Pulled chicken nacho’s met chilisaus

Pulled chicken nacho’s met chilisaus

Pulled chicken nacho’s met chilisaus. Dit is toch zo lekker! Echt een heerlijk borrelhapje. Of zeg maar borrelhap, want het is een goedgevulde schaal geworden. ‘Gewoon’ nacho’s uit de oven met kaas is al lekker, maar dit is toch echt wel even next level. Aanrader om eens te proberen!

Het is wel een grappig verhaal hoe ik erop ben gekomen om deze pulled chicken nacho’s met chilisaus te maken. Toen ik namelijk een tijd geleden een bezoekje aan de slager bracht, heb ik daar een bakje pulled chicken nacho’s gehaald. Het zag er zo lekker uit. Ik had er helemaal zin in, en je voelt ‘m misschien aankomen… Het viel toch zo ontzettend tegen, de nacho’s waren taai en er zat weinig kip tussen. Wat een deceptie… Dus toen dacht ik, dit moet toch beter kunnen?! Want het idee vond ik wel erg leuk, het moest gewoon lekker zijn. Dus zodoende ging ik zelf aan de slag en ik kan je vertellen, over dit eindresultaat ben ik meer dan tevreden!

Goedgevulde pulled chicken nacho’s

Eén van de voorwaarde was dus ook voor mij dat het absoluut niet karig zou zijn. Je wilt dat iedere nacho lekker belegd is, niet dat je met elkaar moet vechten om dat ene lekkere stukje kip. Dus het is een goedgevulde nacho’s schotel geworden, met heerlijke kruidige pulled chicken, tomaatjes, bonen, cheddar en meer lekkers. En het mooie is, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Een bezoekje aan de slager kost je bijna meer tijd 😉 Oh, en als je toch bezig bent, en je hebt er zin in, maak dan ook eens zelf chilisaus!

Mexicaans borrelhapje met chilisaus, nachos en kip

Lekker borrelhapje

Sowieso ben ik gek op nacho ovenschotels als borrelhap. Zo staat er ook al een nacho ovenschotel met gehakt op mijn blog. Die is ook zo lekker! Maar met deze pulled chicken nacho’s heb ik absoluut een nieuwe favoriet erbij. Ik vind het altijd lekker om een warm hapje te serveren bij de borrel en deze is dan ideaal. Je kunt alle onderdelen ook al klaar zetten, je doet het bij elkaar op de bakplaat, zet het even in de oven en je hebt een heerlijk borrelhapje. Superleuk om met elkaar te eten en bovenal heel erg lekker!

Ovenschotel met pulled chicken en nacho's

Zo maak je deze ovenschotel met nacho’s, kip, kaas en chilisaus

Deze pulled chicken nacho’s maken is echt eenvoudig. Je kruidt de kip en bakt deze gaar in de oven. Vervolgens ‘pull’ je de kip met twee vorken. Als je dat overigens nog sneller wilt doen, kun je het ook heel kort even in de keukenmachine doen, dan is het helemaal een fluitje van een cent. Dan verdeel je de nacho’s over een ovenschaal, beleg met de andere ingrediënten, weer een laagje nacho’s erop en zo door tot alle ingrediënten op zijn. Dat geheel bak je in de oven. Uit de oven nog even garneren met onder andere chilisaus. Die je kant en klaar kunt kopen of, nog lekkerder, zelf kunt maken. En dan gelijk serveren, want dan zijn de nacho’s lekker knapperig.

Goedgevulde pulled chicken nacho’s

Pulled chicken nacho’s met chilisaus

Pulled chicken nacho's met chilisaus

Makkelijk recept voor de lekkerste pulled chicken nacho's met chilisaus. Een goedgevulde ovenschaal met heel veel lekkers. Aanrader!
4.89 van 9 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kipfilet (175 gram)
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • 100 gram cherrytomaten
  • 150 gram cheddar
  • 75 gram mais
  • 100 gram rode en/of bruine bonen
  • 1 zak nacho chips (175 gram)
Garneren: verse koriander, chilisaus en ingelegde rode ui
    Voor erbij: guacamole, zure room en/of tomatensalsa

      ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

      • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
      • Verdeel de taco kruiden over de kipfilet samen met wat peper en zout. Leg in een ovenschaal en bak de kipfilet in 10-15 minuten gaar in de oven.
      • Laat iets afkoelen en trek met een vork uit elkaar zodat je pulled chicken krijgt.
      • Snij de tomaten in kleine blokjes, rasp de cheddar, giet de mais en andere bonen af.
      • Neem nu een ruime ovenschaal en verdeel hierover een laagje van de nacho's gevolgd door de kip, wat van de blokjes tomaten, mais, bonen en cheddar. Herhaal dit tot je meerdere lagen hebt.
      • Zet het in de oven en bak het nu nog 10-15 minuten.
      • Druppel er wat chilisaus overheen. Garneer met verse koriander en ingelegde rode ui. Serveer naar smaak met guacamole, zure room en/of salsa.

      voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

      Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 14g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 7g

      *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

      RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

      Pulled chicken nacho’s met chilisaus

      Pulled chicken nacho’s met chilisaus Pinterest Collage

      4 thoughts on “Pulled chicken nacho’s met chilisaus

      Leave a Reply

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel dit recept