuiker, vanille extract, kardemom en verkruimelde pistache. Schep daar voorzichtig de slagroom doorheen.
- Doe een laagje fijngesneden stoofperen in een glas. Doe daarop het mascarpone/ slagroom mengsel en een laagje verkruimelde kruidnootjes of batsognekoeken.
- Daarop doe je weer een laag van het mascarpone-slagroom mengsel en vervolgens sluit je af met wat stukjes stoofperen en verkruimelde pistachenootjes. Eet smakelijk!
Video
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Ik heb het nog niet op maar het ziet er heeel lekker uit!!🥰🥰 een aanrader
Wat leuk om te horen, dankjewel Floor!
Kun je de pistachenoten ook voor iets anders vervangen?
Ja hoor dat kan, die zijn er voor een beetje kleur en knapperigheid maar kun je ook vervangen voor elk ander nootje
Hoe lang en waar kun je dit bewaren als je het hebt gemaakt ?
Bewaren in de koelkast en afdekken met huishoudolfie, ik zou zeggen mag een dag
Ziet er heel lekker en feestelijk uit!
Indien recept voor 6 personen, wat zijn dan de verhoudingen?
Wist je dat je in elke receptenkaart eenvoudig de hoeveelheid/ het aantal personen zelf kunt aanpassen. Dan rekent het systeem automatisch de hoeveelheden voor je om 🙂
Super leuke glaasjes…mag ik vragen waar je ze gevonden hebt?
Die zijn van IKEA 🙂
Ik heb geen kardemom in huis. Wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken?
Een andere warme kruid, kaneel, koekkruiden of spekkoekkruiden is hierbij ook erg lekker 🙂
Domme vraag misschien. Maar hoe heb je de stoofperen gekookt?
Zeker geen domme vraag! Hier vind je het recept van de stoofperen: https://www.eefkooktzo.nl/stoofperen/
Hallo,
Hoe groot is de inhoud van het glas wat in dit recept gebruikt wordt
Ongeveer 33 cl. Maar iets groter of kleiner kan ook hoor!
wat een heerlijk recept
Wat leuk om te horen! Dankjewel voor het delen.
Ee dag van tevoren te maken?
Ja dit toetje kun je een dag van te voren maken
Ziet er heerlijk uit, maar ik zou er geen pepernoten in doen maar kruidnoten.. Anders wordt het nogal taai haha
Kan je dit dessert ook met ander fruit
Hi Jeanine, voor stoofperen kun je echt alleen peren gebruiken! Ik heb wel een ander lekker toetje in een glaasje voor je, met appels:
https://www.eefkooktzo.nl/appeltaart-toetje-in-een-glaasje/
Kook ze!