Pasta met gehakt, een ontzettend lekker en makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Binnen 30 minuten op tafel en ideaal om restjes groenten uit de koelkast mee op te maken. Met een romige tomatensaus, kruidig gehakt en pesto, zo lekker!
Voedzame pasta
Dit is de basis van ons makkelijke go to recept voor een snelle pasta met gehakt. Je kunt het recept aan houden of zelf nog lekker wat extra groenten toevoegen, denk bijvoorbeeld aan restjes groenten uit de koelkast. Spinazie, wat bleekselderij en courgette zijn er erg lekker bij en maken de pasta met gehakt extra voedzaam.
De saus is heel simpel met als basis natuurlijk knoflook, ui, tomatenpuree en tomatenblokjes. De saus is romig dankzij de mascarpone en heerlijk smaakvol dankzij de pesto en warme specerijen.

Pasta met gehakt en tomatensaus
Er zijn natuurlijk een aantal klassiekers als het aan komt op pastagerechten. Deze pasta is wellicht geen traditionele klassieker, maar wel eentje om toe te voegen aan je lijstje! Hij is makkelijk aan te passen op wat je zelf in huis hebt en super lekker.
Naast deze pasta met gehakt heb je bijvoorbeeld ook een klassieke pasta bolognese (hier hebben wij overigens ook een vegan variatie op), pasta carbonara of een pasta pesto. Deze pasta met gehakt zit er mooi tussenin en staat in een mum van tijd op tafel!


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram pasta (naar keuze bijvoorbeeld penne of fusili)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 1 prei (in dunne ringen)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 500 gram gehakt
- 400 gram tomatenblokjes
- 3 eetlepels pesto
- 3 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel paprikapoeder
- ½ theelepel kruidnagel (gemalen)
- olijfolie, peper, zout, (Parmezaanse) kaas
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking beetgaar (al dente).
- Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak even mee.
- Dan mag het gehakt erbij, bak dit rul en bruin terwijl je het op smaak brengt met peper en zout.
- Als het gehakt gaar is voeg je de tomatenblokjes, pesto, mascarpone, oregano, paprikapoeder en gemalen kruidnagel toe. Bak even mee en breng verder op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer naar smaak met geraspte (Parmezaanse) kaas. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Irma says:
Vanavond gemaakt 😊 Het was heerlijk! 😋 Gaan we zeker vaker eten.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn om te horen Irma, dankjewel!
Marina says:
Hoeveel zijn de hoeveelheden voor 8 personen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Bovenaan het recept kun je de porties/personen aanpassen en zie je precies de hoeveelheden 🙂
Oot says:
Superlekker recept en zeker voor herhaling vatbaar. We hebben wel een flink portie saus over. Kunnen we deze invriezen ?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ja die kun je zeker invriezen, fijn dat het zo heeft gesmaakt!
Jacqueline Zuurbier says:
Is kruidnagel niet erg overheersend?
Wiebe says:
Wij vonden van wel verder een heel lekker recept! Maar zou het zelf de volgende keer of het weglaten of een mespuntje gebruiken.
Frank says:
Ik heb het gehakt vervangen door blokjes courgette. Wat een smaakvolle toevoeging die mascarpone! Toprecept!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat goed, leuke vega variant. Dankjewel voor de tip!
Gerrit Riezebos says:
Lekker hoor. Ik maakte ‘m vanavond met vegetarisch gehakt. Smaakt ook heel best.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat klinkt ook heerlijk! 🙂
Ilse Janse says:
Vond het lekker maar ben het eens met twee eerdere reacties, dat de kruidnagel erg overheersend is. Zonde. Volgende keer laat ik het achterwege.
Eef says:
Zeker doen, als dat niet je smaak is dan laat je het achterwege
Gerlinde says:
Smaakte echt héérlijk! Bedankt!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Truus says:
Welke pesto wordt er in dit recept gebruikt?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Een eigen recept wordt hier gebruikt, die is ook gelinkt aan de ingrediëntenlijst. Klik op pesto en dan kom je bij het recept uit! Je kunt ook kant en klare gebruiken als je wilt ;-).
Joke Rikkengaa says:
Oregano gedroogd of verse blaadjes?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hier is gedroogde gebruikt maar verse is ook hartstikke lekker 😉
Esther Dijkema says:
Hoi Eef..
Ik ben heel blij met jou recepten en site..🥰heb al veel mensen blij gemaakt en jou site doorgeven..
Ik vond dit gerecht heerlijk..mijn dochtertje zei..dit is mijn lievelings eten..en haar vriendinnetje gaf me een 10..haha..bedankt voor al jou moeite weer iedere week..topper😉😊
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat lief en fijn om te horen, dankjewel Esther!
Liz says:
Ah was zoooooo lekker
Eef says:
Wat leuk om te lezen 🙂